• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Milyen garnélák tarthatók együtt?

Meskó

Legenda
Sajnos egyelőre csak necaridináim vannak, meg két amanom, így inkább csak elméleti lesz a válaszom.
Vannak közös paraméterek a tartásuknál, valóban. Viszont azt is vedd figyelembe, hogy az "elvan" és a "jól érzi magát" már nem biztos, hogy ugyanabba a szűk tartományba esik. Lehet, hogy életben marad a crs a kicsit magasabb pH-nál, vagy keménységnél, ahogy te sem pusztulsz bele a nyári 40 fokos hőségbe, de nem érzed jól magad. A garnélák nem fognak szaporodni olyan ütemben, ha egyáltalán szaporodnak, esetleg gyengébb egyedek lesznek, akik könnyebben pusztulnak el, stb. A garnélatartás nem arról szól, hogy ellegyenek, hanem hogy megteremtsük ezeknek a miniatűr szörnyeknek a legideálisabb körülményeket az élethez.
Én azt mondanám, hogy először tapasztald ki külön akváriumokban a tartásukat, maradjanak életben, legyenek sokan. Ha már ismered az igényeiket, meg lehet próbálni vegyíteni őket. Ha sok fajtával kezdesz egyszerre, nem fogod tudni belőni, hogy az a crs most miért is dobta fel a lábát, ha rossz paramétert változtatsz a javulás reményében, az egész állományod odaveszhet.
 

Oriza Triznyák

Kertész szaki
Sziasztok! Több videóban láttam már, hogy a különböző Caridina változatokat egy akváriumban tartják. Ennek mi lehet az értelme? Nem az volna a cél, hogy ne keveredjenek?
 
Oldal tetejére