1. FONTOS! FÓRUM FRISSÍTÉS A LÁTHATÁRON!

  Egy ideje halogatjuk már a fórum motor frissítést. Nagy verzió váltás van, ami azzal is jár, hogy sok új funkció érkezik, de több bővítménnyel használt funkció nem biztos, hogy megmarad ebben a formában. Most már elég sok idő eltelt, hogy a stabil verzió miatt váltsunk. Akinek fontos bookmark, privát üzenete volt, mentse le. Ezeket az alap funkciókat visszahozzuk, de az adat migrálás miatt, az adatok lehet elvesznek majd. Pláne, hogy a jelenlegi üzenetkezelő is csak egy bővítmény ami nem a fórum motor része. Gondoljátok át és nekiesünk valamikor. Az átállás után biztosan lesz majd felület igazítás stb, de a motor sok új dolgot tartalmaz ami elsősorban nektek lesz jobb élmény. Köszi a megértést.
  Értesítés elrejtése
 2. Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

  Értesítés elrejtése

Ködképződés K2SO4 adagolás után

Kategória: 'El Natural & Low Tech témák', témanyitó: boviz, téma nyitása: Jan 2, 2016.

 1. boviz
  Épp nem fórumozik ...

  boviz Kertész szaki

  Tag:
  Jan 1, 2016
  Hozzászólások:
  212
  Kedvelik:
  51
  Hely:
  Székesfehérvár
  Sziasztok,

  Hetek óta olvasgatom a fórumot, de még nem értem a végére. Van egy akim, amit régen vagy 10 éve (akkor még csak angolul lehetett tájékozódni a témában) CO2-ztem, de elegem lett belőle. Abból, hogy úgy nőtt minden, mint a gomba és gyakorlatilag nem volt olyan hét, hogy ne kellett volna aratni a növényeket. :) Szép volt, de sok feladatot adott. Pár évig aztán vegetált az egész egyetlen plecóval. Most ismét kedvet kaptam, de nem akarok CO2-zni. Örömmel látom, hogy van ez a Low-tech irányzat. :)

  Próbáltam tegnap K2SO4-et adagolni, 3 deci ioncserélt vízben 6 teáskanállal feloldva és ebből 10 ml-t az akváriumba. Legnagyobb meglepetésemre elkezdett valami köd képződni. Eléggé beparáztam, hogy mi csapódik ki a vízben, de a halak nem reagáltak rá semmit és 1 óra múlva eltűnt az opálosság. Megismételtem egy pohár vízben és kiderült, hogy a JBL Ferrolon-nal lépett reakcióba, viszont most nem tudom, hogy került e kálium a vízbe vagy nem. Azt sem tudom, hogy mi volt maga a csapadék. Ez a Ferrolon elég régi, papírja alapján lejárt a szavatossága vagy öt éve, igaz, hogy a kálium-szulfátnak is 2008-ban, de az kristályos, csak nem romlik meg.

  A kérdésem. Hogy ürítsem ki a Ferrolont a vízből, hogy adhassak Káliumot a növényeknek. Nitrogént és Foszfátot elméletileg kapnak a halaktól. Természetesen a Ferrolon helyett is majd valami mást kell használnom, mert ennek ismeretlen a pontos összetétele.

  Részletes adatok az akváriumról: Úszkáló Anubiasok Világa
   
 2. Victor
  Épp nem fórumozik ...

  Victor VIP kertész

  Tag:
  Aug 26, 2009
  Hozzászólások:
  3,398
  Kedvelik:
  1,865
  Hely:
  Várpalota város, Veszprém megye
  Map
  Nem sok egy kicsit a 6 teáskanálnyi por? EI szerinti tápozásnál, napi 10ml-es adagolás mellett 3 deci vízbe 12 grammot kell keverni ebből a porból, egy 243 literes akváriumba, heti 40%-os vízcsere mellett.
  Csapvizes akváriumnál nekem a Ferro adagolása után lett köd a vízben, ami most RO vizesbe adagolva nincs.
   
  Utoljára módosított: Jan 2, 2016
  boviz kedveli.
 3. boviz
  Épp nem fórumozik ...

  boviz Kertész szaki

  Tag:
  Jan 1, 2016
  Hozzászólások:
  212
  Kedvelik:
  51
  Hely:
  Székesfehérvár
  A 12 g kábé 6 teáskanál becslésem szerint.
  Kipróbáltam ioncserélt vízzel a Ferrolon és Kálium-szulfát keveréket és nem lett köd. Ahogy mondtad a csapvízhez van köze, amiben van sok Ca és Mg nálunk.
  De mi csapódik ki? Gipsz? Mi köze annak a vashoz?
   
  Victor kedveli.
 4. boviz
  Épp nem fórumozik ...

  boviz Kertész szaki

  Tag:
  Jan 1, 2016
  Hozzászólások:
  212
  Kedvelik:
  51
  Hely:
  Székesfehérvár
  Kipróbáltam sima csapvízzel, azzal is csapadék keletkezett, tiszta opál lett a pohárban és nem múlt el. Ráadásul közben, ahogy olvasgatok itt a fórumon, megvilágosodtam még, hogy ez nem is kálium szulfát (K2SO4), amit adtak nekem a gyógyszertárban, hanem Kálium szulfid. https://akvakertesz.hu/threads/esti...green-aqua-macro-es-micro.71/page-2#post-1470
  Ami ráadásul mérgező. Még szerencse, hogy nem kezdtem el adagolni emiatt a kicsapódás miatt. Most vihetem vissza a gyógyszertárba, mert veszélyes anyag, nem szabad kidobni a kukába.
   
 5. Victor
  Épp nem fórumozik ...

  Victor VIP kertész

  Tag:
  Aug 26, 2009
  Hozzászólások:
  3,398
  Kedvelik:
  1,865
  Hely:
  Várpalota város, Veszprém megye
  Map
  Én megvettem a GA-nál
  http://www.greenaqua.hu/hu/novenytapok/novenytapok-porok-szaraztapok.html
  5,8 grammot keverek 160ml vízbe ,persze ezen kívül a másik kettőt is ugyanennyibe, az így készült közel fél liter táp a 243 literesbe elég majdnem 3 hónapig, vagyis simán megéri.
  Fogalmam sincs, mert idővel kitisztult.
   
  boviz kedveli.

Aktuális oldal megosztása

 1. Ez a weboldal cookie-t használ. Az új EU szabályozásnak megfelelően ez az üzenet az első látogatáskor megjelenik.
  A weblap további használatával automatikusan elfogadod, hogy az Akvakertész.hu Fórum cookie-t használ.
  Az Akvakertész Fórum csapata
  Értesítés elrejtése