• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növény-lak

A mai algaháború után csináltam pár képet, hogy azért lássátok a növények fejlődését. Szerencsére abban nincs hiba! Ma már ritkítanom kellett a nymphoides-t, mert teljesen beárnyékolta a blyxa-t.
SDC17721.jpg


SDC17720.jpg


SDC17719.jpg


SDC17722.jpg
 
Utoljára módosított:
Hétfő este elkezdődött a 3 napos blacout kúra. Leleplezés után azért kevesebb az alga, de ami maradt, egészen más színe lett. Olyan fakó, vagy mi..Remélem, hogy nem jön vissza, mert akkor valamelyik kő lesz a ludas.o_O
Csináltam egy vízcserét, felporszívóztam a parvuláról az algát. Kicsit megmetszettük a fát is, mert túl nagynak találtam. Újra kötöztem a mohát is. A parvulán látom kicsit, hogy kifakult, lett néhány sárga szál benne. Ma már tápoztam, de az amano-k miatt ma még nem ment a co2, majd holnap. Finoman adagolom majd nekik. A világítást beállítottam, 4 órát fog menni pár napig. A nymphoides megnyúl leveleit lecsípkedtem. Jelenlegi helyzet:
SDC17730.jpg


SDC17729.jpg


SDC17728.jpg


SDC17725.jpg


Egy elég gyenge kép az új lakóról:
SDC17727.jpg


Köszönöm, hogy benéztél!:)
 
Nekem úgy tűnik hogy, a black-out alatt is nőttek a növények. Nekem nagyon tetszik.:)A nymphoides úgy beindult hogy, nem győződ majd nyírni. Látom a blyxa is meg van, meg gyökeresedik és beindul az is.
Hajrá csak így tovább(y).
 
Olyannyira megvan a blyxa, hogy már két gyereke is van.:)
A nymphoides hihetetlen! Nézz be, ha erre jársz!;)
 
Eltelt ismét egy hét, egy kis helyzetjelentés.:)
A héten elmentünk a GA-ba, és örülök, hogy rájuk szavaztam az év boltja versenyen. Hát, nem semmi, amit láttunk. Igaz, hogy csak az emleten néztünk körül, mert túl korán érkeztünk, lent még nem ment a világítás. Rám a legnagyobb hatással a legnagyobb aki volt. Szivem szerint csak ültem volna előtte, és bámultam volna sokáig! Hát, fiúk, gratulálok a bolthoz, és büszkék lehettek rá! Látszik a rengeteg befektetett energia! @keymaker kolléga rendkívűl kedves volt, mert beengedett minket korábban, ami nagyon jó volt, mert eléggé szorított az idő. Nos, miután összeszedtük az állunkat, elbeszélgettünk, és arra jutottunk, hogy a fa lehet a bűnös az algásodásban. Nosza, ki is választottunk a családdal egy pofás vasfát, vettünk vízelőkészítőt és a hozott víz alapján a vizünket is bemérték a fiúk. Kiderült, hogy a szilikát és a foszfát étrékek is rendben vannak.
A napunk másik roppant kellemes része volt, hogy személyesen is megismerhettük @Luigi13 Nikit és Attilát. Nagyon kedves, segítőkész emberek, remélem, hogy találkozunk még! Láthattuk a gyönyörű akváriumot, és egy nagy kazal növénnyel is gazdagabbak lettünk. Köszönünk mindent!:)
Szóval az aki alapos átalakításon met keresztül. Régi fa ki, a mohát, a riccardia-t, a monosoleum-ot rákötöztem az újra. A steam-eket is elültettem. Az egész családnak sokkal jobban tetszik így. A kibővült garnéla csapat imádja.
Beköltözött még 6 db oto és 6 db corydoras pigmi is.
Szétszedtük a szűrőt, nagyon koszos volt. A puri ázik, pár nap múlva megy vissza.
Íme néhány kép:
SDC17741.jpg


SDC17743.jpg


SDC17744.jpg


SDC17745.jpg


SDC17751.jpg


SDC17755.jpg


A fotók a szokásos minőségben, bocsi.:oops:
Köszi, hogy benéztél!:)
 
Nagyon szép lett gratulálok(y).Akkor most már te is jártál a magyar akvakertészet felleg várában. Niki és Attila szuperek nagyon meg kedveltem én is őket de sajnos az akváriumukat még nem láttam élőben de ami késik nem múlik.:)
 
