• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Algaland

Hát, ezeket bizony kiszedtük :rolleyes:;):giggle:
Olyan jó ilyen nagy csokrokat egyben látni, és mostanában ritkítottuk is már őket.
78662
78663

Nem, nem áll le Algaland, csak kicsit átalakítjuk. Kiszedtük az összes lávakövet és az emelésnek használt lávaköves zsákokat is. Egyelőre dekor nélkül, csak növényekkel fut tovább egy darabig. Talán felesleges is megemlíteni, de baaaaromi sok kulit kavartunk fel, a szűrő keményen dolgozott végig. Szóval ha mulmoztunk egy alaposat, utána lesz egy jó kis szűrő takarítás is. :)
 
Utoljára módosított:
A lávakövek és az emelés kiszedése után elég zavaros lett a víz, a tápgolyókat is sikerült felkavarnunk, hiába próbáltunk nagyon odafigyelni. Amit tudtunk, kiszedegettük, és maradék talajból (kb. fél liter amazonia light és kb 2 liter shrimp king) kapott fedőréteget a középső és hátsó rész.

A felzavart vízbe majdnem vakon kellett visszaültetgetni az összes bonsait, blyxat, curlyt és jó néhány myriot meg cabombát. Ahhoz képest nem is lett annyira nagy a katyvasz, ha nagyon nem tetszik majd, átültetjük a következő ritkításnál. ;)

78709
78710

Biztos, hogy kiszabadult a táptalajból, mert este nagyon opálos (infuzóriás) volt a víz, de ha oldalról néztük, nagyon szépen nézett ki, ahogy átszűrődött rajta a fény. :) Emiatt kapott Clarity-t és Prime-ot is. Reggelre szépen letisztult.
Megcseréltük a beszívót és a lilyt is, most már hátra is elfért a beszívó ág rendesen. :) A csupasz helyekre megy vissza a kiszedett bucék nagy része, csak még le kell súlyozni valamivel.
 
nem mindenki éhezteti őket...
ha nem éheztetnénk, nem tudnánk ilyen képeket csinálni :D
Nyilván esznek eleget, ha meg nem elég amit adunk, ott vannak az algák, abból rengeteg van, dolgozzanak meg a plusz juttatásokért! ;) nálunk a coryk és a palik is elég kicsik maradnak. A hikari meg GG cuccokban tuti van valami zsírégető norbiápdétes adalék. :whistle:
 
ha nem éheztetnénk, nem tudnánk ilyen képeket csinálni :D
Nyilván esznek eleget, ha meg nem elég amit adunk, ott vannak az algák, abból rengeteg van, dolgozzanak meg a plusz juttatásokért! ;) nálunk a coryk és a palik is elég kicsik maradnak. A hikari meg GG cuccokban tuti van valami zsírégető norbiápdétes adalék. :whistle:
Az ember azt gondolná, hogy ahol hölgyek kezében van a háztartás vezetése, ott mindenki boldog, mindenkinek jó dolga van, mindenki jóllakot.
... közben pedig csak egy fogyókúrás szakácskönyv van a polcon... :oops:
 
Időnként rá szoktunk mérni gyártás közben az RO vízre, hogy kb. tisztában legyünk a membrán állapotával (ami most 2.5 éves). Ma is megtettük, a TDS mérő 7-et mutatott (juhuuu), a 3 lépcsős előszűrőnek és a rendszeres használatnak/átöblítésnek úgy tűnik megvan a hatása. ;)
Kontrollnak ilyenkor a csapvizet és a koszos végén kifolyó vizet is meg szoktuk mérni.
A csapvíz 250, a koszos 450 körül volt. Ez azt jelenti, hogy valamit nagyon változtatott a vízművek, mert korábban 700 körül volt a csap és 1200 körül a koszos ág tds-e.
Írtuk nem rég a szilikát problémánkat, ezzel is összefüggésben lehet. :unsure:
 
Kis érdekesség: növekedési és szín differencia, a pistia mint indikátor. A nitrátszegény túlzsúfolt és a nitrátgazdag verzió között. :)
A bal oldali garnélás, nem kap semmilyen tápot, a víz kezelt csapvíz, nincs benne semmilyen talaj, a növények kőre, fára vagy kerámiagyűrűbe fűzve vannak benne. Tele van neocaridinával és postakürt csigával.
A jobb oldali egy hónapok óta állatok nélküli, felesben RO és csapvizes kocka. Tápot ő sem kapott már nagyon régóta, de vízcsere sem volt pár hónapja. :)
IMG_20190816_064127.jpgIMG_20190816_064110.jpg
 
Back
Oldal tetejére