• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Vízalatti álmodozás (240l)

Csak hogy legyen kontra is a pro mellé😄.
Nekem is 240 literes az akvárium, és két szűrőt használok. Nekem ami az akváriummal kapcsolatos, az sem nem "munka", sem nem "plusz macera" 😉.
 
Haha, erről szólt az elmúlt két hónap kutakodása kb - mire valamit kitalálok, jön valami új info és kezdhetem elölről.
A jó hír, hogy egyre inkább értem a gondolatmeneteket, meg lehetőségeket, illetve addig is gyakorlok a kis akváriumon. Egyáltalán nem bánom.

De ha már szóba került, az itteni hozzászólok mit gondolnak a a két szűrő vagy egy témáról? Nyilván jobb szeretnék csak egy szűrőt üzemeltetni, de ha ezen múlik a víz tisztasága, halak és növények jóléte illetve hosszabb távon csökkenti a munkámat, akkor bevállalom.
Két szűrő= biztosabb biofilm, hiszen az értelmes használattal lehet felváltva (több hét) takarítani.
Egy szűrő=kevesebb holmi, több hely, kevesebb elromlandó cucc, de ha beüt a krah, akkor hirtelen nulla szűrésed lesz, míg 2 szűrővel védettebb vagy.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is csak 1 van, erre tellett. 🤣🤣🤣
 
Na, ha már osszuk az észt, nekem két akváriumom van, juwel 125, 180,belsö ami vele jár és még extra külsö mind a kettöhöz(aquael 1500, eheim2213,és nekem aszürötisztítás "terápia",szeretem csinálni.
 
Szia.
Nekem is 240-es juwel Rio van, fedéllel.
A front üvege nem sima üveg, ezért is drágább picit. Illetve nekem külön tetszik az alsó-felső fa keret. A nappaliban van, ahol alszunk is, így kötelező a tető. Gondozáskor nem vészes a tető, felhajtod mindkét "szárnyát", és hátra tolod a lámpa testet. Nálam a gyári lámpa mellé van 3.5 M RGB LED hátul, 3.5M warm white LED elől tc420 vezérlővel napfelkelte lemente , ez keeeeellllllll 😂
Kb 14000 lumen, ami elég is, mivel közvetlen a felszín felett van. DC lime zöld mellett, nőnek bubiznak a növények mint állat. Heti 2 marék metszés 😁3 hetente fűnyírás😂 Green Aqua Micro 10ml/nap/kevert száraz táp macro Ga-nak megfelelően.
A tetőt viszont kicsit ki kellett vágni, 2 halk tetőbe épített ventinek, plussz az üveg ki-befolyónak. Illetve egy picit az echinodorus virágnak 👍
Nyugodtan vágj bele a high tech vonalba, nem fogod megbánni. Ha halasnak is tervezed ahogyan én is, kell az erős szűrő. Nekem ez 1db JBL 1901, ennek ugye 20-as a csövezése, kb 2-3 havonta kell takarítani.
 
Back
Oldal tetejére