• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Vízalatti álmodozás (240l)

cs_z_

VIP kertész
Csak hogy legyen kontra is a pro mellé😄.
Nekem is 240 literes az akvárium, és két szűrőt használok. Nekem ami az akváriummal kapcsolatos, az sem nem "munka", sem nem "plusz macera" 😉.
 

Zsoltiabéka

VIP kertész
Haha, erről szólt az elmúlt két hónap kutakodása kb - mire valamit kitalálok, jön valami új info és kezdhetem elölről.
A jó hír, hogy egyre inkább értem a gondolatmeneteket, meg lehetőségeket, illetve addig is gyakorlok a kis akváriumon. Egyáltalán nem bánom.

De ha már szóba került, az itteni hozzászólok mit gondolnak a a két szűrő vagy egy témáról? Nyilván jobb szeretnék csak egy szűrőt üzemeltetni, de ha ezen múlik a víz tisztasága, halak és növények jóléte illetve hosszabb távon csökkenti a munkámat, akkor bevállalom.
Két szűrő= biztosabb biofilm, hiszen az értelmes használattal lehet felváltva (több hét) takarítani.
Egy szűrő=kevesebb holmi, több hely, kevesebb elromlandó cucc, de ha beüt a krah, akkor hirtelen nulla szűrésed lesz, míg 2 szűrővel védettebb vagy.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is csak 1 van, erre tellett. 🤣🤣🤣
 

vikktor vajda

Nézelődő
Na, ha már osszuk az észt, nekem két akváriumom van, juwel 125, 180,belsö ami vele jár és még extra külsö mind a kettöhöz(aquael 1500, eheim2213,és nekem aszürötisztítás "terápia",szeretem csinálni.
 

redattila

Kertész szaki
Szia.
Nekem is 240-es juwel Rio van, fedéllel.
A front üvege nem sima üveg, ezért is drágább picit. Illetve nekem külön tetszik az alsó-felső fa keret. A nappaliban van, ahol alszunk is, így kötelező a tető. Gondozáskor nem vészes a tető, felhajtod mindkét "szárnyát", és hátra tolod a lámpa testet. Nálam a gyári lámpa mellé van 3.5 M RGB LED hátul, 3.5M warm white LED elől tc420 vezérlővel napfelkelte lemente , ez keeeeellllllll 😂
Kb 14000 lumen, ami elég is, mivel közvetlen a felszín felett van. DC lime zöld mellett, nőnek bubiznak a növények mint állat. Heti 2 marék metszés 😁3 hetente fűnyírás😂 Green Aqua Micro 10ml/nap/kevert száraz táp macro Ga-nak megfelelően.
A tetőt viszont kicsit ki kellett vágni, 2 halk tetőbe épített ventinek, plussz az üveg ki-befolyónak. Illetve egy picit az echinodorus virágnak 👍
Nyugodtan vágj bele a high tech vonalba, nem fogod megbánni. Ha halasnak is tervezed ahogyan én is, kell az erős szűrő. Nekem ez 1db JBL 1901, ennek ugye 20-as a csövezése, kb 2-3 havonta kell takarítani.
 
Oldal tetejére