Nagyon szép lett gratulálok(y).Akkor most már te is jártál a magyar akvakertészet felleg várában. Niki és Attila szuperek nagyon meg kedveltem én is őket de sajnos az akváriumukat még nem láttam élőben de ami késik nem múlik.:)
Köszönöm!:)
Mindenképp nézd meg, ha lesz rá lehetőséged! Megéri!(y)
 
Sziasztok!
Rendeződni látszik a helyzet alga ügyben, a fa volt a bűnös. Szinte teljesen algamentes az aki, néhány pontalgától eltekintve. Mostmár a növények eszik meg a tápot, ami meg is látszik-ma már nyírnom kellett őket.:)
Az oto-k pusztulása megállt, remélem, hogy így is marad! A parvula talán kezdi kiheverni a 3 napos sötétet, bár elég nehezen indul be.
Néhány friss kép:
SAM_0278.jpg


SAM_0287-1.jpg


SAM_0288.jpg


SAM_0299.jpg


SAM_0302.jpg


Kószi, hogy benéztél!:)
 
Köszönöm!:)
Most már remélem, hogy lesz alkalma igazán kialakulni, mert a kezdeti nehézségek miatt a moha többször újra lett kötözve, a blyxa átültetve, stb...
A garnélák is jól vannak, rendesen vedlenek és teszik a dolgukat.(y)
 
Értem, köszi! Az a tervem, hogy a növények majd benövik. Remélem, hogy nemsoká majd alig látszik! ;)
 
Tegnap ismét ellátogattunk a GA-ba, ahol most @Nigro -Attilát ismerhettük meg. Nagyon kedves, segítőkész volt Ő is!:)
Vettünk is csere perlont a szűrőbe, mert a takarításnál csak kimostuk, de nem az igazi. Hétvégén a vízcserénél kikapjuk a régit.
Került a kosárba 12 db vörösfejű pontylazac is, de sajna ebből 3 meg is halt. Én szurtam el a dolgot, a balga fejemmel nem kapcsoltam ki a co2-t tegnapra. Több, mint 2 órán keresztül szokattam őket, de sajna még így is sok volt nekik. Gyorsan dobtunk bele egy tartalék szűrőt, amivel csak a levegő ment. Alaposan átszellőztettük a vizet, utåna már sokkal jobb volt a helyzet. Addig szegények csak fulladoztak. A maradék 9db jól van, nagyon elevenek. Csatlakoztak hozzájuk a cory-k, most ők a legbátrabb halak a világon!:D
Most már akkor sem menekülnek, ha közelítünk az akihoz.
Ma már finoman kezdem adagolni a gázt, de jócskán visszafogom. Majd naponta picit tekerek rajta, remélem, hogy bírják!
Növények terén aránylag oké a helyzet. Van némi fonal algám, de szerencsére, mióta emeltem a lámpán csökken. A riccardia-m kezdett barnulni, pedig kap fényt bőven. Remélem, hogy magåhoz tėr! A parvula lassan észhez tér. A vöröseknek kénytelen leszek beszerezni némi plusz vasat, mert nem ûgy fejlődnek, ahogy kellene.
Hétvégén majd fényképezek.
Köszi, hogy benéztél!:)
 
Beszereztem 3 db helenát, remélem, hogy megritkítják a megsokasodott csigákat! Enni még nem láttam őket, de ma felfedeztem 4-5 db helena petét!(y) Bízom benne, hogy szaporodnak majd, mert már annyi csigám van, hogy úgy néz ki az aki, mintha beszórták volna borssal!
A garnélák is jól vannak, ma heves utódgyártásba fogtak.:D
Ma próbálkoztam a kis gépemmel variálni, mert felfedeztem néhány beállítást. Nem vagyok egy nagy fotós, iso, fehéregyensúly, stb...mind kínai számomra.:oops:
SAM_0337.jpg


SAM_0343.jpg



SAM_0310.jpg


SAM_0339.jpg


Tanácsokat szívesen fogadok fotózás ügyben. Van egy 500w-os halogén lámpánk, majd azzal is próbálkozunk.
Köszi, hogy benéztél!:)
 
Back
Oldal tetejére