• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Fade to Crimson

Már több mint egy hónapja nem írtam a naplóba, igaz, olyan sok minden nem is történt ezalatt az idő alatt. Beköltöztek új lakók, 11 fekete ékfoltos razbóra személyében. Már régóta tetszenek ezek a halak, és a múltkorában sikerült belőlük rendelnem. Nagyon jól kiegészítik az espei-ket. A növényeket kb. hetente nyírom, kezdenek lassan bokrosabb formát felvenni. Alga csak poralga van az üvegen, meg pont a köveken, ezt vízcserekor szoktam eltávolítani.

A múltkor kaptam kölcsön egy GoPro Hero 3 kamerát vízálló tokkal, kicsit szórakoztam vele, csináltam pár víz alatti felvételt :)


Nagyon jó lett a videó! azt hiszem ez lesz a jövő akvárium bemutatása, talán még versenyeken is többet lehetne látni a részletekből, a belső életről, felépítési részletekről.
Grat!
 
Hétvégén csináltam egy nagytakarítást, kipucoltam a szűrőcsöveket és a szűrőt. Már elég trutyis volt a perlon, csere. A szűrőben az alsó biomech-et kicseréltem substat pro-ra, így már full biológiai töltettel pöfög a masina. Érkeztek új lakók, az elárvult oto mellé 5-en, és fekete razbórák, 20-an. Még szokják az új helyüket, kicsit még fakók, de láthatóan jól érzik magukat.
Az akvárium 4 hónapos, kezdi elérni csúcsformáját, úgyhogy lassan esedékes lesz a fotózás. Bár még tervezek itt-ott alakítgatást, de már kb. úgy néz ki, ahogy elképzeltem. Alga szerencsére nagyon kevés, néhol egy kis ecset, meg az üvegen kevés por. Ilyen növény masszánál mondjuk nem is csoda, tápanyag semmi nem marad az algákanak, mindent elszipkáznak a növények.
Ma esti képek:

View attachment 24408


View attachment 24409


View attachment 24410


View attachment 24411

View attachment 24412

View attachment 24413
Nagyon ügyesen és jól fotózol. Jók a látószögek és a részletek. Meghatározó egy akvárium bemutatásánál.
 
Huh, megint jó régen írtam a naplóba, igaz, javarészt olvasni járok fel a fórumra, írni nem nagyon van időm. Olyan sok változás nem történt az utóbbi időben, a múltkor tartottam egy nagyobb nyírást, a monte carlot is megnyírtam ezúttal, fél év alattt másodjára. Már jó vastag volt a gyep :) Alga továbbra sincs, köszönhetően a dzsungelnek. A tápozást visszavettem napi 6ml-re, de így is kéthetente nyírni kell a stemeket. Vízcserék általában 10 naponta ejtem meg, általában úgy jön ki, hogy belefér az időbe.
Munka miatt kaptam egy Nikon D5100 gépet, végre tudok jobb minőségű képeket is csinálni. A ma esti termés:

View attachment 24414

View attachment 24415

View attachment 24416

View attachment 24417

View attachment 24418

View attachment 24419

View attachment 24420

View attachment 24421


Ezt látom az íróasztalomtól:

View attachment 24422


Full-shot:

View attachment 24423
Félelmetesen jó képek!
Gratulálok, megérte a sok "megrázkódtatást" azt hiszem, ebben tudsz gyönyörködni, ha van egy kis időd. :)
 
Back
Oldal tetejére