• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Bemutatkozó

Luna

Főkertész
Sziasztok!

Tudom, a legtöbben már ismerjük egymást innen-onnan, személyesen, weblapokról, vagy esetleg még az óvodából. Ettől függetlenül a fórum létszámának bővülésével talán új barátokra is szert tehetünk, úgyhogy legyünk illedelmesek, és mutatkozzunk be egymásnak. :)
Ha már voltam olyan bátor, és útjára indítottam ezt a topikot, hát el is kezdem a bemutatkozást...

Sz. Veronika (aki Veronikának és egyéb becézésén szólít annak fog fájni az élet ;) ) 21 éves Dunaújvárosi lakos vagyok.
Szakmám szerint Kéz-, és Lábápoló, Műkörömépítő vagyok, de nem dolgozom a szakmámban (nem is igazán mutatok erre hajlandóságot). Munkám jelenleg nincs, egyelőre valamilyen továbbképzésben gondolkozom, és emellett a meglévő mellé még két nyelvvizsgát tervezek.
Az akvarisztika apai örökségnek számít, mivel apu akváriuma volt az első "kézzel fogható" jelenléte ennek a hobbynak a környezetemben (egész kicsi koromtól). Két akváriumom van, az egyiket éppen beüzemelem növényes akváriumként, a másik évek óta üzemel. Mindemellett kisebb állatkertet tartok (családom már gondolkozik a ZOO tábla kiakasztásán), konkrétan egy 10 éves Japán spicc (Szuszu), és három hullámos papagáj (Pszicho, Skizo és Baba).
Az "aquascaping" mellett kedvenc időtöltéseim az olvasás (kisebb könyvtár) és a főzés. Emellett szeretek erdőkben, és egyéb vadregényes tájakon csavarogni egy fényképezőgép társaságában, csocsózni, néha horgászni is.
Többek számára nem ismeretlen az a tény, hogy bloggerkedem is, úgyhogy ezt a dolgot nem is annyira fejtegetném.

Ígérem, egy publikus képet még kerítek. ;)

graypici.jpg
 

jojo

Kertész szaki
Sziasztok!

Luna kérésének nem tudok ellenállni, így tehát bemutatkozom:
Gyarmati József vagyok 47 éves, bár 17-nek érzem magam.Budapesten a 16.kerületben egy kertes házban élek.Nős vagyok, egy 14 éves lányom és egy 16 éves fiam van.Egy tetőszigetelő cégnél vagyok szállító, szabadidőm sokszor rengeteg.Már gyerekkoromtól érdekeltek az állatok, de akváriumom csak 14 éves koromtól van.Nagyon sok akváriumom volt, sok fajta hallal, növénnyel.Tenyésztés soha nem érdekelt, mai napig sem vonz.Nálam valóban ki lehetett volna tenni a ZOO táblát, németjuhászok,dobermanok,snaci, papagájtenyészet, kanárik, egzóták, siklók, óriáskigyók, mérgeskígyók,madárpókok, varánuszok, anoliszok,teknősök, tengeri akvárium,tehát kis állatkert.A másik hobbim a kert.Több mint 20 évig kutyakiképzéssel is foglalkoztam.Ma már csak 2 db. rózsásfejű papagáj,(Csipi és Zöldi) 2.db.korallsikló (L.t.sin.)és egy növényes akvárium, és egy tengeri akvárium és egy kerti tó boldog tulajdonosa vagyok.Sajna nem lehet több, mert amikor a ház kész lett, ebben a "létszámban"egyeztünk meg imádott nejemmel, és én tartom is magam ehhez.Szeretek barkácsolni, minden akváriumomat és terráriumomat magam ragasztottam össze, az állványzatot én építettem,ha lehet mindent én szerelek össze,világítást, tetőt,refit.Kedvenc biotop aksim a dél-amerikai lazacos, ezen belül is a vörösneonos.Számomra a világ legszebb hala.(mármint édesvíziben).Be kell vallanom, hogy nem Nigro blogjára határoztam el, hogy lesz holland típusú aksim.
A növényes aksival 1987-óta szemezgetek, (ja, későn érő típus vagyok)de csak múlt év tavaszán határoztam el, hogy lesz.Akkoriban az NDK centrumban vettem ilyen irományokat (1 még mindig megvan)és ott lettem szerelmes beléjük.1991-ben kaptam egy videokazettát a Holland típusú akvárium berendezésről, magyar alábeszéléssel, ez még jobban megerősített elhatározásomban.(kölcsönadtam, lenyúlták)De mindenki beláthatja, hogy ennyi állat gondozása mellett, plusz a család és egyéb hobbi miatt nem igen volt idő ilyenre.Rengeteget olvasok a neten,magyar és külföldi oldalakon a vízi kertészkedésről, nem tudom megunni.Szeretek olvasni, kirándulni,bográcsozni, kerékpározni,búvárkodni,(csak snorkel).
 

szentgyo

Szakértő
Szakértő
Hahó!

