El kell, hogy szomorítsalak, az ásványvíz és a csapvíz tök ugyanabból a forrásból származik. Mélységi rétegvíz mindkettő. Magyarul az ásványvíz is kemény, amúgy pont az a tévhit, hogy "ásványosabb", tehát több van benne, ezért egészségesebb. Tudjuk kiknek az érdeke ezt terjesztetni
De ha van KH mérőd vagy TDS mérőt mérd meg az "ásványvizet" és a csapvizet is. Nagyságrendbeli különbségek nem lesznek. Ritka az "igazi" ásványvíz, ami 1000 ppm feletti oldott anyag tartalommal bír, mára már bármire ráírhatják azt, hogy ásványvíz. Tulajdonképpen palackozott csapvíz.
Az előkészítés kicsit más, annyiban, hogy az ásványvizet nem klórozzák, de ugyanúgy vastalanítják, mangántalanítják(levegőztetéssel legtöbbször) palackozás előtt, esztétikai és egészségügyi okokból főleg. ( A vasas kicsapódás remek baktériumágy).
Ebben a formában, mint co2 forrás nem ajánlott. Valszeg nem a jólét miatt bubiztak a növényeid, hanem a hirtelen hatalmas mennyiségű gáz csapódott ki rajtuk. Gondolj bele, egy bubis víz kb 4 g/l co2-t tartalmaz. Ha 2 flakont töltöttél be, az 1,5 literes flakonokkal számolva 12 g, pár pillanat alatt. Nem minden tudott beoldódni(amivel valszeg hirtelen egy pH csökkenést is okoztál), hanem csak kicsapódni tudott.
Egyes egyedül úgy lenne értelme, ha folyamatosan adagolnád, egy stabil szintet fenntartva, jól elkeverve a co2-s vizet.