1. Ez a weboldal cookie-t használ. Az új EU szabályozásnak megfelelően ez az üzenet az első látogatáskor megjelenik.
  A weblap további használatával automatikusan elfogadod, hogy az Akvakertész.hu Fórum cookie-t használ.
  Az Akvakertész Fórum csapata Learn More.
 2. Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

  Értesítés elrejtése

Beszélgetésekhez néhány gondolat

Kategória: 'Új felhasználóknak', témanyitó: viktorlantos, téma nyitása: Aug 30, 2016.

 1. viktorlantos
  Épp nem fórumozik ...

  viktorlantos Alapító Admin

  Tag:
  Ápr 15, 2009
  Hozzászólások:
  29,286
  Kedvelik:
  51,770
  Hely:
  Budapest
  Map
  Az utóbbi időben picit megváltozott a fórum. Ez részben a folyamatosan cserélődő tagok miatt van. Úgyhogy gondoltam írok néhány sort, ami mindenkihez szól.....

  Amikor annak idején elindítottuk a kertészkedést és vele együtt a blogot, majd a fórumot és a shopot, néhány tucatnyi jól összeszokott, a hobbi iránt azonos érdeklődéssel és intenzitással, lelkesedéssel megáldott embert ismerhettünk meg. Szerintem még a korosztály is azonos volt.

  Ahogy haladtak az évek a régi arcok mellé új tagok érkeztek, sok régi arc már máshol jár és picit felhígult a kezdeti családi légkör. Az új tagok nem csak kérdésekkel jöttek, de időnként új ismereteket is hoztak. Az idő előrehaladtával talán ez az arány ami megváltozott. Sok az új tag, sokan sokféle területről érkeznek. A fórum már nem csak a kertészkedésről szól, de ott a barkács, az elektronika, vagy a kémia vonal, mellette fotó, peca, film, játék meg ki tudja még mennyi élő téma.
  A változatos tematikára olyanok is regisztrálnak, akik nem biztos, hogy akvárium miatt érkeztek ide, lehet csak a beszélgetés folyam volt érdekes, vagy valami hasonló dolog foglalkoztatja mostanság, esetleg egy adott területen dolgozik az illető.....

  A fórum alapvetően egy barátságos, jó hangulatú helynek indult, amit szeretnénk is ebben a formában megőrizni az utókornak. Ebben a szabályzat és az évek alatt összegyűlt kulturált bejegyzések is segítenek és persze sok öreg motoros, akik régóta velünk vannak, ők a láng és a rend őrzői, a veteránok :)

  A bevezető mondathoz visszakanyarodva, egy természetes jelenség, hogy évek alatt megváltozik az érdeklődési kör, új hobbi, új munka, új lány/fiú érkezik az ember életébe, de a hobbi továbbra is hozza magával az új tagokat, új kérdéseket, új építéseket. Az új témák miatt érdekes területről érkező tagjaink is vannak, akik lehet elméleti tudást próbálnak átadni, vagy a szakmából adódó gyakorlati tapasztalatot.

  A beszélgetésnek csak akkor van értelme, ha mindkét fél befogadó. Sokszor idéztek be engem is egy adott téma kapcsán, ami ugyan jó érzés, de nem lehet mindig válasz valamire. Amit én írok, amit tapasztaltam az még mindig csak 1 ember véleménye. Ahogy nem lehet mindenre válasz egy belinkelt videó, fórum, site stb. A magán véleményem az, hogy a tudományos cikkek sem 100%-ban adnak választ egy kérdésre, de segítenek megérteni néhány mögöttes folyamatot. Így aztán a sok kis puzzle darabból nagyjából összerakható egy kép, ami még mindig nem 100% garancia arra ami történik :)

  Ha valaki mást ír, mint amit olvastunk eddig, akár tévesen akár helyesen, szerintem adjuk meg azt a tiszteletet, hogy normálisan válaszolunk. Sértegetés eleve kizárt a fórumon ezt a szabályzat is tiltja. De írjuk meg normálisan szerintünk miért nem igaz, miért működik másképp pl egy akváriumi közegben vagy akár a növényes akváriumban speciálisan. Miért jár rossz úton a gondolataival. Normálisan. Ahogyan normális választ is várunk arra amit írunk.

  Nem kell ehhez sem akvárium, sem építési tapasztalat, de egy akvarisztikai irodalom átolvasása sem.