Szentgyörgyi István Szabolcs a becsületes nevem, 24 éves állampolgár vagyok. Jelenleg a BME-n koptatom a padokat, remélhetőleg már nem túl sokáig :) Tanulmányaim miatt "kettős életet" élek Budapest és Eger között.

Ami az akvarisztikát illeti gyakorlatilag már csak garnélákat tartok, szaporítok és talán tenyésztek (?) nagyjából 20 akváriumban. Sajnos ezek az akváriumok nem kifejezetten "növényes akváriumok", nélkülözniük kell mindenféle tápanyagot és co2-t és a fényben sem dúskálnak, de nekem azért tetszenek ;)

Ígérem, hogy ha már akvakertész oldal moderátor lettem a (közel?)jövőben összeállítok valami növényes-garnélás nano akváriumot, ami talán méltó lesz az oldalhoz.

Egy hevenyészett kép az akváriumaim egy részéről:

111.jpg
 

Arizona

Tapasztalt kertész
Sziasztok!

Én, Pánti Szilvia vagyok, és Budapesten élek. Az akvarisztikába én is beleszülettem, édesapámnak volt egy szép akvája amit megörököltem és a mai napig üzemel..
Jelenleg 3 akvám van, 1 vegyes növényes, 1 guppis söprögetőgarnis, csigás, és egy csak garnélás.
Kevés idő hiányában, sajnos volt idő, hogy az akva nem volt a legszebb, de Nigro oldalának köszönhetően, benövényesedtek a medencék, és egyre szebbek lesznek. :)
Szakmám, Kereskedelmi, Vendéglátóipari de jelenleg nem dolgozom benne. Hobbym és hivatásom a lovak, melyekből saját létszámmal büszkélkedhetem és versenyzem is velük.
A Zoo, mint szinte mindenkinél itt is használható, volt és van is néhány kisebb, nagyobb állatom. :lol:
Hát röviden ennyi.. :)
 

Croissant

Kertész tanonc
Sziasztok

Kiss Balázs vagyok, 21 éves, és ahogy a téma indítója, szintén dunaújvárosi. Végzettségem fémipari anyagtechnikus. Egyelőre, mert szeptembertől indulnak az anyagmérnöki tanulmányaim.
Mindennek ellentmond a barkácsolási antitehetségem, de annyi baj legyen. Jelenleg a szakmámban dolgozom, váltóműszakban, nemsokára most is indulnom kell.

Akvárium kisebb kihagyásokkal egészen kiskorom óta volt a közelemben. Kezdetben 2 ékszerteknős, később egy "guppisvegyes",
amolyan kezdőaksiként. Azt hiszem, akkoriban volt az első szünet, ezután általános suli végefelé ismét egy
ilyen vegyes, 54 literes. Ez megvolt pár évig, majd megint 1-2 év szünet. Komolyabban pedig nagyjából fél éve
foglalkoztat a dolog. Most is egy 54 literest rendezgetek kisebb-nagyobb sikerrel. Ma készült el a növényeshez méltó világítása, ami 1W/L feletti, de ez is magán viseli tehetségem nyomait :)
Különösebb kompozíciót nem követ, csak sok a növény benne. Mostanában arculatváltáson fog átesni, már ami a halakat illeti, de nem döntöttem még. Valószínűleg dél-amerikai törpesügeres lesz.

Emelett van egy nano méretű red cherry-s akváriumom is.

Hobbim a fotózás, számítógépes elfoglaltságok is le tudnak kötni, és pályakezdő váltóműszakosként legtöbb szabadidőmet az ágyban töltöm :)

Üdv
Croi
 

n_gery

Új regisztrált
Sziasztok!

