calishu
Kertész tanonc
Sokan sokféle használat előtti kimosási technikát leírtak már itt. Én egy lakásban, viszonylag kevés vízzel megvalósíthatót osztok meg veletek.
Vettem egy kb. 20cm átmérőjű konyhai szűrőt. Olyan vékony drótokból szőtt hálóból van, mint a régi fajta teaszűrők; a lyukbősége valamivel kisebb mint 1mm. Persze nekem szerencsém volt, mert amikor ilyet kerestem, a második boltban (OBI) volt is; gyanítom, hogy a célnak megfelelőt nem árulnak mindenhol.
A lényeg, hogy a konyhai szűrőbe kb. fél talaj liter belefér, és azt a zuhanyfejjel szépen át lehet mosni; pár másodperc elég is. Ezért víztakarékos, ám munkaigényes módszer, ha valaki mondjuk 30 litert leöblíteni.
És tényleg keményíti a vizet. Tegnap töltöttem fel a 25 literes akváriumot (3 liter Manado van benne) 8-9nk-s vízzel, mára a keménység kb. 16 lett. Remélem hamar elmúlik ez a hatás. Korábban volt, aki azt írta, hogy néhány hónap.
Vettem egy kb. 20cm átmérőjű konyhai szűrőt. Olyan vékony drótokból szőtt hálóból van, mint a régi fajta teaszűrők; a lyukbősége valamivel kisebb mint 1mm. Persze nekem szerencsém volt, mert amikor ilyet kerestem, a második boltban (OBI) volt is; gyanítom, hogy a célnak megfelelőt nem árulnak mindenhol.
A lényeg, hogy a konyhai szűrőbe kb. fél talaj liter belefér, és azt a zuhanyfejjel szépen át lehet mosni; pár másodperc elég is. Ezért víztakarékos, ám munkaigényes módszer, ha valaki mondjuk 30 litert leöblíteni.
És tényleg keményíti a vizet. Tegnap töltöttem fel a 25 literes akváriumot (3 liter Manado van benne) 8-9nk-s vízzel, mára a keménység kb. 16 lett. Remélem hamar elmúlik ez a hatás. Korábban volt, aki azt írta, hogy néhány hónap.