• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Rocky Mountain

Piga

Legenda
Sziasztok.
Sajnos hétről hétre visszatérő nem várt vendégem van még mindig.
View attachment 87294
Próbáltam már Excel kezelést fecskendőzve, hydropipert frankón kivitte de ez a szemét köszönte szépen továbbra is jól érzi magát. Minden héten csipesszel kiszedegetem úgy hogy a szívó cső ott van, kiszívva minden darabját, ennek ellenére pár nap és vissza jön. Minden karbantartásnál átporszívózom az egész parvulát és hydropipert is, nem tudok ennél többet tenni már úgy érzem. Az üveg mentén látom a talaj réteg is zöld, olyan mintha a talajból jönne, létezik ez?
Van valami tippetek esetleg?
Hello
Ha jól emlékszem a bacter100-al kezelhető.A leìrásában mintha benne lenne.
 

ftamas0201

Főkertész
Szerintem egy hétnél hamarabb semmiképp ne ismételd a kezelést, mert akkor kinyírod a növényeket.
Nekem hetekkel később visszatért a cyano. Gondolom azért mert csak az üvegnél fecskendeztem be. Valószínűleg érdemes 2-3 centivel beljebb is megcsinálni.
Rendben van, akkor türelmesen várakozok, remélhetőleg nincs nagyon elszaporodva a talajban :)

Hello
Ha jól emlékszem a bacter100-al kezelhető.A leìrásában mintha benne lenne.
Helló.
Köszönöm szépen, ránéztem az adatlapjára és tényleg ott van a leírásában hogy gátolja, GA-ban van is kimérten baci kultúra készlet, egy misét megér a dolog akkor, úgyis kell vennem pár dolgot. Köszönöm szépen hogy felhívtad a figyelmemet erre :)
 

ftamas0201

Főkertész
Sziasztok.
Ma megejtettem a szokásos heti karbantartást. Felvettem ismét a kesztyűt a cyano algával, megpróbálom most a sokak által ajánlott bacter 100 rászórásával. Végig terítettem az üveg mentén, kíváncsi vagyok ebből lesz-e valami. Remélem igen :D

IMG_20200307_181435.jpg

A héten bekerült 15 prl garnéla @Etele jóvoltából, nagyon szép egyedek, imádom őket :)

IMG_20200307_181442.jpg
 

ftamas0201

Főkertész
Én ebben a stílusban egy Blyxa-t raknék oda, a sima zöldet.
Köszönöm, igazad lehet, sajnos mostanság nagyon kevés az időm, de pár hét és beszerzem aztán kicserélem :) Most már gondolkodom hogy lehet az előtéri hydropiper is menni fog, sajnos nagyon nem jön be a növényke és a stílusa, lehet le lesz váltva hc cubára, de ennyire nagy átalakítást nem szeretnék, soha nem cseréltme ki ilyen szinten elterjedt növényzetet, gyanítom hog algatenger lenne a felkeveredett dolgok miatt. Még megálmodom. :)
 
Oldal tetejére