Németh Gergely vagyok, néhány nap múlva 26 éves. :) Nős vagyok, jelenleg Budapesten élek és dolgozom. Végzettségem mérnök informatikus (a számítógépes srác), és egy magyarországi nagyvállalat informatikai osztályán dolgozom szoftverfejlesztőként.

Még kicsik voltunk amikor apu otthon beállított egy akváriumot. Nem emlékszem, hogyan és miért indult, csak a halakra és a hangos légpumpára emlékszem. Aztán sajnos időhiány miatt felszámolta.
Pécsen a főiskola alatt kezdtem el egy 50 literes akváriummal. A suli után amikor feljöttem Pestre, természetesen hoztam magammal.
Közben elkezdtem tervezgetni egy nagyobb akváriumot. Sajnos helyem még nem volt hozzá. Megnősültem, elköltöztem, és kedvesemmel megbeszéltük, hogy ide már jöhet egy nagyobb akvárium. :) Ekkoriban ráleltem N-Dee akváriumára az akvarista.hu-n, onnan eljutottam Nigro blogjára és elhatároztam, hogy ez az. Ez hiányzott eddig. :)
Nemrég elindítottam a 160 literes akváriumom. És hamarosan megérkeznek a GreenAqua-s növénytápok. Izgulok. A jó példa előttem, igyekszem felnőni a feladathoz.
Köszönöm nektek!
 

zsotyi

Kertész szaki
Sziasztok!

A nevem Kucs Zsolt,38 éves budapesti,kőbányai betyárnak láttam meg a napvilágot.Eredeti szakmáim dísznövénykertész,erdőművelő,fakitermelő.18 éve foglalkozom veszélyes fák kivágásával,igaz mostanság inkább már csak a darus kocsi kormánykerekét bűvölöm.
Szakmám révén imádom a növényeket,virágokat,ezért is izgat annyira,hogy igazán szép növényes akit neveljek.Ebben nagy segítségem szeretett feleségem,akinek támogatása bizony sokszor elkél a két kislányunk mellett. :)
Állatok,növények mindig is körülvettek,habár tősgyökeres panelpatkány vagyok.Persze ez nem akadályozott abban,hogy be ne telepítsem mindenféle szőrös,szárnyas csodabogárral a szobám.Az első akváriumok is így kerültek a képbe,aztán hosszas kihagyások után kb. öt éve kezdtem újra.A kudarcok,főleg a növényes lúzerkedéseim vezettek el a neten Nigro blogjához,innen meg egyenes út vezetett a megfertőződésemig... :p

Jelenleg egy 180 literes akit nevelgetek,végre sikerélményekkel is,és nagyon örülök annak is,hogy itt köztetek egy nagyon jó kis csapatot sikerült megismernem.
 

Zumi

Új regisztrált
Sziasztok!

Márton Attila 42 éves budapesti lakos vagyok. Egy csodálatos feleségem és két fiú gyermekem van.
Méhészmesterként és Tűzoltóként töltöm időm nagy részét.
A természethez mindig is közel álltam,már gyermek koromban apai indíttatásra saját akváriumokat tartottam.Az akváriumi halak tenyésztéséből egészítettem ki szerény zsebpénzemet.Akkor még az "idős "Zsilinszky Sándor féle bolt volt a fő felvásárlóm.A TIT stúdió akvarista szakkörének is tagja voltam.Nyaraimat szerencsére a ráckevei Dunán tölthettem, így a horgászat is kedvtelésemmé vált.
Az akvarisztikát mit kihívások sorozatát élem át,és ezeket a kihívásokat ha teljesítem vagy ha megunom akkor váltok.Így az afrikai sügérektől a diszkoszokig szinte minden halat tartottam.A nagy szerelmeimből a diszkoszokból, sikerült még 26 darab saját szaporulatot is felnevelni.Ezek után a tengeri akvarisztika következet,itt sikerült egy szép kőkorallos akváriumot létrehozni.De 3 év után a beláttam hogy a beleölt energia komoly növelésével tudnám csak még szebbé varázsolni "tengerszememet".Ezt a gazdasági versenyt pedig már nem akartam, tudtam felvállalni.Így láttam meg Takasi Amanó Úr csodálatos alkotásait,mint újabb kihívást.Így akadtam Nigróra és blogjára ,Tőle sok segítséget kaptam az akváriumom indításához.Sajnos az első olyan fába vágtam a fejszémet amihez nem elég az akvarista.Most már látom hogy ide művész kell.Jó képzelő erővel ,alkotói képességekkel.Sajnos ebből Én még gyengén állok, tehát a kezdeti indítás után,most egy toporgó stádiumban vagyok.Figyelek ,tanulok, és majd egyszer megalkotom amire vágyom.Addig is egy szép étkezői akvárium boldog tulajdonosa vagyok,de remélem hamar megszáll az ihlet...........
 

oRphEus

VIP kertész
Legjobb napló
Sziasztok!

