Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
Regisztrációs korlátozások
Nekem orgona gallyak voltak bent, kibírt 4 hónapot.Sziasztok, ilyen finom gallyakat milyen fákból lehet használni?
A gyümölcsfákat permetezik, azt kihagynám. A fűzfa ugrik még be.
View attachment 27881
Sziasztok. Ma pakolgatás közben találtam ezt a gyökeret. Kivan száradva rendesen de én nem értek a fákhoz hátha valaki felismeri és tud segíteni, hogy ez alkalmas lehet-e akváriumba vagy sem
Szia! Nekem így képről valami fenyő félének tűnik, ami meg nagyrészt puhafa.
A gyümölcsfákkal alapból nincs gond, de én így biztos nem tenném bele. Be fog durranni. Egy nyarat szárítanám, aztán főzés/áztatás után mehet bele alapos kéregtelenítés után. Ha sietsz, keress szárazat.Sziasztok!
Próbáltam végigfutni ezt a topikot és ha jol vettem ki akkor alma vagy körtefa kivitelezhető akváriumban.
Kérdésem az arra irányulna, hogy az ágakat, gallyakat amiket gyűjtöttem nemrég metszették, szóval még nem száradtak ki.
Ebben a formájában, akár kéreggel együtt fel lehet használni, extrább problémák nélkül? Szárítani nem szeretném, csupán áztatni amíg teljesen el nem süllyed.
Segítségeket, ötleteket előre is köszönöm
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
Jó-jó, mehet bele minden. A szőlő, ha friss vágás, akkor egy nyáron át azért szárítsd, aztán alaposan kéregtelenítsd. Az öreg tőke nagyon jó, jól mutat majd, de a vesszők is működnek. Az ismeretlen fát is simán betenném.Sziasztok, kezdő akvarista lévén szeretnék elindítani a jövőben egy berendezett akváriumot. Jelenleg a dekorációk begyűjtése fázisnál tartok.
Ma voltam a szülőknél és a telken,udvaron a következő fákat gyűjtöttem be. Kérdésem, hogy használhatóak-e? Többnyire szőlő. De van közte amit nem tudtam hova tenni.
Először a maradék kérget terveztem keszedni, majd főzni áztatni tervezem. Drótkefézés, áztatás vízcsere mellett. Jó az elgondolásom, tervem?
Köszi előre is!
View attachment 29204
View attachment 29205
A tőke elég száraznak néz ki, az szerintem jó lesz. Viszont a vesszők frissebbnek tűnnek, de ha valóban szárazak, és ha egy réteg kérget leszedtél róluk, akkor mehet az áztatás, aztán jön egy újabb réteg kéreg (ha nem szeded le, akkor az akváriumba fog lejönni)! Utána már ne szárítsd! Ha teheted, inkább főzd ki, ezzel részben elveszed a színező kedvét, illetve gyorsabban tudod merülésre bírni.Akkor ha jól értem mehet az áztatás? A szőlőröl már én szedtem le a kérget, szinte csak hozzáértem és lejött, eléggé száraz. De egy kis áztatás után szárítom. Esetleg még csináljak velük valamit?
Köszi!
Tapatalkkal küldve az én Nexus 4 eszközömről
Teljesen jogos érvelés, köszönöm szépen az észrevételt. Sietni nem sietek, de pár hónap múlva azért szükségem lenne a rájuk. Ezesetben felejtős a dolog, max megtartom és majd egy jövőbeni projekt részei lesznekA gyümölcsfákkal alapból nincs gond, de én így biztos nem tenném bele. Be fog durranni. Egy nyarat szárítanám, aztán főzés/áztatás után mehet bele alapos kéregtelenítés után. Ha sietsz, keress szárazat.
Ezt csak támogatni tudom, annyi kiegészítést fűznék hozzá, hogy nekem anno bevált a tömény sós vízben való főzés nem túl intenzíven, de sokáig.Ha teheted, inkább főzd ki, ezzel részben elveszed a színező kedvét, illetve gyorsabban tudod merülésre bírni.
A gyümölcsfákkal alapból nincs gond, de én így biztos nem tenném bele. Be fog durranni. Egy nyarat szárítanám, aztán főzés/áztatás után mehet bele alapos kéregtelenítés után.
Én azt csinálnám, hogy ha a gyűjtéskor már száraznak volt mondható, de még azért "friss" a fa, hogy a főzés/szárítás ciklust annyiszor ismételném, ahányszor csak belefér abba a pár hónapba, a végén két hetet meghagyva az áztatásnak.Sietni nem sietek, de pár hónap múlva azért szükségem lenne a rájuk.
Csak egy gondolat merült fel bennem, de lehet, hogy alaptalan. A kiszáradt fás rész nem tartalmaz illóanyagot? Nem fűszerezi be a vizet?Ezt csak támogatni tudom, annyi kiegészítést fűznék hozzá, hogy nekem anno bevált a tömény sós vízben való főzés nem túl intenzíven, de sokáig.
Utána kezdetben nagyon jött a színe, de kb egy hét után (napi vízcserékkel) már csak kissé színezett.
Én azt csinálnám, hogy ha a gyűjtéskor már száraznak volt mondható, de még azért "friss" a fa, hogy a főzés/szárítás ciklust annyiszor ismételném, ahányszor csak belefér abba a pár hónapba, a végén két hetet meghagyva az áztatásnak.
Ha már itt járok, én is kérdeznék egy (lehet, hogy) meredeket: használt-e már valaki fás szárú növényt, ami nem "klasszikus" fa. Konkrétan arról lenne szó, hogy a sokéves rozmaringunk nem élte túl az idei -20°C-okat és kiszáradt.
Törzsesre volt nevelve, tegnap kivágtam és sajnálnám eldobni, ha használható lenne valami értelmes célra. Annyira fás a törzse, a vastagabb ágai, hogy biztosan évekig bírná víz alatt.
Megköszönöm a negatív választ is, lényeg, hogy a miheztartás meglegyen
Illóanyagot nagy valószínűséggel tartalmaz, még ha sokkal kevesebbet is, mint a "lombja". Az a kérdés, hogy lehet-e ennek valami káros hatása.Csak egy gondolat merült fel bennem, de lehet, hogy alaptalan. A kiszáradt fás rész nem tartalmaz illóanyagot? Nem fűszerezi be a vizet?