1. Ez a weboldal cookie-t használ. Az új EU szabályozásnak megfelelően ez az üzenet az első látogatáskor megjelenik.
  A weblap további használatával automatikusan elfogadod, hogy az Akvakertész.hu Fórum cookie-t használ.
  Az Akvakertész Fórum csapata Learn More.
 2. Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

  Értesítés elrejtése

Garnélás Szigeti Garnizon

Kategória: 'Naplók', témanyitó: Jalos, téma nyitása: Dec 6, 2017.

 1. Jalos
  Épp nem fórumozik ...

  Jalos Tapasztalt kertész

  Tag:
  Nov 29, 2016
  Hozzászólások:
  83
  Kedvelik:
  88
  Hely:
  Szigetszentmiklós
  Sziasztok!

  A TERV:

  A korábbi 30l-s Nano kicsi lett nekem, szeretnék bele több mindent a CRS-k mellé (több boraras-t, oto, géb, és más növényeket is, de nekem nincs képességem a Nano méretű akvában küzdeni az algával, növényekkel és garnikkal egyszerre) és egyébként is 45*45-s a bútor alatta, így adott volt az újnak egy GA 45*45*40- opti üveg.
  Az üvegre hátlapra akarok még statikus opál fóliát, mert a háttér narancsszínű falak szerintem elviszik a színeket. Ha valaki tud beszerzési forrást, szóljon (főleg fizikai bolt érdekel Pesten, és van kis tételben is :) ).

  - Szűrés:
  Oase BioMaster 350 + 100W fűtés.
  Szűranyag egyenlőre: 2l Matrix + 1 * Oase kék szivacs + 1 * Oase Helix bioball. Ez utóbbi kettő upgredelhető.
  +ADA GreenBacter segíti a bacikat.

  - Ki/befolyók:
  12/16 méretben van otthon ki/befolyó tartalék, de már megrendeltem egy 16/22-s szettet (Poppy és Lily is, majd meglátjuk).
  A csövezés még csak fejben tervezés alatt áll, a szűrő ugye 16/22-s. Ez vastagabb mint a mostani + lesz Reaktor bypass-szal, ezért még nem állt teljesen össze hogy mit milyen vastag csövezéssel csináljak. Biztos ami biztos 2 Duplacsap van, mert azok kellenek a kibefolyók leválasztásához tisztitáskor.
  A reaktor ágba tervezek hőmérő szondát is, és opcionálisan egy TDS szondát (meg amit még kitalálok): 2 mellék ág lesz: 1-k a CO2, a másik meg hőmérséklet, TDS, esetleg PH).

  - Víz: RO mint a kicsiben, SaltyShrimo GH és KG -val kezelve. Táp marad a GA + Excel + házi PO4 szükség szerint.
  Mivel a vizcseréhez kevés lett volna a meglévő 10l-s kanna, ezért beszereztem két 20l-set (egyikbe RO, másikban tárolva a leszivott vizet a következő vízcseréig: ha kellene szűrő tisztitásra akkor legyen).
  A feltöltést már nem akarom kézzel végezni a 20l kannából, be kell lőni egy pumpát.

  - Világítás:
  Chihiros RGB 45 van, emellé szinte biztos kell még valami, ami elsőkörben valószínűleg a meglévő Chihiros E 30cm lesz, később meg vagy még egy RGB vagy egy A vagy E oszályú Chihiros. Vezérlés: TC420-szal.

  - CO2 a mostani kicsiből kerül át (GA beszerzés, 2 kg+ Oxyturbo), de diffuzor helyett kiegészítve saját Reaktorral (már megvannak az anyagok 95%-Ban), de az eredeti Reduktorral egybeépitett tűszelep mellé kerül egy önálló Camozzi.

  -Talaj
  Mivel a kis aquában nagyon küzdöttem az alacsony PH-val, ezért itt inkább Dennerle Shrimp King Active lesz, de alatta megy az AD powersand.

  Dekor: jelenleg ez még hiányzik (na jó, van itthon lávakő, bazalt, 1 kis méretű Red Moor), de még kell hozzá. A Nano alapján megtapasztaltam a garnélák mellett (és különös tekintettel ha lesznek Oto-k és Géb is) talaj emeléshez a talajon kívül fizikai elválasztás is kell: rejtetten kövek, műanyag, Geotextil, láthatóaknál meg kövek/fa. Enélkül a kis talajmérnökök gondosan elegyengetik a talajt. Tudom, gyepesíthetnék is előtte, de jelenleg ehhez nincs türelmem.


  Alga ellen ( jelenleg ez a legfájóbb problémám, konkrétan Zöld szőr) megy még bele megelőzésképpen: Chihiros Doctor új verzió.
  Az aqua Terv szerint csak December végén kerül feltöltésre. A meglévő kis Nano -ba meg majd Garnélás Kardinális-t tervezek ha mindenki átköltözött, így oda nem kell CO2, és a hűtés is megoldódott.

  A többit majd új postban.
   
  Mr. Kapa, evavigh és kmisi kedvelik.

Aktuális oldal megosztása