• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Garnélás "Az elveszett világ"

Pityke85

Főkertész
Sziasztok!

Nemsokára szeretnék indítani egy új 30l-s lowtech akváriumot elsősorban Black galaxy garniknak. Az akvárium végső helye a nappaliban lesz, így egy modernebb látképet (a klasszikus scape rajongók lehet megköveznek majd) szeretnék kialakítani. Mint a topik nevéből sokan sejtették egy Buddha figurás, köves, fás vegyes aki lesz :X3: Rengeteg ilyen témájú akváriumot néztem meg, tanulmányoztam remélem az enyém is hasonló hatássú lesz mint azok, nekem nagyon tetszettek.


0.jpg

Ő lesz az akvárium középontjában, már amennyi látszódni fog belőle :LOL: A szobrot egy itteni bolhapiacon vettem, egy egész vagyont fizettem érte, kerek 3 ercsit :D Anyagát nézve valamilyen betonszerűség... A savpróbán átment, két hete ázik színt nem engedett, igaz festék vagy más szín nem is volt rajta. A hozzávalók nagy részét megvettem már, csak néhány fadarab hiányzik még.

A technika:

- Dennerle 30 literes white glass akvárium 30x30x35
- Oase filtosmart 60, akasztóval, mátrixal töltve
- Chihiros c301 led lámpa
- 5 kg frodo kő(kisebb darabokat vettem)
- valamilyen fa (ez hiányzik csak)
- kis igényű zöld növények, mohák
- ada amasonia 2 táptalaj
- Jbl volcano hálóba csomagolva
- tápozni a tropica specialized nutritionnal probálkozom először
- 14 black galaxy, 4 oto és csigák lesznek benne

A régi 30 literes akvárium helyére fog először kerülni, amit egy munkatársam mindenestől megvett :) A befolyt összeget pótoltam ki, abból épül meg az én "Elveszett világ"-om :love:

Ahogy időm engedi jelentkezem képekkel, beszámolókkal. Hétvégén elkezdem a kövekkel a legózást... aztán meglátom mi sül ki belőle :LOL:

 

Pityke85

Főkertész
Sziasztok!

Lassan készülgetek az építéshez :) Az akváriumot ma lefóliáztam, illetve a magasításhoz elkészültek a "zsákok" :cool: (JBL volcano van bennük) Az akvárium nem itt lesz, de a régit nem vitték még el, így nem tudom még a helyére tenni. A régit hétvégén, vagy jövő héten viszik el, addig az újat nem tudom összeállítani, pedig minden megvan hozzá.(legalábbis remélem)

1.jpg

2.jpg
 

Pityke85

Főkertész
Lassan haladok :) elkészült a 2. szint is. Közben lecseréltem a buddha szobrom... ezelőtt ecettel próbáltam, ott minden rendben volt. Közben sikerült savat szereznem, azzal habzott picit, így a csere mellett döntöttem :S Ez már fautánzatú műanyag, biztos nem lesz gond vele. A színt sem engedte eddig, remélem nem is okoz extra problémát.

A csere játékos XD

1.jpg

felülnézet:
2.jpg

és oldalakról:

3 (2).jpg

4.jpg
 

mmccannon

Kertész bálvány
Sziasztok!

Ma eddig jutottam :X3: holnap takarítás után (lakás XD) ha lesz időm megcsinálom a gépesítést, ha nagyon sok időm lesz a növénytelepítést is. Amennyiben minden meglesz, utána kisebb részleteket köveket elhelyezek még :)

View attachment 156362

köszönöm, hogy benéztél :love:
Az ágak vágott, egyenes végei elég zavaróak.
Szerintem adj neki egy kalapáccsal, hogy kicsit természetesebb kinézetük legyen. ;)
 

Pityke85

Főkertész
Esetleg próbáld meg egy vihargyújtóval megpirózni,aztán mehet a porszívó+drótkefe kombó :) A végét fogja a legnehezebben benőni a gaz :D
A gáz, hogy a helyén van már minden... ha ragasztás előtt eszembe jutnak végek kalapáccsal megpuhítottam volna őket...
 

Freddieboi

Tapasztalt kertész
A gáz, hogy a helyén van már minden... ha ragasztás előtt eszembe jutnak végek kalapáccsal megpuhítottam volna őket...
Egy jó éles sniccerrel szemből ugyanúgy meg tudod vágni, esetleg fűrészlappal nekimész. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha összemaszatolod őket :)
 

Pityke85

Főkertész
Egy jó éles sniccerrel szemből ugyanúgy meg tudod vágni, esetleg fűrészlappal nekimész. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha összemaszatolod őket :)
A gond, hogy nagyobb fizikai hatásra a ragasztó elengedné az elemeket, felúsznának. nem betonnal rögzítettem őket XD
 

Pityke85

Főkertész
2021.10.17.

Sziasztok!

A mai nappal feltöltésre került a kis garnélás aksim is :) Sajnos több felesleges növényem nincs otthon, így egyenlőre ezzel kell beérnem. Kivárom mik maradnak meg, hogyan fejlődnek aztán meglátom, merre tovább. Később a fekete foltokat is be szeretném majd valamilyen növénnyel népesíteni, egyenlőre így maradnak. Co2 kedd körül kerül bele, sajnos nem jött időben meg a palack. 50% vízet a nagy akimból tettem bele, a maradék pedig tiszta Ro. Bacikat az első héten naponta adagolom bele, heti 2 vízcserét tervezek. Kis köd van, de talán jövő hét közepére eltűnik. Az oase hibátlanul megy, hangja egy deka sincs. Egy kifolyó csövet veszek majd jövő héten, mert a gyárit csak 10 cm mélyen tudm használni, a felszínt szinte nem is mozgatja. Az aki azért nincs tele vízzel, mert elfogyott az összes Ro-m. Elszámoltam magam a nagy aksinál vízcsere közben. Az akvát szemből és baloldalról látni, szerintem vállalható lett :X3:

1.jpg

2.jpg

3.jpg
 

Pityke85

Főkertész
Sziasztok!

Az akva körül elég sok dolog történt a héten. Sajnos még ködös, azt gondoltam hamarabb beáll, így adagolom a bacikat tovább. A néhol a faágakon megjelent az indítás után normálisnak vehető "takony", amit fogkefével leszedtem. Baloldalt elolvadt két kisebb microsorum lindelow, azokat kidobtam. A többi növényen egyenlőre probléma nem látható. A világításon ma emeltem(6 fokozat van 4-n megy jelenleg), illetve beszereltem a "barkács" co2-t is :X3: Vízcsere előtt teljes tesztet csináltam:

Nitrit: 0
Ammonium(nh4nh3): 5 a bacik kevesen vannak még
Nitrát: 0
Foszfát: 0,1
vas: 0,1
gh: 8
kh: 3
tds: 190
vízhőmérséklet: 22,3 c"

Az első héten bacikon kívül nem adtam semmit a vízhez, de mivel mától a co2 is elindult, illetve a növényeim 95%-a talajon kívül van elkezdtem a tropica tápot, carbot és káliumot adagolni. Co2 60 bubi/perc megy jelenleg bele, ezen valószínűleg nem is fogok változtatni, mert lassú növekedésű növények vannak benne. A képeken látni került bele új növény is(pár tő pogostemon helferi, néhány száll Eleocharis parvula, 3-4 tő buce és egy sor Hygrophila pinnatifida az alső fára). Ezenkívül kicseréltem a kifolyót is, kicsit erősebb áramlat lett, de így nagyon szépen a vízalatt tartja a co2 bubikat :)

Pár telefonos kép:

1.jpg

2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
 
Oldal tetejére