Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
Regisztrációs korlátozások
Hm, leteszteltem a hőmérőmet és pontos. 27 fok? :O Ennyire meleg lenne a szobában? :S
Hűteni kellene 4-5 fokot ugye?
Vagy a fűtésen csavarni egy kicsit
ma reggelre megállt a csoda... Kb 2 napot ment. Most próbáltam működésre bírni egy kis friss élesztővel. Amikor élősszőr lecsavartam a kupakot, vártam valami durva szagot, de azt kell mondanom, a frissen feloldott élesztőnek erősebb az illata, mint a löttynek amit használnék. Most durván 1bubi/5sec van. Még gondolkodok mi lehet a baj. Lehet hogy északára letekert bubiszámláló kupak miatt csökken a nyomás a másik palackban is, és ez nem tetszik az élesztőnek, lehet a hőmérséklet ingadozás....
Nemtom....
Ha megált, akkor nem az élesztő menyiségével van baj! És a hőmérséklet ingadozás sem befolyásolja őket (15-34 ºC hőmérséklet-tartományban erjesztőképes, de szélsőségesebb hőmérsékleteket is elvisel)! Valószínü, hogy nem is a nyomás csökkenése befolyásolta az erjesztést, inkább 2 lehetséges porbléma merül fel. Az egyik, hogy elfogyott a cukor és nincs mit enni a kis élesztő gombáknak (ami akár abból is adódhat, h túl kemény lett a zselé. nemtom pontosan!), vagy az erjesztés során anyi alkohol keletkezett hogy a zseléd felett az oldat meghaladja a 17 V/V % -ot, ennek következményében leált az erjesztés! próbálj meg a zselé felett lévő folyadékba egykis cukrot önteni, ha nem indul el kb egy óra mulva, akkor pedig probáld a folyadékot felhigítani és akkor hátha beindul újra!
vízben feloldott cukorén nem ajánlanám a cukor rátöltését. Hisz a folyadékban van valamennyi co2. Ugyan úgy jársz, mint ha COLAba dobnál egy kis cukrot. Kifut az egész
Ugyan így jártam a zseléssel ,hogy 2 nap és kaput Ezért használtam majd 1 évig a simát. Dr.Oet*er por instant élesztő cukor víz. 4gramm élesztő 1 liter víz 2 dl cukor ez nekem 5-6 napot vígan ment éjszakára csappal kivezettem az aksiból de reggel csap elzár és megindult újra.
Jól látod Viszont ahhoz, hogy a kóla felhabozzon ahoz bizony kristályos halmazállapotu cukor szűkséges. Ugyanis, ha kólába kristály cukrot szórunk, hasonlóan a mentoshoz az oldódás megnöveli a folyadék felületi feszültségét és a cukor felületén megnő a gócképződést lehetővé tevő helyek menyisége (ahol a co2 buborékok kialakulnak), lényegében ezért válik gáz halmazálapotuvá az oldott co2.a cukor ,az feloldott állapotban is cukor
igen, igazad van nem fogalmaztam egyértelműen!!! javitoma cukor ,az feloldott állapotban is cukor
egyébként erre reagáltam: "próbálj meg a zselé felett lévő folyadékba egykis cukrot önteni"
kb 2 órával előtte. De úgysem fogod tudni belőni pontosan ,mivel sok minden befolyásolja. Szoba hőmérséklete, keverés óta eltelt napok száma, összetevők mennyisége.....Lámpa kapcsolás előtt hány órával indítottad?