• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Garnélás "Ikerház" garnéláknak

BoMa

Főkertész
Sziasztok!

Rég csináltam összefoglaló bejegyzést az akváriumokkal kapcsolatban, úgyhogy kezdeném a nagy akváriummal. Tulajdonképpen már a napló neve sem megfelelő, itt már nem ikerházról, hanem társasházról beszélhetünk. :)

Nagy akvárium
Tulajdonképpen minden rendben, a sarokban a rotalák nem szeretnek ott, és az akvárium közepe felé nőnek. Át kellene rendezni talán, még gondolkodom rajta. Bármit teszek oda, a kevés fény miatt úgyis ezt fogja játszani. Tangerine tigerből tengernyi található (alliteráció pipa), a red sakurák az erős elnyomás miatt nem hajlandók szaporodni, mennek majd az új kockába, ha az első próbasnowball túléli a teszt időszakot. A gyepen néha fonal alga jelenik meg, de kap egy kis carbot és másnapra a csigák felzabálják. :)
45839282605_6ed0ae3949_o.jpg

CRS/CBS akvárium
Itt vannak gondok, elkezdtem kiszedni a caloglossát, mert brutál módon ellep mindent. Továbbra sem értem miért szívatom magam a mohákkal, ha valamit utálok ebben a hobbiban az a mohák tépkedése. Jó, tudom a caloglossa alga, de a mohákkal ugyanez a bajom... A sessili is nő amerre kedve tartja, most nyírtam nem rég ezért ilyen szellős. Nem verseny akva, de most egyáltalán nem vagyok elégedett a kinézetével. Cserébe kárpótolnak a CRS-ek, amikből 4-5 eresztés kicsi úszkál már. :)
32879003368_b1cdb16527_o.jpg

A Kocka
Indítás után 5 napig magára volt hagyva, kicsit féltem hogy mi vár majd. Szerencsére egy szem alga nem volt, cseréltem rajta vizet és bekerült az ammania bonsai is hátra, illetve pár tő csavartlevelű valami, sosem tudom a nevét. Ebben az akvában most éppen egy snowball van, előkészíti a terepet a red sakuráknak. A red sakurák mellé pedig érkezik majd valamilyen lágyvizes faj. Talán tigris talán taiwan. Ide még be kell szereznem az üveg ki- és befolyókat, illetve meg kell oldani a hűtést is.
32879003138_69d0c0f960_o.jpg
31812910627_df00100b5d_o.jpg

Köszönöm, hogy benéztél! :)
 
Oldal tetejére