• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Milyen garnélák tarthatók együtt?

sooska972

Kertész szaki
#2
Kösz Viktor !
1 hete rendeltem Red Cherryt és azóta gondolkdom,hogy mit tehetnék még mellé.A legjobbkor jött ez a post és táblázat :)
 

mardelboy

Tapasztalt kertész
#3
Lehet hogy az idegen nevekkel nem vagyok tisztában, de az amano-t nm találtam a listában.
Egyébként ha valakinek lenne "felesleges" cristal red írjon rám!
 

bitumen

Tapasztalt kertész
#5
Gondolkodom, hogy beszerzek néhány új fajtát a GA-ból, de kéne tudnom, hogy melyikeket lehet együtt tartani a vad heteropodával. Viktor fenti témanyitójában lévő link nem található már. Megvan valakinek?
 

cheetah

VIP kertész
#14
viktorlantos said:
oksa nem vettem észre. szóval az N azt jelenti, hogy nem kereszteződik. csak saját magával ott van Y
aha.
mondjuk számomra továbbra is meglepő.
bár nekem MÉG semmilyen sincs, de egyértelműen AMANO és RC vagy Sakura páros fog bekerülni.
Remélem nem lesz harc :)
 
#15
Sziasztok!

A félreértések elkerülése végett: nem a bunyóra, vagy a kanibalizmusra való hajlamot tartalmazza a táblázat, hanem a kereszteződés veszélyének elkerülésére, a tiszta jelleg megtartására van benne információ!

A.ttila
 

borisz

Kertész tanonc
#16
Sziasztok engem érdekelne hogy Rc-t és Amano-t lehet e tartani együtt illetve yellow fire-t. Igazából olvastam hogy az Amanó kedveli az algát nálam sajna megjelent a gyönyörű hc mezőn :(
 
#17
Sziasztok engem érdekelne hogy Rc-t és Amano-t lehet e tartani együtt illetve yellow fire-t. Igazából olvastam hogy az Amanó kedveli az algát nálam sajna megjelent a gyönyörű hc mezőn :(
Szia!

RC és Amano tartható együtt.
RC és Yellow fire is tartható együtt csak mivel azonos családba tartoznak ezért keverednek, és elveszted a szép egyediségüket.

Itt egy kis segítség:

 

tatranfanatik

Tapasztalt kertész
#19
Sziasztok, abszolút newbieként kérdezek. ráadásul első akváriummal. összeállítottam egy filléres 30 literes akit, amit red cherrysnek szántam. Mivel a szivacsszűrőt csak másfél hét után üzemeltem be addigra megjelent az alga rendesen. Nem zöld hanem barna. Ezért 2 hét után az első lakók két amano és néhány maláj csiga lett, azért hogy rendetegyék kicsit a helyzetet. Azóta érkezett hozzá 6 fiatal sakura garnéla is svarci2 kertész jóvoltából. Még fiatal példányok, szaporodni gondolom 1-2 hónapig még nem fognak. Azóta a barna alga, foszlik le a növényekről kövekről, de ennyien kevesen vannak a rendbetételére. Nagyon sok a lebegő cucc az akváriumban és a szivacsszűrő úgy látszik kevésnek bizonyul, de ebbe a kis amatőr medencébe nem akarok komolyabbat. A kérdésem az, hogy egy ekkora akiba érdemes lenne -e szerintetek sepregető(legyező) garnélát tenni ennek a kiszűrésére? Nem lesz sok ennyi faj együtt? Gondolkodtam még egy -két oto beszerzésén, szintén az a kérdés, hogy ekkora medencébe elvannak -e, ilyen szűrés mellett.
 

Deeday

Kertész szaki
#20
Én nem ajánlanám maradjon meg a Red cherry Amano verzió, az oto sajnos nagyon igényes a vízminőségre a sepregető garnéla meg a méretével elrontaná az összképet. Inkább nézz valami olcsó csendes pofás kis belsőszűrőt. Nekem a 30 literesemet ami garnélás + 2 db Endler guppi van jelenleg benne egy Aquael Pat mini szűri esőztetővel tökéletesen. A tetején 2 méter 600 Ft os 3528 as SMD led szalag világítja így némi kis tápozás mellett a növényeim is növekednek elég szépen. Heti 1x vízcsere 30 % meg szűrőszivacs mosás. Se alga se zavarosodás nincs benne.
 
Oldal tetejére