• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Talajcsere

Proxer

Kertész szaki
Kedves Akvakertészek!

Tanácsra, vagy segítségre volna szükségem, kinek, hogy tetszik. :)
Jelenleg bontom az akváriumot egy költözés miatt, és az új lakásban szeretném újraindítani a projektet, ennek köszönhetően fellelhető pár eladó/vihető topic is miattam. :)
Viszont az egyik legfontosabb, hogy ha újraindítom, új talajt, illetve domborzatot szeretnék kialakítani. Mivel 1-1-es költözést kell végrehajtanom, így a vízzel és a szűrő biológiai paraméterrel tudom csak a játékszabályokat éppen hogy betartani. :/
Lényegre térvén; jelenleg egy Sera aquasoil depo néven szarság van akvában (amatőr voltam, ma már minőséget keresnék), és ezen talajon van fedőként zúzottbazalt (0.5-1 cm-es Tudom, másik hiba).
Itt jön a segítségkérésem: Olvasgattam a GA oldalán, de a tipikus bőségzavaró effektus van bennem, nem tudom mi érné meg a legjobban.
Jelenleg NeoCaridina garnéláim vannak, semmi más, viszont nagyon szeretnék pár Corydorast tartani. ( puhább, homokszerű talajt keresem!!!!!!)
Megtartanám a zúzott bazaltot is, ezen kívül bazalt sziklákkal és vasfákkal dolgoznék, szinte csak kötözős növényekkel, Bucek, kisebb Anubiasok. Úgyhogy nem táptalajt keresek. Aki el tud látni tanáccsal mi az ami megfelelne számomra, annak nagyon hálás lennék. (Ugyanitt használt talajt szívesen fogadok. ) Az akva méretei: 603030 Basic méret, de azért a 30as magasságot szeretném térben kihasználni, hogy nagyobbat láttassunk mint amink van.

Köszönettel,

Gergő
 

Proxer

Kertész szaki
Két félét szeretnék mindenképp. A zúzott bazaltot meg inkább a sziklák környékére tenném, egyfajta természetesség kialakítása miatt.
 

Meskó

VIP kertész
Ha csak a sziklák környékére menne, az talán nem okoz nagy gondot. Lávakő zúzalékkal(akár szúnyoghálóba téve, és akkor könnyebb vele dolgozni) megcsinálod az emelést, ahogy szeretnéd, rá mehetnek a sziklák és a bazaltzúzalék. Köré pedig mehet akár homok, vagy apró szemű sóder is, ha úgysem lesznek ültetve növények, csak kötözve. A coryk azt élvezni fogják.
 

Proxer

Kertész szaki
..I barkacsaruhaz szurohomokja megfelelhet? Ez most sajnos kenyszerszulte helyzet. :) elore is koszonom a valaszod
 

Meskó

VIP kertész
Használnak sokan szűrőhomokot, de sajnos a kritériumokat nem ismerem, hogy kell-e valamire figyelni a vásárlásnál.
 
Oldal tetejére