Molroth
Kertész bálvány
Két hetente megy bele 2dl cukor. Lehet, hogy a zselés többet bír, de kb 5 perc az egész, nem kell a zselével vacakolni, hűtőzni, stb. A legelején van egy ugrás a nyomásban, amikor friss az élesztő, de utána nem tapasztaltam jelentős nyomás ugrást, amikor már csak a cukor, meg a víz megy bele.De akkor ez teljesen más recept, ugye? Ez már másképpen működik, mint a zselés, ha jól sejtem. Ahogy észreveszem az írásokból, a zselés az tovább tart, de talán gyengébb a termelődés. A sima élesztős meg nagyobb krafttal megy, de talán hamarabb ki is merül. Vagy nem jól sejtem?
Ha neked a 4dl cukor megy egy hónapig, akkor kb ugyanott vagyunk, csak én közben spórolok a zselén, a gázon, és - ami a legfontosabb - az időmön.
Szerintem egy próbát megér, hátha bejön. Nekem bevált.