Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
Regisztrációs korlátozások
Az elpusztult urom csak addig volt izgalmas, amíg megvolt a szeme. Miután azt kiették, már nem érdekelte őket.
Fincsi. A szem nagyon finom dolog lehet, amikor a munkahelyi sügéresben áldozatul esik valamelyik hal, és másnap megtaláljuk a tetemet, a szemük sosincs meg.
Összefutott a nyál a számban, pedig nem vagyok garnéla.
Sem sozott, sem fuszerezett, sem olajos/zsiros, meg ugy altalaban ember szamara feldolgozott etelt nem adunk a joszagoknak! De magadtol is rajossz miert nem, ha belegondolsz.Sziasztok! A kovi ubit(saját/mama féle) lehet főzve garnéla etetésre használni?
Én értem, csak nagypapámmal, aki nem hisz az új haltartási eszmének, még nemrég abban a tudatban volt, hogy metilénkék betegségmegelőzésre, 2 havonta vízcsere és 2 éve lejárt halkajával etetés tökéletes , de ezt elmagyaráztam, a kovi ubira meg leszólt, hogy az tökéletes, semmi baja sincs. Ha találkozunk akkor mindig bizonygatom neki hogy nem az a helyes ahogy Ő csinálta hanem az ahogy Mi. A kovászos uborka ellen nem tudtam érvelni így itt feltettem a kérdést.Sem sozott, sem fuszerezett, sem olajos/zsiros, meg ugy altalaban ember szamara feldolgozott etelt nem adunk a joszagoknak! De magadtol is rajossz miert nem, ha belegondolsz.
Hmm, valami nagyon tettszehet nekik.Nem feltétlenül helytelen az, ahogy Ő csinálta, csak más. Ő valószínűleg nem növényes, vagy garnélás akváriumot üzemeltetett, hanem halasat, ahol az élő növény, ha volt egyáltalán max egy díszlet volt, ami vagy túlélte, vagy nem. Itt a munkahelyen van egy sügéres akváriumunk, 450 liter környéki. Havonta egyszer van vízcsere (pontosabban akkor, ha már sok a barna alga az üvegen), kezeletlen csapvízzel, napi kétszer etetés, két belső szűrő megy benne, nagyjából háromszor van benne több hal, mint amennyinek szabadna lennie. És ezek mellett szaporodnak a kis mocskok, ez a halmennyiség egyetlen párból jött össze. (Jepp, belterjes mint az atom.) Ha olyan rosszak lennének a körülmények nem igazán menne ilyen szinten a szaporodás, vagy a kicsik nem maradnának meg ilyen nagy számban még úgyis, hogy a felnőttek szívesen összecsipkedik őket. Ha ezt egy növényesben csinálná valaki, nagy valószínűséggel ellepné az alga és ledöglene a hal- illetve garnélaállomány.
A kovászos uborkánál pedig hivatkozz arra, hogy sós, a sót pedig nem csípik az édesvízi garnélák.
Mostantól fogyókúrázok. Az első lépés, a ma esti vacsora elhagyása...
én csak spenótlevelet adok nekik. Szoktam nekik elrakni télire... csak leforrázom a leveleket majd jégkockatartóba gyömöszölöm és lefagyasztom. Így adagonként tudom kiolvasztani (forró vízben kiolvasztom azt bedobálom a leveleket az akváriumba). Mivel forrázott levelek el is süllyednek nem kell lesúlyozni őket.Lenne egy olyan kérdésem, hogy ilyenkor a leveleket amit a garniknak adtok ki hogyan szokta későbbre elrakni?
Ez . Oké..én csak spenótlevelet adok nekik. Szoktam nekik elrakni télire... csak leforrázom a leveleket majd jégkockatartóba gyömöszölöm és lefagyasztom. Így adagonként tudom kiolvasztani (forró vízben kiolvasztom azt bedobálom a leveleket az akváriumba). Mivel forrázott levelek el is süllyednek nem kell lesúlyozni őket.
Ez . Oké..
Szárítani valaki szokott...?
Esetleg valaki Eper fa levelet hogyan szokta elrakni.
Mert messze van a lombhullás hogy mondjuk gyümölcs fa leveleket szedjek össze...
Oké.Én tavaly egy nagy zacskónyi eper fa levelet tetem el kiszárítva.
Köszönöm. Kipróbálom.Bárhova rakhatod ahol meleg van, akár ablakpárkányra is, ahova odasüt a nap. Sütőbe is berakhatod (nyilván nem 200 fokra ).
Én az ATI lámpa tetejére szoktam rakni szárítani a leveleket, konyhai papírtörlőre.