• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech 3 kő

szoltan70

Nézelődő
December végén kérdezte egy barátom, nem kell-e nekem egy akvárium mert a kisfia kap egy nagyobbat. OK - gondoltam - miért ne? Azt hittem, valami kicsi vagy nem is tudom de meglepődtem mikor hozta az 54l-est. Tudom, az sem nagy de én kb. a felére számítottam. Halak nélkül kaptam viszont csigák dögivel, negyedig vízzel. Aljzat kavics meg valami zöld fűszerű növény volt még benne. Egyébként egy Aldis szett volt, ahogy később kiderítettem. Addig semmit nem tudtam az akvarisztikáról (most se sokkal többet). Elmentem a budaörsi Auchanban lévő kisállat boltba és vettem bele egy valamilyen fát, hogy ne legyen olyan üres meg pár halat: 3 guppit, 7 neont, 1 bettát, 3 foltos páncélos harcsát meg egy CPO törperákot. Ja, meg valami hínár félét. Tetőből kivágtam a neont és tettem bele 1m 5730 ledet. Így már nem volt olyan sötét. Aztán vettem egy Tetra 400-as külső szűrőt. Víz gyönyörű tiszta volt, alga egy szem sem. Közben persze egyre többet olvasgattam és láttam is, hogy a kavics aljzat nagyon gáz, tele van mulmmal (előző helyen ezzel nem nagyon foglalkoztak). Egyre jobban érett bennem, hogy kellene egy nagyobbat és szebbet csinálni. Nyárra terveztem egy opti üvegest venni de beleszaladtam egy hülyeségbe: akváriumot simán csak rátettem a bútorra és egy hidegebb napon véletlenül jól levettem a fűtés termosztátját és nagyon lehűlt a kecó és az akvárium alatt víz lett én meg azt hittem szivárog pedig csak pára volt. Úgyhogy gyorsban rendeltem egy AquaEl Leddy 75-öt mert max 75cm hely van. Persze mire rájöttem, hogy miért volt vizes már megjött az akvárium.
Bocsánat a hosszú bevezetőért, következzenek az adatok:

Méret: 75x35x40
Fény: 1m 5730 led a régiből + a gyári tetőben lévő led. Kb 4-5 ezer lumen
Talajok: Dennerle DeponitMix Professional 9in1 növény táptalaj, ADA Aqua Soil Amazonia - általános növénytalaj, ADA La Plata Sand dekorhomok
Szűrés: Tetra EX 800 Plus alul gyári hengerek, többi 3 tálcában Seachem Matrix (3xfél liter) plusz szivacsok, tetején perlon + Seachem Purigen 100ml
Víz: régi akváriumból kb a fele + csapvíz

41096789521_b79b882373_h.jpgIMG_20180328_175020 by Zoltán Süttő, on Flickr
 
Utoljára módosított:

Luigi13

HAC különdíj
Üdv itt a fórumon, jó helyre kerültél!:)

Nem rossz összeállítás, ebben azért már sok szép növényt tudsz nevelni!
Ha csak ennyi hibát követsz el mint amit leírtál, akkor nem lesz gondod.:D Mi lett az opti akvával? Most már kettőben kertészkedsz?
 

szoltan70

Nézelődő
Üdv itt a fórumon, jó helyre kerültél!:)

Nem rossz összeállítás, ebben azért már sok szép növényt tudsz nevelni!
Ha csak ennyi hibát követsz el mint amit leírtál, akkor nem lesz gondod.:D Mi lett az opti akvával? Most már kettőben kertészkedsz?
Optit csak nyáron akartam. Most egyelőre nem lesz.
 

star67

Legenda
Jó kis indulás ez, aztán menet közben majd alakulgat még.
Arra azért készülj fel, hogy a dekorhomok út középen nem marad ám ilyen szép patyolat, ha élőlény kerül bele a növények mellé!
Ha vannak még apróbb köveid, azokat spontán szórhatnál még előre.

Nulla algát és sok sikert hozzá!:)
 

Jakab Péter

Nézelődő

toderik

Kertész szaki
Üdv a fórumon!

Azért az a gömbmoha a közepén, úgy néz ki, mintha a fa most pottyantotta volna!:D
 
Oldal tetejére