• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Garnéla etetés

Kecskés Levente

Főkertész
Sem sozott, sem fuszerezett, sem olajos/zsiros, meg ugy altalaban ember szamara feldolgozott etelt nem adunk a joszagoknak! De magadtol is rajossz miert nem, ha belegondolsz.
Én értem, csak nagypapámmal, aki nem hisz az új haltartási eszmének, még nemrég abban a tudatban volt, hogy metilénkék betegségmegelőzésre, 2 havonta vízcsere és 2 éve lejárt halkajával etetés tökéletes , de ezt elmagyaráztam, a kovi ubira meg leszólt, hogy az tökéletes, semmi baja sincs. Ha találkozunk akkor mindig bizonygatom neki hogy nem az a helyes ahogy Ő csinálta hanem az ahogy Mi. A kovászos uborka ellen nem tudtam érvelni így itt feltettem a kérdést.
 

Meskó

Legenda
Nem feltétlenül helytelen az, ahogy Ő csinálta, csak más. Ő valószínűleg nem növényes, vagy garnélás akváriumot üzemeltetett, hanem halasat, ahol az élő növény, ha volt egyáltalán max egy díszlet volt, ami vagy túlélte, vagy nem. Itt a munkahelyen van egy sügéres akváriumunk, 450 liter környéki. Havonta egyszer van vízcsere (pontosabban akkor, ha már sok a barna alga az üvegen), kezeletlen csapvízzel, napi kétszer etetés, két belső szűrő megy benne, nagyjából háromszor van benne több hal, mint amennyinek szabadna lennie. És ezek mellett szaporodnak a kis mocskok, ez a halmennyiség egyetlen párból jött össze. (Jepp, belterjes mint az atom.) Ha olyan rosszak lennének a körülmények nem igazán menne ilyen szinten a szaporodás, vagy a kicsik nem maradnának meg ilyen nagy számban még úgyis, hogy a felnőttek szívesen összecsipkedik őket. Ha ezt egy növényesben csinálná valaki, nagy valószínűséggel ellepné az alga és ledöglene a hal- illetve garnélaállomány.
A kovászos uborkánál pedig hivatkozz arra, hogy sós, a sót pedig nem csípik az édesvízi garnélák. :D
 

Kecskés Levente

Főkertész
Nem feltétlenül helytelen az, ahogy Ő csinálta, csak más. Ő valószínűleg nem növényes, vagy garnélás akváriumot üzemeltetett, hanem halasat, ahol az élő növény, ha volt egyáltalán max egy díszlet volt, ami vagy túlélte, vagy nem. Itt a munkahelyen van egy sügéres akváriumunk, 450 liter környéki. Havonta egyszer van vízcsere (pontosabban akkor, ha már sok a barna alga az üvegen), kezeletlen csapvízzel, napi kétszer etetés, két belső szűrő megy benne, nagyjából háromszor van benne több hal, mint amennyinek szabadna lennie. És ezek mellett szaporodnak a kis mocskok, ez a halmennyiség egyetlen párból jött össze. (Jepp, belterjes mint az atom.) Ha olyan rosszak lennének a körülmények nem igazán menne ilyen szinten a szaporodás, vagy a kicsik nem maradnának meg ilyen nagy számban még úgyis, hogy a felnőttek szívesen összecsipkedik őket. Ha ezt egy növényesben csinálná valaki, nagy valószínűséggel ellepné az alga és ledöglene a hal- illetve garnélaállomány.
A kovászos uborkánál pedig hivatkozz arra, hogy sós, a sót pedig nem csípik az édesvízi garnélák. :D
Hmm, valami nagyon tettszehet nekik.
Hetente 3-4 hala halt meg, szűrés napi max 1-2 óra. Szifó, molli, anci 54 literben. De most velem fogja megcsinálni és nem engedem hogy ilyet tegyen.
A sóra nem hivatkozhattam mert még soha nem ettem.
 

ezsolt80

Legenda
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ilyenkor a leveleket amit a garniknak adtok ki hogyan szokta későbbre elrakni?
én csak spenótlevelet adok nekik. Szoktam nekik elrakni télire... csak leforrázom a leveleket majd jégkockatartóba gyömöszölöm és lefagyasztom. Így adagonként tudom kiolvasztani (forró vízben kiolvasztom azt bedobálom a leveleket az akváriumba). Mivel forrázott levelek el is süllyednek nem kell lesúlyozni őket.
 

Kovács Zsolt

VIP kertész
én csak spenótlevelet adok nekik. Szoktam nekik elrakni télire... csak leforrázom a leveleket majd jégkockatartóba gyömöszölöm és lefagyasztom. Így adagonként tudom kiolvasztani (forró vízben kiolvasztom azt bedobálom a leveleket az akváriumba). Mivel forrázott levelek el is süllyednek nem kell lesúlyozni őket.
Ez . Oké..
Szárítani valaki szokott...?
Esetleg valaki Eper fa levelet hogyan szokta elrakni.
Mert messze van a lombhullás hogy mondjuk gyümölcs fa leveleket szedjek össze...
 

Kovács Zsolt

VIP kertész
Bárhova rakhatod ahol meleg van, akár ablakpárkányra is, ahova odasüt a nap. Sütőbe is berakhatod (nyilván nem 200 fokra :) ).

Én az ATI lámpa tetejére szoktam rakni szárítani a leveleket, konyhai papírtörlőre.
Köszönöm. Kipróbálom.
 
Oldal tetejére