• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

Tetratec EX 800

Hatos

Tapasztalt kertész
Ennél a típusnál jártam úgy, hogy a csap tekerője nyitott állásban volt, csak a golyó a csapon belül nem fordult vele. Azt hittem nyitva van, közben zárva volt.
 

Etele

Legenda
Próbáld ki üresen, úgy mit tol a szűrő.

Használatan vetted? Lehet hogy a tengely/rotor környékén nem 100-as valami.
 

star67

Legenda
Ennél a típusnál jártam úgy, hogy a csap tekerője nyitott állásban volt, csak a golyó a csapon belül nem fordult vele. Azt hittem nyitva van, közben zárva volt.
De látszik, hogy szív és nyom, ha bármelyik csap zárva lenne, akkor nem cirkulálna víz, de ezt is ellenőrzöm akkor. Köszi.
 

star67

Legenda
Igen, igaz, de lehet, hogy félállásban van a golyó belül.
Jelentem, golyók rendben! 👍Tökeletesen nyitnak és zárnak.
Mindent újra patyolatra suvickoltam, most kicsit erősebb lett a vízáram, de még mindig nem lövi ki a halakat a vízből.:unsure:
 

Hatos

Tapasztalt kertész
Köszi a jelentést.:)
Próbáld ki töltet nélkül, ha úgy sem repeszt, akkor vagy hibátlan és ennyit tud, vagy hiba van.
Milyen hiba lehet? Fojtás (leszűkült keresztmetszet), vagy tömítetlenség (levegősödés).
Ha nincs fojtásod (pl. félállású golyó:)), akkor marad a tömítetlenség. Valahol hiányozhat, vagy sérült, vagy sorjás a tömítés, vagy a tömítő felület.
Nem tudok ennél konkrétabbat, mert már nem használok ilyen szűrőt, csak az emlékeimből táplálkozom még az Eheim szűrők előtti időkből.;) Nem rossz szűrő szerintem, csak nem a legjobb konstrukció, de ez ízlés dolga.:)
 

star67

Legenda
Köszönöm. Most hagyom így, egyelőre elég ez a "sodrás", aztán a következő takarításnál majd leellenőrzöm a tömítéseket is.
Kedves Tőled, hogy segítesz.
 

Hatos

Tapasztalt kertész
Hááát elég bosszantó tud lenni, ha veszel valamit, ami aztán nem az elvárásaidnak megfelelően működik. Ezért gondoltam leírom amit tudok.:)
 
Oldal tetejére