A nevem Orbán Hunor, 26 éves vagyok, jogász. (Szóval ezentúl csak „doktorúr”!! :D) Elolvasva a bemutatkozókat most azzal kellene kezdenem, hogy már nagyon régen kapcsolatba kerültem az akvarisztikával, és ezen kívül is mindig állatok vettek körül, de ez nem így van.:) Bár tény, hogy mindig is érdekelt a biológia, a zoológia, a természet, de soha nem volt semmilyen háziállatom. Egészen 2008 januárjáig, amikor beszereztem két tarisznyarákot. Az akvarisztikával úgy kerültem kapcsolatba, hogy egy hirtelen jött ötlettől vezérelve 2008 nyarán vettem a rákoknak 2 dániót, hogy – horribile scriptu - majd szépen levadásszák őket. :) Persze a rákok a közelükbe sem tudtak menni, olyan gyorsak voltak. Nem sokkal később a rákok sajnos elpusztultak, így az akvárium szép lassan átalakult, halakat kezdtem tartani, majd ahogy egyre jobban belejöttem a témába elkezdtek érdekelni a növényes akváriumok, illetve az aquascaping, mint az akvarisztika (egyik) csúcsa. (A másik talán a korallszirtes tengeri, egyszer lesz olyanom is. ;) ). Jelenleg egy 91 L-es akváriummal próbálom több-kevesebb sikerrel megközelíteni az említett csúcsot – ami még csak a távolban dereng -, de fejben már egy tervezett 200 L-es – természetesen növényes - akváriumot rendezgetek be.

További exkluzív információk, képek, illetve az akváriumom leírása megtalálható az Naplóknál. :)

Üdv,
Hunor
 

recon

Tapasztalt kertész
Sziasztok!Árvai Martin vagyok 18éves Hevesi lakos...:D Egy páran már ismertek gondolom, legalábbis remélem. Nem régóta (2008decemberében) bukkantam rá nigro blogjára azóta teljesen rákattantam a növényes akvarisztikára.

Mióta az eszemet tudom van akváriumunk... egy 250l-es már kb 16 éve megvan. Az aki már 10 éve ugyanúgy nézett ki. Néha jöttek új lakók egy-két növény amik nemnagyon bírták, néha lekapargattuk az algát és kész. De most 2009 elején én vettem kezelésbe. Nem is írnék többet... majd kiderülnek a dolgok. Inkább teszek fel ide egy képet ...

a képet szűrő nélkül képzeljétek el légyszives. Nem tartom még olyan szépnek, hogy művészi képek készüljenek róla::)
 

HUGO

Főkertész
Sziasztok!

Pénzes Zoltán vagyok,29 éves debreceni lakos.3 éve házas vagyok,és januárban apuka leszek!Végzettségem közlekedés gépészeti technikus,jelenleg Debrecenben egy márka szervízben dolgozom.Két nagy hobbim van,akvarisztika és sport/azon belül is a foci/.Nagy Loki drukker vagyok és ha tehetem minden meccsen kint vagyok!13 éves korom óta foglalkozom akvarisztikával de eddig csak úgy alapszinten.60l akival kezdtem,majd átvettem bátyám 150l akváriumát,de azzal nem volt szerencsém mert kb. 2 hónap után szétrepedt az alja.Mivel oda veszett minden halam így egy kis pihenőt tartottam.Pár éve beszereztem egy 100l akváriumot/erősebb üvegből/és most az üzemmel.6 hónapja kezdtem el igazán foglakozni a növényes akvarisztikával,kissebb-nagyobb sikerrel!Sok segítséget kaptam Nigro,viktorlantos és Levinen oldaláról illetve,innen az Akvakertész Fórumról.Hírtelen ennyi.

Üdv.
 

sanyi

Új regisztrált
Sziasztok!

