• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Egyből - kettőt :)

Pityke85

Főkertész
Az alga talán leginkább egyfajta betegségnek tekinthető. A növények ellenállnak, a kövek nem.
Azért láthatóan /ezek a nagyon szép/ növények is támadva vannak. Most lenne jó valamit kitalálni, kezdeti stádiumban.
Remélem ez már nem a kezdett, hanem a vég a növények algásodása terén :) Az akvárium 1 hónapos és pár napos, még természetesnek mondható benne a nagyobb mennyiségű alga. az algásodás kb. két hete kezdődött, mint a tesztek kimutatták, főként a foszforhiány miatt. A köveket és az anubiasokat támadták főleg, illetve kevésbé a bucikat. A foszforhiányt sikerült orvosolnom, az anubiasokat átraktam a fényről a nagy fadarab alá, árnyékban vannak. kb. 5 napja a nővényeken nem láttam szerencsére új algát, pontalgát, mivel most be van állítva a víz, remélem nem is jön nagymennyiségben vissza egyik sem. A kövekkel bajban vagyok az igaz, de fizikálisan (vízcserekor lefogkefézem amit tudok) illete az oto + amano kombóval próbálom kézben tartani azt is :) amúgy minden nap minimum fél órát, már mondhatni nagyÍtóval figyelek minden változást az akváriumban, azonnal közbe avatkozok, ha igényli a helyzet :ROFLMAO: Jövő hónapban rendelek egy chihiros doktor4 generációs készüléket, aztán remélem másra nem kell már költenem :X3:
 

Pityke85

Főkertész
Sziasztok!

Ma több időt tudtam szentelni az akvának :) vízteszt, 50%-s vízcsere, szűrő átöblítés (2 szakura és egy ivadék guppyt tudtam kiszabadítani), csövek tisztítása és a be kifolyó ágak áthelyezése megtörtént.

A vízteszt szuper lett minden a normális értéken volt! :) A lámpát feltekertem 85%-s teljesítményre és a co2 palackot 2 bubi/sec-re. 3 növényen találtam kis aggancsalga bolyhot, illetve köveken minimális zöldalga még mindig van.

pár telefonos fotót lőttem etetés után :)

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
 

Pityke85

Főkertész
Sziasztok!

Korábban sokat gondolkodtam a tápozáson. Eddig a zöld tropicana-t használtam, amivel mondhatjuk elégedett voltam. Kicsi zöldalgával és aggancsalgával küzdök, végleg megszabadulni nem tudtam tőlük, viszont a növények szépen fejlődtek. Több videót is megnéztem, véleményt is elolvastam a zöld tropicanaval kapcsolatban és hightech vonalon ugyanezzel a gonddal küzdenek mások is(túl sokan, hogy véletlen legyen), ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy váltok. A növényeim megerősödtek, az akvárium úgy nézz ki beállt(nem kell extra tápanyag a tápon kívül adagolnom) ezért úgy gondoltam, hogy átállok a vékony tápozásra, hogy a színük is megjöjjön a növényeknek és az algát visszaszorítsam amennyire lehet.

Több módszert is elemeztem, sokáig az Ada felé hajlottam, de az ár, illetve a rendszerem (talaj, táptalaj stb.) nem ada és az akvát nem akarom szétszedni (1,5 hónap után XD) egy alternatív megoldás felé fordultam teszt jeleggel :) Egyik topikban olvastam először egy új termékről, megnéztem a honlapjukat, videókat teszt jelleggel megrendeltem az The 2hr Aquarist apt zero tápot :) A videók szerint az ada + a tropicana rendszert olvasztották egybe, meglátjuk milyen sikerrel. :X3: Elméletben ada rendszer tápjait egyesíti, nincs benne nitrát és foszfát és magas kálium tartalma van. A tropicanatól az adagolást vették alapul mondhatni, hogy "hülye biztos" ez is. A vízmennyiség után kell kiszámolni a napi vagy a heti adagot és az adagolni. Több videójukban is kiemelték, hogy ezt a terméket csak sok élőlényes akvákba ajánlják, mert a minimális nitrátot és a foszfátot(+ hal kaja) onnan kapják a növények. Remélem nagy kárt nem teszek az akvában, a tapasztalataimmal jelentkezni fogok hetente, ahogy eddig is :)

1.jpg 0.jpg
 
Oldal tetejére