• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Bemutatkozó

adriangerhat

Nézelődő
Sziasztok!

Gerhát Adrián vagyok, az öbölháború kitörésének napján (1991.01.16) -és attól nem is olyan nagyon messze, Kairóban- láttam meg a napvilágot. Párommal Budapesten, azon belül Újpesten élek, villamosmérnök vagyok és közép-, és hosszútávú hálózattervezéssel foglalkozom.

A növényes akvarisztika 2015 környékén kezdett el érdekelni, amikor teljesen véletlenül találtam rá a Green Aquára és a fórumra. Több se kellett, elkezdtem olvasgatni aminek az lett a vége, hogy a boltban kötöttem ki, megvettem a szűrőt, az aljaztot, a növényeket, a tápokat és egy Do!Aqua Cube Glass-t, amihez csináltam egy ADA stílusú led lámpát. Az akkori munkám miatt (az akva szempontjából sajnos, az élmények miatt szerencsére) sokat utaztam és volt, hogy hónapokat töltöttem küldföldön, az akvárium karbantartását pedig szüleim végezték el, amit én vezényeltem le Skypeon. Ez így nem sokáig volt működőképes, végül szüneteltetnem kellett a hobbit egy kis időre. Tavaly munkahelyváltás után úgy döntöttem, hogy itt az idő egy új akváriumhoz. Jelenleg a limitált hely miatt egy 30l-es kocka nano a szoba dísze egy saját készítésű bútorral.

A fórumot eddig inkább csak olvasgattam, de most már bánom, hogy nem indítottam naplót egyik akvámnak sem. Ha minden jól alakul, akkor év végén új lakásba költözhetünk, amiben kaptam egy sarkot ahova bekerülhet a 60 literes Cube Glass. Párommal még sajnos nem sikerült annyira megszerettetni a hobbit, most úgy néz ki a dolog, hogy amíg én sem szólok be a körömlakk hegyek és az ali-ról rendelt csillámpor miatt, ami a gravitációt is meghazudtolva a legelképesztőbb helyeket tud felbukkanni, addig az akvárium is maradhat. :D Hosszútávú terveim között szerepel tehát az önkontroll és majd a leendő akva tervezési fázisában még annak egy naplót nyitni.

Szeretnék majd én is a közösség aktív tagja lenni, az ADA workshopon múlt szombaton már találkozhattunk, ha valakinek esetleg segítség a beazonosításban, akkor bal oldalon a második sorban Jurijs mellett kettővel és Nigro mögött ültem. (Nem volt egy rossz hely a legelső GA-s worksopomra nah...;))
 
Utoljára módosított:

Ati8821

Nézelődő
Sziasztok. 10 hónapja regisztráltam, így talán esedékes lenne egy bemutatkozás. (Bár annó elkezdtem egy naplót is, de nem foglalkoztam vele.)

Attilának hívnak, Vas megyében élek. Sok hobbim közül az akvarisztika volt mindig a mumus. Érdekelt, de annyit soha nem foglalkoztam vele, hogy valami remek dolgot alkossak. Mindig voltak hátráltató tényezők.
Az évek során volt 20, majd 70 literes akváriumom, végül egy 40-es. Sok mindent kipróbáltam. Eleinte halas akváriumok voltak, szivacs, majd belső szűrőkkel, végül a garnélázás során matten szűrőt építettem. Világítás terén az íróasztal lámpa -> gyári tető -> saját készítésű vonalat is végigjártam. Volt pár kudarc, de kisebb sikerek, élmények is. Tavaly elkezdtem újra, de nem lett belőle semmi.

A jövőre nézve vannak ötletek, tervek. A garnélák és a betták világa érdekel, így az irány meg van. Első körben talán a bettás lesz a befutó. Úgy gondolom a tudásom még nagyon gyér, így a co2 kimarad egyenlőre, marad a lowtech. Rengeteg hasznos írás, hozzászólás van a fórumon, a naplókról nem is beszélve, így van mit olvasni, tanulni. Aztán idővel, nagyobb tudással és türelemmel vélhetően bele merek vágni egy komolyabb akvárium tervezésébe is.
 
Oldal tetejére