Már biztos sokan láttátok a szűnni nem akaró kérdéseimet. :D
Szóval megkésve:

Sanyi vagyok, 27 éves programtervező matematikus.
Bp-en élek, szoftverfejlesztéssel foglalkozom.
Én is hajdúsági vagyok,Debrecenben jártam suliba.
Mint sokan mások, én is Nigro blogján kaptam el a fonalat.

üdv,
Sanyi
 

ngabko

Tapasztalt kertész
Sziasztok!

Nagy Gábor vagyok, 31 éves nős egy 1,5 éves gyönyörű lány apja és útban van a 2. lurkó.
Közlekedésmérnök vagyok, beszerzőként melózok Budapesten, de Nagymaroson élek.
Kb fél éve ébredt fel bennem a gyerekkori hobbim, mikor a házzal amit vettünk járt egy 20l-es akvárium egy hamis sziámi algaevővel, akitől nem tudok megszabadulni, mert a feleségem és lányom szereti:( Pár db vörösneont tettem mellé társaságnak és elkezdtem bújni az internetet, így odakeveredtem Nigró blogjára amitől leesett az állam, ígyhát elterveztem valami hasonlót szeretnék.
Olvasok, tanulok, egyszer meglesz amit szeretnék. A haveroknak már most is tetszik, de a szintet még nem ütöm meg szerintem.

Üdv: GaBko
 

fitti65

Nézelődő
Sziasztok!

Fitos Tamás vagyok, 44 éves.Nős vagyok, van egy felnőtt lányom, egy nevelt lányom és decemberben megint apuka leszek. Az első "akváriumom" 10 éves koromban egy 5 literes uborkás üveg volt néhány guppival. Azóta mindíg voltak halaim és egyre nagyobb akváriumaim. Most egy 480 literes akim van, ami inkább halas, sok növénnyel. Nigro, viktorlantos, levinen által én is megfertőződtem, és készülök összerakni egy 63 literes növényest.
 

Nigro

Alapító
Admin
Nem győzök gratulálni a sok leendő, vagy friss apukának. Lehet, hogy ez a hobbi a legjobban ezt a réteget fertőzi? :)
 

Levinen

Kertész szaki
Nigro said:
Nem győzök gratulálni a sok leendő, vagy friss apukának. Lehet, hogy ez a hobbi a legjobban ezt a réteget fertőzi? :)
Nincs már nagyon elbóklászás a szoknya és a kis szoknya (vagy kis gatya) mellől, így marad a barangolás az akvakertészet varázslatos világában, vagyis maradunk otthon a fenekünkön. :lol: ;)
 

zsotyi

Kertész szaki
Levinen said:
Nigro said:
Nem győzök gratulálni a sok leendő, vagy friss apukának. Lehet, hogy ez a hobbi a legjobban ezt a réteget fertőzi? :)
Nincs már nagyon elbóklászás a szoknya és a kis szoknya (vagy kis gatya) mellől, így marad a barangolás az akvakertészet varázslatos világában, vagyis maradunk otthon a fenekünkön. :lol: ;)
Ez így van! ;) Nincs is annál szebb mikor a kis lurkók csodálják az akváriumot,és esténként kukacozunk,keressük a garnélákat (gajnéja),meg a csigákat (biga-biga).Az asszony meg csak hozza a hideg söröket... :D
Egy csodás nevelő eszköz a mi hobbink,és a férfiakat is otthon tartja....Persze egy horgász túra az más,ott nincs ellenvetés :mrgreen:
 

Lilla666

Új regisztrált
Sziasztok

Hát hogy is kezdjek bele...kezdetnek mondjuk Rottenbiller Lillának hivnak , 18éves gimnazista,Siklóson lakom..bla bla bla.
Magamról csak annyit hogy kb 8 éve kezdtem egy kis aranyhalas akival,azóta persze kinőtten az iesmiből, azóta beszereztem pár nagyobb akváriumot,legnagyobb 200liter,szeretem ha dzsumbujos az aki,belenézek és az egész zöld,nincsenek fullos cuccaim,világitásom egy teszkós asztali lámpa és egy hagyományos villanykörte,tető hijján megtudtam azt is csinálni hogy szobanövényeket növesztek ki a vizből ami felettébb érdekes látványt nyúlt :D képet majd megpróbálok feltenni,türelem :p

hát kicsit sablonosra sikerült,de majd belejövök ebbe is :D
 
Oldal tetejére