• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Süncsiga - Clithon corona

Meskó

VIP kertész
Elhoztam 10-et melóból hazafelé az aquafaunából tegnap teszt jelleggel...

Ma reggel nézem, az egyik háza totál sérült, szerintem az ki fog fingani. És nem én törtem össze. :D Val.szeg így halászták már ki.
Tedd be egy üveg csapvízbe valami algás cuccal, hogy ne haljon éhen, hátha a kemény vízben "begyógyul". :D Az onnan hozott csiguszokkal nem volt eddig gondom, mondjuk mostanában már csak egyedi mintákra vadászok, amik általában a leghátsó sarokban tanyáznak. Még nem küldtek el a fenébe. :whistle:
 
Múltkor vettem 10 db-ot. Külön hozattam a helyi halasnál. 4 db rendes méretű volt kb 1 cm+ a többi csak borsószem. A picik 3-4 nap alatt mind kifordultak a házból és kampeca. A 4 nagyobb azóta is remekül van ( kb 3 hete ). Tapasztalat - kicsit nem szabad elhozni!
 
A picik 3-4 nap alatt mind kifordultak a házból és kampeca. A 4 nagyobb azóta is remekül van ( kb 3 hete ). Tapasztalat - kicsit nem szabad elhozni!
Osszel a GA-ban vettunk kb. 10 peldanyt, direkt a legkisebbeket kertuk, tenyleg nagyon picik voltak, de csigahoz kepest aktivan csusztak az uvegen es szepek voltak a tuskeik is. Mondtak a sracok, hogy hiaba pici, ugyanaz az ara mint a normal meretnek. :D Nagy reszuk meg eletben van. Ezeknel mi ugy vettuk eszre, semmi koze a meretnek az eletben maradashoz, inkabb szallitmanyok kozott lehet elteres, vagy nem teljesen optimalis vizparameterek. Ha az nem jo, a nagy is ugyanugy kampeca.
 
Csak tippelek, de nem lehet, hogy nagyon érzékeny valamilyen vízparaméterre? Pl a PH-ban már nem bírja a 0.9 fokos eltérést? Minden boltban 7-es a ph (szintén tipp) mivel a vásárlók 80%-a csapvizezik. És akiknek otthon más van annak fél napig kellene beszoktatnia, de ehelyett csak behajítja.

Mint fentebb írtam, nekem volt olyan, hogy már a zacskóban is csak gurultak. Pedig az egészséges ott is feltapad és mászik. Leginkább azt láttam, hogy egy tök üres akváriumban (nem GA) az üvegen kolbászolnak, mit esznek ezek 2 hete? Semmit. Végkimerülés és a hirtelen stressz már csak a végső rúgás.
 
Oldal tetejére