• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

ADA Aqua Soil Amazonia talaj

ADA Aqua Soil Amazonia talaj 2014-03-10

Az ADA Aqua Soil Amazonia több neves akvarista szerint is a létező legjobb általános növénytalaj a piacon. A talaj az elmúlt évtizedben meghódította a világot

11457801913_4f1ba396f5_c.jpg


Magában hordozza a régi Amazonia és Amazonia II. előnyös tulajdonságait, úgy, hogy azok eddigi apró hátrányai (iszaposodás, stb.) megszűntek. Az ADA talajok kulcsszerepet játszanak a növények harmónikus növekedésében, segítik a tápanyaghoz jutást a gyökereken keresztül is. Az Aqua Soil talajok előmosást nem igényelnek!

10053436515_ba2a0faa6f_c.jpg


Új, előnyös tulajdonságok:
 • Az Aqua Soil Amazonia talajok csökkentik a pH-t és a KH-t, ezáltal kedvező feltételeket teremtenek a trópusi halaknak, garnéláknak és vízinövényeknek.
 • Számos olyan szerves anyagot tartalmaznak, melyek jelenléte elengedhetetlen az egészséges garnélák tartásához.
 • A talajban megtalálható huminsavak segítik a növények növekedését.
 • A talaj-szemcsék nehezen morzsolódnak és a termék nem okoz felhősödés/elszíneződést az akvárium vizében.
8657867646_82bb24fe37_c.jpg


Az ADA koncepció lényege egy tápanyagban gazdag és baktériumok számára ideális környezet megteremtése az aljzatban. Az általános talajoknak nem csak a gyökereken keresztüli tápanyagfelvételben van óriási szerepe. Az akváriumvíz magas pH értéke megnehezíti a növények tápanyagfelvételét ezért az Aqua Soil általános aljzatok csökkentik a pH-t. Az Aqua Soil kavicsszerű szemcséi hosszú ideig megőrzik a formájukat és állagukat a víz alatt - ezzel is biztosítva a víz megfelelő áramlását az oxigéndús aljzatban. (Hosszabb idő után természetes módon "iszaposodhat" a talaj, ennek a felhasználás szempontjából nincs jelentősége.)

11604261236_905678426b_c.jpg


Az ADA talajokat nem kell mosni, a zacskóból közvetlenül az akváriumba önthetők. Feltöltésnél figyeljünk arra, hogy a víz ne nagy sebességgel kerüljön be az akváriumba (javallott például levegőcsövön keresztül feltölteni - legalább a talaj szintje fölöttig az akváriumot).

Figyelem:
 • A talaj - ültetés vagy egyéb okból történő - felkavarása a vizet időszakosan zavarossá teheti, a megfelelő szűréssel ez egy idő után eltűnik. Ilyenkor azonban az ammónia eltávolítása érdekében mindig javasoljuk az egyszeri nagyobb (akár 80-90%-os) vízcserét.
 • Az akvárium első feltöltésekor igyekezzünk a vízsugarat úgy irányítani, hogy ne kavarja fel az aljzatot. Ennek ellenére előfordulhat, hogy első feltöltés után a víz enyhén barnás árnyalatú, zavaros lesz. Ez nem jelent gondot, idővel magától ki fog tisztulni.
Az Aqua Soil aljzatok a legjobb általános növénytalajok közé tartoznak. Az ADA talajok kulcsszerepet játszanak a növények növekedésében, biztosítva a gyökereken keresztüli tápanyagfelvételt.
 • ada-aquasoil-amazonia-new_1.jpg
  ada-aquasoil-amazonia-new_1.jpg
  28.8 KB · Megtekintések: 321
 • amazonia-1.jpg
  amazonia-1.jpg
  95.6 KB · Megtekintések: 299
 • amazonia-2.jpg
  amazonia-2.jpg
  147.4 KB · Megtekintések: 336
 • amazonia-normal.jpg
  amazonia-normal.jpg
  65.5 KB · Megtekintések: 570
 • amazonia-powder.jpg
  amazonia-powder.jpg
  83.7 KB · Megtekintések: 496
 • amazonia-3.jpg
  amazonia-3.jpg
  201.1 KB · Megtekintések: 347
Szerző
viktorlantos
Downloads
1,091
Megtekintések
2,205
First release
Last update
Értékelés
0.00 star(s) 0 ratings

More resources from viktorlantos

Oldal tetejére