• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Algaland

Na, ugye hogy csodaszer a no planaria! Remélem, azóta egyetlen dögöt sem láttatok csúszkálni. Ez bizony kiírtja őket, még mutatóba sem marad belőlük.(y)
 
Szerencsére eltűntek, két kezelés után nem látunk egyet sem! (y)
Ma volt a heti vízcserék napja, Algaland még vár, épp gyártjuk a vizet, addig kaptak a jószágok eleséget (nem követtük a nőklapjás cikk előírásait, nem 2-3 alkalommal kapnak élelem formájában, ezért reméljük, nem fognak éhen halni) :coffee:
Ilyenkor olyan jó nézni, ahogy mindenki összegyűlik az etetőtálban:
IMG_20180820_173131.jpg

ÉS még pár részlet, köztük az egyik kedvenc bucecsokrunk :love: (ahogy látjátok, van alga bőven) :)
IMG_20180820_173325.jpg
IMG_20180820_173206.jpg
 
A heti vízcserébe ma beiktattunk egy gyepfazonírozást is, kb. 1/4-ére visszavágtuk a parvulát. Korábban elkövettük azt a hibát, hogy nem kapcsoltuk le ilyenkor a szűrőt, mert féltünk, túl sokáig állna és a bacik innák meg a levét. Most kikapcsoltuk, sokkal könnyebb volt így összeszedni a tetejéről. Kihalásztunk egy fél literes tejfölös doboznyit :eek:
A nyírás oka egyrészt az ecsetesedés, mert sok volt a parvula között is, másrészt már tényleg ráfért a mérete miatt is. Voltak olyan helyek, ahol annyira sűrű volt, hogy az olló nem is tudta csak 2-3 próbálkozás után elvágni. A kis Dennerle olló még mindig tetszik, a kompakt és kézreálló forma miatt nagyon jól hozzá lehet férni a szűkebb helyeken is a növényekhez. (y)

Fűnyírás után mindig megjelenik majdnem az összes lakó az akváriumból és rögtön elkezdenek matatni, mert az a világ legérdekesebb helye ilyenkor. :D Pár garnélának és 1 pandacsíknak viszont annyira ki volt kapcsolva a túlélési ösztöne, hogy állandóan bemászott az olló pengéi közé vágás közben. :wacky:
Csináltunk egy videót, milyen színes ilyenkor a fűszőnyeg, de letöltve a gépre láttuk, hogy a hülye telefon rossz helyre fókuszált, ezért használhatatlan lett. :( Pár képet is lőttünk, ezek közül csak a lenti kettő lett valamilyen szinten vállalható, de a színkavalkád és a "vadas" garnigyűjtemény talán látszik. ;)
algaland_funyiras1.jpg
algaland_funyiras2.jpg
 
Nagyon ugyik vagytok! Es ilyenkor mar meg lehet mondani roluk, hogy fiuk-e vagy lanyok?
Teljes bizonyossággal még nem, de lányoknak tűnnek. Egyébként annyira nem vagyunk ügyik, mert kb. 100 utódból ennyi élte túl. Sajnos nem voltunk felkészülve rá, hogy sikeres lesz az első próbálkozás és mindent menet közben kellett beszerezni hozzá. Ez eléggé megviselte az állományt. :oops:
 
Teljes bizonyossággal még nem, de lányoknak tűnnek. Egyébként annyira nem vagyunk ügyik, mert kb. 100 utódból ennyi élte túl. Sajnos nem voltunk felkészülve rá, hogy sikeres lesz az első próbálkozás és mindent menet közben kellett beszerezni hozzá. Ez eléggé megviselte az állományt. :oops:
Indokolatlan a csalodottsag. Mint ahogyan irtad is felkeszuletlenul ert benneteket. Legkozelebb jobb lesz az arany.;)
 
Nálam is imádják, de nagyon ritkán jutok hozzá, fagyasztva meg ezt nem adok, csak jól átmosva az élőt!
 
A társasházban van pincerekeszetek? :D

Khm, khm, most már csak arrafelé tudtok terjeszkedni. :)
Nincs sajna egyáltalán pince, nagyobb lakás kellene :)

Naplóbejegyzés:
Pár hete a vízcserélő szettnél a csomaghoz kapott 12/16-os cső lejött a pumpáról, hiába volt jó erősen gyorskötözővel is rögzítve, végül elengedte. Az első hozzászólások egyikében írtunk róla, hogy szó szerint órákat vacakoltunk, mire sikerült ráerőszakolni a csövet a csonkra, ezt nem akartuk megint eljátszani, inkább vettünk 16/22-es csőből 15 métert és azt cuppantottuk rá (1 mp volt kb. és elég jól szorul). Közben megnéztük a GA oldalát, már ők is a nagyobb csővel adják a szettet, valószínűleg ez is lehet ennek az oka.
Már csak egy 16/22-es szimplacsapot kell szereznünk. :whistle:

Algaland kapta most először a vízcserét, mindig őt szoktuk a végére hagyni, de most megfordítottuk a sorrendet, ugye milyen izgi? :D Előszűrőt is pucoltunk, a teljes szűrő szétszedése is esedékes lesz hamarosan, mert annak is 2 hónapja már, hogy utoljára tisztítottuk. Elkezdtük szelektálni a "vadas" garnélákat a kiürült 40-es kockába. Kb. 10 példány szép vörös színűt sikerült kiválogatni, ők most boldogan lubickolnak a géb és amano haverokkal, meg pár süncsigával. Szóval Algaland még mindig vadasland marad, fordított szelektálást végzünk. :happy:

ScutarielLand ma reggel kapott egy újabb Tremazol kezelést, egy kicsit túltolt adagolással az előírthoz képest. 15 literenként javasolnak 1 ml-t, mi most 60 literhez adtunk 6 ml-t, mivel a múltkori próbálkozás sem hozott eredményt. Ha ez sem lesz sikeres, akkor feladjuk, csinálunk egy full restartot és külön kezeljük/karanténozzuk a kék garnikat.
 
Utoljára módosított:
Back
Oldal tetejére