Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
Regisztrációs korlátozások
Én azthiszem elértem az élesztős megoldásnak arra a pontjára,hogy már nem tudok rajta javítani.
Low-tech akvárium, 2 palack összekötve, visszafolyásgátló, és a belső("szűrő") keringető pumpa(aki nem tudja: nem használok biológiai szűrést) venturi-szívójára van erősítve a co2 csöve. Kis buborékokat lövell, az áramlás jól körbetekeri, nem kell diffúzor sem. Nincsen nagy nyomás, ami co2 keletkezik, azt ki is szívja a venturi cső. Főleg liszttel üzemel, lassabb, egyenletesebb adagolás, sosem csináltam zseléssel, de olyasmi lehet a leírások alapján.
Hetente az egyik flakont leöntöm 3/4-éig, töltök bele egy evőkanál cukrot és 2-3 evőkanál lisztet és feltöltöm vízzel, nem kell újabb adag élesztő, mert az aljában marad még bőven, ami felszaporodik gyorsan. A másik héten a másik flakont cserélem,mire az első elgyengül.
Meselnel errol a lisztes megoldasrol ?
Az alapja az, hogy ugye a gombáknak valami szénhidrát kell. A répacukrot gyorsabban használják, nem kell sokat bontogatniuk, csak egyszerűbb cukrokká(glükóz).
A lisztben keményítő van, amit először cukrokká kell bontaniuk enzimek segítségével. Ez miatt lassabb a felhasználása, lassabb a co2 termelődése.
(a kovászban nincsen cukor, csak liszt és élesztő)
Ugyanilyen alapon amúgy krumpli leturmixolva is működhet
A kemenyito vs. cukor elv az tiszta, atfogalmazom a kerdest. Mennyi ideig birja ezzel a modszerrel( recepttel), mekkora nyomas keletkezik ?
Szia! Nyugodtan lezárhatod, a reakció magától leáll. Éppen az a lényege ennek a rendszernek, hogy "automata": tartja az indításkor elért nyomást. Én is elszoktam zárni éjjelre, hogy ne ciripeljenek a fülem mellett a buborékok.Helo, van egy citromsavas rendszerem, lenne 1 kérdés, el lehet e éjszakára zárni?, nem termelődik akkor túlnyomás? és miért fogy el 2 nap után a a szódabikarbóna, átmegy a citromsavasba.Köszi előre is a segítséget.
Bár nem feltétlenül nekem szól a kérdés, de ha nem gond:ja, és külön csapot raktál be az elzáráshoz vagy a tűszeleppel zárod?
Köszi a választ, mágnesszelepet lehet rácsatlakoztatni erre a rendszerre?
Tapatalkkal küldve az én HAMMER eszközömről
Ez az én élesztős rendszerem.Festo csövekkel réz hollandival erősített kupakok műgyantával ragasztva,beton kemény mikor eléri a nyomást kis kerámia difivel több mint 2 hétig megy.Helo mindenkinek!
Itt olvastam ha éjjelre elzárja az ember az éleztős vagy citromsavas rendszert van aki fél,hogy szétdurran,HA pl.festocsövekkel van összerakva(10bár nyomást bír)
akkor egy szikvizes palack 20bár nyomáson durran szét. Ezt az aquanova kft oldalán találtam.
"1.5literes műanyag szikvizes palack 79 gr. előformából, a 12 férőhelyes rekeszhez tervezve.
Felhasadó nyomásérték: 20 bar felett. Élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi szempontból fontos, hogy a palackok az oldalukon hasadnak fel
Az AQUA-NOVA Kft. által gyártott szódás palackok követelményeinek bemutatása, és mérési eredmények".