• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes The descent

Sziasztok.
Természetesen ismét nem bírok a véremmel így megint egy indításon töröm a fejem.
Van egy kis 50 literes akváriumom amit sosem naplóztam de pár sort írok róla. 52x26x31 sima sóderből szitált finom homok aljzat. Tele valisneriaval,némi microsorummal, annubias hegyekkel. és egy ancival. Ez volt a molly neveldém. Tápot soha nem kapott még, volt hogy a világítás sem ment vagy fél évig de ez mindig tele volt növénnyel. Nyilván nem azért mert profi vagyok, hanem a hozzáértők tudják,hogy nem véletlenül voltak ilyen növények benne. Ezekből a növényekből elég egy útszéli tócsába bele dobni egyet és egy hónap múlva erdő lesz belőle. Erről ennyit.
Kedves olvasóim az akvárium az ancival együtt vihető akár növénnyel együtt,a mellékelt képen megnézhető, de mivel ezt elbontom vödörbe lesz internálva.
Hu de szépen fogalmazok :rolleyes:Nyah.
Akvárium: 60x30x35 5mm élcsiszolt opti white

Szűrés: 2213 eheim 0,5 liter glass quartzit gyűrű a többi filterlit vagy mi.

Világítás: ( ez a legszebb) metró alagút díszburkolatához hasonlító valami ami heto névre hallgat, két t8 15 watt talán 4000 Kelvin. Szerintem amikor Noé mentette az állatokat ezt még a bárkáján használhatta az édesvízi halakhoz.
Ez sos-be le lesz cserélve egy leecom ld 600- ra. Jól bevált dimmelhető ágyúra.

Tápozás: ismét a jól bevált colombo flora grow pro + seachem excel fluorish ( mindbe ezt használom)

Táptalaj: Colombo nutri base + colombo bacto start + bacto care (ezzel a kombóval 1 hét és mehetnek bele az élőlények.)

Víz: Colombo aqua start+ vízcserék után a kezdeti hetekben aqua care. (Utóbbi olyan szinten teszi a dolgát, hogy egy vödör vízbe teszek 1ml-t, ráengedek 5 liter vizet,és ha azonnal mérek, se mutat semmi klórt.

Talaj: Colombo flora base. ( elég nagy szemű de mivel talaj takaró növényzet lesz ennek igazán nincs jelentősége.)

Alga: Ugyan úgy nem lesz ahogy eddig sem de ez nyilván változhat.

Co: Magasnyomású+ aquario neo akril difi+ camozzi tűszelep+ ada visszafolyás gátló. ( Bubi számláló+ dc nem lesz.)

Dekor: Seiryu kövek

Növényzet: Glossostigma, hc, esetleg parvula mini. (változhat de pótolom a leírásban)

Halak: 10-12 db panda csík, meglátjuk hogyan válik be, illetve raj halat még nem választottam ki.

Matek.

Az elképzelésem egy iwagumi valami kis minimál gyeppel vagy pedig egy 2-3 törzsből álló bonsai egy kőhalmon ami gyeppel van körbe véve?
Van inspiráló képem csak még nem döntöttem el milyen növényzet legyen a lomb. Riccia kizárt mint ahogy a krumpli a konyhából. ( Nálunk)
Ez elmúlt!

Iwagumi lett a választás, pedig már jól kiáztak a bonsai fáim. :confused:
 

Attachments

Utoljára módosított:
Valahogy nagyon húzok a bonsai-hoz. Szegény iwagumi. Mindig szavazásra teszem a fejem de mindig az iwagumi veszít. Lehet ez azért van mert tetszik de valójában nem annyira szeretném? A test és a lélek harca. Bár abba nem hiszek. Gyanítom, hogy a fás lesz. Csütörtökön leszek legközelebb szabad akkor el kell mennem követ szerezni közben jöhet az aljzat.
Fácskák már vannak beáztatva csak követ kellene választanom. Ami nekem jobban tetszene ha a kövek körűl nem homok hanem gyep lenne. A kőkupacra ami a fát tartja nem kerűlne fű csak szélesebb levelű növénykék. Hc, glosso, esetleg mohák. de csak minimalba.
 
Sziasztok.
Eldőlt. Iwagumi lesz.
Ma megvettem a 10 liter jól bevált colombo flora base talajt, bár apróbb szeműt terveztem de inkább nem kockáztatok. Szeretem a jól bevált dolgokat így nem kell vele bajlódni.
A táptalaj ugyan ettől a gyártótól colombo nutri base még maradt egy liter de nem gányolunk veszek még egy 5 literes zsákkal. (sajna erre kell kicsit várni mert nincs az országban jelenleg,de folyamatban van a dolog.)
Bacto start a táptalajra és bacto care a baciknak. Megadjuk a módját.

Megvettem ma 5db kb 6,-7 kg-nyi seiryut. Lesikálgattam és betettem az akváriumba fekete molinóra. Holnap veszek még kb 10 kg-ot, hogy legyen miből válogatni, már nagyon izgulok, hogy milyeneket hoznak:nailbiting:
Köszi ha olvasol szép estét.
 
Mivel gondolom 1-2 kilósak a mostaniak, ha javasolhatom próbálj meg 2-3 db 3-6 kilósat venni. Ha szépeket találsz, mindegy milyenek a kisebbek :)
Rendben. Alig vártam már, hogy rám less. Holnap lesz kínálat elvileg. Nem fognak nagyon kilógni az akvárium tetején?
 
Hát sajna 3 dobozból összesen 7kg-nyi követ tudtam összeszedni. így most van 9-10 db kövem. Ekkora 3-6 kg-osak nem is voltak. Vagy jobban körbenézek vagy megragasztom nagyobb méretre úgy, hogy jól is nézzen ki és semmiképen ne látszódjon az illesztés. Megmosom őket és megosztom veletek. Van idő matekozni vele mert jövőhét hétfőn indul Hollandiából a táptalajom illetve a baktérium készlet.
 

Jopet

Legenda
vagy megragasztom nagyobb méretre úgy, hogy jól is nézzen ki és semmiképen ne látszódjon az illesztés
Persze lehet ilyet is csinálni, landscape akváriumban működhet is (illesztéseket növényekkel takarni). De az ilyen klasszikus ADA iwagumi akváriumoknál ezt én kivitelezhetetlennek tartom, szükségesek a nagyobb kövek. Ha jót akarsz csinálni, szerintem várj, míg találsz nagyobbakat. Vagy ha gondolod, tudom @BlackOut címét és hogy mikor durmol... :D
 
Biztosan látjátok a sötétebb barnás, sárgás lerakódásokat esetleg patinának is nevezhető. Hát ez már nincs rajta. Csak az eredeti kékes szürke alapszín a fehér kristályosodott erezettel.
 
Oldal tetejére