Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
Regisztrációs korlátozások
Én a depo-s tuskókkal jártam mindig így. Az annyira kemény (pedig korhadt fának néz ki) hogy kész szenvedés fűrészelni, és utána fél év után is szinte lebeg az aljzaton.Na nekiduráltam magam, kiszedtem a fát, mondom megfúrom.
Ja.
Fél centire jutottam a fúrószárral mikor már CSONTSZÁRAZ fát fúrtam. Azt hagyjuk is hogy a fúrófej füstölt mint állat már ennyitől is (szóval tuti vasfa).
Nem is fúrkáltam tovább, visszaraktam egy becsomagolt kalapáccsal lesúlyozva. Ronda, de ez van.
Ki tudja mikor szívja meg magát... max. nevezek a Guiness rekordok könyvébe vele. Szerintem iszonyatosan ki volt száradva, és lehet ki kellett volna főzni mikor megvettem de franc se gondolta.
Majd lövök fotót.
RE: az ígért kép. Iron hammer?
View attachment 479222018-01-28_01-37-46 by Attila Szántó, on Flickr
Hántold le, főzd ki, majd a maradék háncsot is szedd le. Aztán áztatás. Forróvizes fürdő időnként, akkor megszívja magát és lent marad. Nekem ez a módszer bevált.Vadszőlő fut a kerítésünkön legutóbbi ritkítás óta hagytam pár 2 méteres szálat száradni egy sarokban. Fél éve szárad. Sose tettem még be gyűjtött fát a vízbe, mit kell tenni?
Megpróbáljam lehántolni? Vékony nem biztos, hogy sikerül. Kifőzzem? Víz alá tegyem hónapokra?
hát nálam már a második kör ilyen dekor fut, de a mostani is épphogy lent marad, pedig nálam van főzés is akváriumba kerülés előtt és már megy néhány hónapja az akvárium. De a lényeg hogy nem úszik el és már a súlyok is kikerültek (annak ellenére hogy nem hiszem hogy halálos mennyiségű fém oldódik ki a vízbe )Ez a carbo root. Ilyenem nekem is volt, nálam lent maradt olyan 4 hét után.
Egyébként ha megszívják magukat, stabilabban lent maradnak mint a red moor pl... de egy örökkévalóság mire nem akar feljönni.
Én most duplán bezacskózott kalapáccsal súlyoztam le. Marad is így.
dehogy érdekel... de ha már így ajánlod akkor meghallgatunkTudok javasolni egy másik módszert is, ara hogy hamarabb víz alatt maradjon. Ha valakit érdekel.
bakker lelőtted a poént... az első sor olvasása után már készültem visszaírni hogy jó lenne ha akkora mikróm lenne amibe befér... Már a forralás is kihívás. Nővérem ásott elő egy 30 éves hatalmas lábast a fészerből, különben még főzni sem tudnám a fákatNos, én úgy csináltam, hogy 4 óra áztatás forró vízben, utána 4 perc mikró, 10 perc áztatás, újra 4 perc mikró. Ezt 10x eljátszottam, és miután újra vízbe raktam, elsüllyedt .Ez csak olyanra vonatkozik, ami belefér a mikróban. Bocs ha elvettem a kedvűket azoknak akinek nagyobb fa darabjaik vannak.
mikrózd meg a kalapácsot!Nem tudom, lehet hogy a ráragasztott bucékat megviselné a forralás meg a mikrózás.
Meg be sem fér a mikróba, de kisebbeknél jó ötlet megmikrózni, kicsit puhítja.
@ezsolt80 tudomásom szerint neked nano akváriumaid vannak. Ne hogy azt mond hogy a fa darabok amit megszeretnél mikrózni nem férne bele.bakker lelőtted a poént... az első sor olvasása után már készültem visszaírni hogy jó lenne ha akkora mikróm lenne amibe befér... Már a forralás is kihívás. Nővérem ásott elő egy 30 éves hatalmas lábast a fészerből, különben még főzni sem tudnám a fákat
Ezúton is boldog névnapot kívánok nővéremnek és minden Dórának (kétlem hogy bármilyen Dóra is olvasná a fórumot)
Attila, valamit valamiért. Leszeded addig a bucekat . De értem, ha nem fér be. Akkor sajna ez van.Nem tudom, lehet hogy a ráragasztott bucékat megviselné a forralás meg a mikrózás.
Lehet hogy az sem férne be, mert az is nagy.mikrózd meg a kalapácsot!
Aztán vigyázzál a kalapács nyéllel , ne hogy kirügyezzen víz alatt, és reggel meg ara fogsz ébredni, hogy csiripelnek a rigók rajta.Kivenném a kalapácsot.