• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Milyen garnélák tarthatók együtt?

sooska972

Kertész szaki
Kösz Viktor !
1 hete rendeltem Red Cherryt és azóta gondolkdom,hogy mit tehetnék még mellé.A legjobbkor jött ez a post és táblázat :)
 

mardelboy

Tapasztalt kertész
Lehet hogy az idegen nevekkel nem vagyok tisztában, de az amano-t nm találtam a listában.
Egyébként ha valakinek lenne "felesleges" cristal red írjon rám!
 

bitumen

Tapasztalt kertész
Gondolkodom, hogy beszerzek néhány új fajtát a GA-ból, de kéne tudnom, hogy melyikeket lehet együtt tartani a vad heteropodával. Viktor fenti témanyitójában lévő link nem található már. Megvan valakinek?
 

inadsz

Sasszem =)
Admin
Moderátor
Legjobb napló
 

cheetah

VIP kertész
viktorlantos said:
Én nem látok benne Amano garnélát. De lehet csak átsiklottam felette.

De azt mindennel tarthatod ;)

Yamato néven fut, ha jól láttam (caridina multidentata)
 

cheetah

VIP kertész
viktorlantos said:
oksa nem vettem észre. szóval az N azt jelenti, hogy nem kereszteződik. csak saját magával ott van Y

aha.
mondjuk számomra továbbra is meglepő.
bár nekem MÉG semmilyen sincs, de egyértelműen AMANO és RC vagy Sakura páros fog bekerülni.
Remélem nem lesz harc :)
 

A. Kavicsos

Legenda
Sziasztok!

A félreértések elkerülése végett: nem a bunyóra, vagy a kanibalizmusra való hajlamot tartalmazza a táblázat, hanem a kereszteződés veszélyének elkerülésére, a tiszta jelleg megtartására van benne információ!

A.ttila
 

borisz

Kertész tanonc
Sziasztok engem érdekelne hogy Rc-t és Amano-t lehet e tartani együtt illetve yellow fire-t. Igazából olvastam hogy az Amanó kedveli az algát nálam sajna megjelent a gyönyörű hc mezőn :(
 

lakly

Főkertész
Sziasztok engem érdekelne hogy Rc-t és Amano-t lehet e tartani együtt illetve yellow fire-t. Igazából olvastam hogy az Amanó kedveli az algát nálam sajna megjelent a gyönyörű hc mezőn :(

Szia!

RC és Amano tartható együtt.
RC és Yellow fire is tartható együtt csak mivel azonos családba tartoznak ezért keverednek, és elveszted a szép egyediségüket.

Itt egy kis segítség:

 

tatranfanatik

Tapasztalt kertész
Sziasztok, abszolút newbieként kérdezek. ráadásul első akváriummal. összeállítottam egy filléres 30 literes akit, amit red cherrysnek szántam. Mivel a szivacsszűrőt csak másfél hét után üzemeltem be addigra megjelent az alga rendesen. Nem zöld hanem barna. Ezért 2 hét után az első lakók két amano és néhány maláj csiga lett, azért hogy rendetegyék kicsit a helyzetet. Azóta érkezett hozzá 6 fiatal sakura garnéla is svarci2 kertész jóvoltából. Még fiatal példányok, szaporodni gondolom 1-2 hónapig még nem fognak. Azóta a barna alga, foszlik le a növényekről kövekről, de ennyien kevesen vannak a rendbetételére. Nagyon sok a lebegő cucc az akváriumban és a szivacsszűrő úgy látszik kevésnek bizonyul, de ebbe a kis amatőr medencébe nem akarok komolyabbat. A kérdésem az, hogy egy ekkora akiba érdemes lenne -e szerintetek sepregető(legyező) garnélát tenni ennek a kiszűrésére? Nem lesz sok ennyi faj együtt? Gondolkodtam még egy -két oto beszerzésén, szintén az a kérdés, hogy ekkora medencébe elvannak -e, ilyen szűrés mellett.
 

Deeday

Kertész szaki
Én nem ajánlanám maradjon meg a Red cherry Amano verzió, az oto sajnos nagyon igényes a vízminőségre a sepregető garnéla meg a méretével elrontaná az összképet. Inkább nézz valami olcsó csendes pofás kis belsőszűrőt. Nekem a 30 literesemet ami garnélás + 2 db Endler guppi van jelenleg benne egy Aquael Pat mini szűri esőztetővel tökéletesen. A tetején 2 méter 600 Ft os 3528 as SMD led szalag világítja így némi kis tápozás mellett a növényeim is növekednek elég szépen. Heti 1x vízcsere 30 % meg szűrőszivacs mosás. Se alga se zavarosodás nincs benne.
 
Oldal tetejére