  Természetesen a másik oldal se legyen kioktató, degradáló, ha olyan információval találkozik, ami a tanulmányaival, szakmai ismeretével szembe megy.

  Próbáljunk erre figyelni. Nekem a hócipőm tele van a manapság divatos trollkodással, a fizetett mocskos bejegyzésekkel és az alapvetően ellenséges indulatos légkörrel ami a neten sok kommentelhető platformot jellemez.

  Hiszünk abban, hogy lehet ezt normálisan is intézni és amennyire tőlünk telik igyekszünk ebben a mederben tartani a bejegyzéseket. Ha ez nem sikerül és az alapvető értékek is kihalnak, akkor a fórum elveszti jogosultságát. Én a magam részéről nem szeretnék egy rossz légkörben működő fórumot üzemeltetni.

  Kérek mindenkit, legyen egy kis türelemmel és nyitottsággal a beszélgető partner felé. Ez nem attól függ ki hol dolgozik, milyen akváriuma van, mi volt a jele az oviban. Ha ez nem megy, át kell ugrani a bejegyzést, vagy el kell engedni a témát.

  Az ügyfeleink között egészen elképesztő változatosság van. De amikor a boltban beszélgetünk mindenki otthon hagyja a másik világot ahonnan jött. A fórum picit más, és leírni mindig mindent könnyebb, megsérteni, megbántódni is az, de a cél ugyanaz lenne, mint amikor szóban beszélhetünk. Egy laza légkörben eltöltött néhány perc. Ha valaki idegileg kikészül a fórum olvasásától vagy egy választól, az nem kikapcsolódás :)

  Kérlek figyeljetek erre. Nem szeretünk rendre inteni senkit, a moderálás sem egy szórakoztató dolog. Szerintem megy ez külső szabályozás nélkül is.

  A fórum legyen veletek :)
  Peace
   
  Polop, Bandesz, stevbig és 26 mások kedvelik ezt.
 2. Evereka
  Épp nem fórumozik ...

  Evereka Legenda

  Tag:
  Jan 24, 2013
  Hozzászólások:
  8,289
  Kedvelik:
  10,531
  Hely:
  Bátaszék
  Map
  Ámen!
  Viszont egy csapaterősítő tréning már lehetne nálatok!Szerintem nem vagyok vele egyedül, aki mindig örömmel megy TB-ra, a Kastély utca 88-ba, egy kis baráti összeröffenésre,beszélgetésre.És ha még vízbe is lehet nyúlni ,esetleg építeni ,az meg már csak extra a részetekről.Tök jókat ,igazakat írtál Vik,nekem csak egy szívfájdalmam van :az idén alig ,vagy szinte nem is volt esemény nálatok.Persze tudom ,ez köszönhető annak ,hogy felvettétek az állományotokba a két főhobbistát @inadsz Danit,és @danyi03 Tamást.Ők is mindig ott voltak a régebbi eseményeken ,de így már hivatalosan is azt csinálják amit szeretnek,ráadásul helyettünk.Kicsit irigy is vagyok rájuk.Persze tudom azt is ,hogy írtad még anno ,hogy most ti veszitek át a stafétát a lelkes hobbistáktól a bolti akváriumoknál,de hiányoznak nekünk is a jó kis összejövetelek.Mert hát a régi motorosokat,a veteránokat ti tartottátok össze ,és mondhatom még most is így van.Köszi nektek ,hogy még így is összetartjátok a bandát. :):whistle:
   
  ideoda, Mardifunk, ZaCK és 5 mások kedvelik ezt.
 3. törpesügér
  Épp nem fórumozik ...

  törpesügér Főkertész

  Tag:
  Dec 9, 2013
  Hozzászólások:
  759
  Kedvelik:
  317
  Map
  Én csak annyit,hogy sosem értettem,hogy tudtok, hogy van erre időtök ilyen jól mozgatni egy forumot. Itt csodálatos képeket lehet látni és sok hasznos,érdekes dolgot lehet olvasni.
  Ez mellett pedig egy olyan üzletet vezettek. ami nem enged az elveiből és fény évekkel megelözi a magyar kereskedők 99%-ának a felfogását.
  :)
   
  Polop, ZaCK, Matyi és 4 mások kedvelik ezt.

Aktuális oldal megosztása