Az én értelmezésemben ez úgy néz ki, hogy az immunrendszerüknek van egy bázis ellenálló képessége. Ez már adott, ezzel ugyan megvédi magát a fertőzésektől, azonban ha új és/vagy nagy mennyiségű baktérium jut a szervezetébe, akkor az már megbetegítheti, hiszen nem ismeri a szervezete. Viszont ha az új baktériumokkal nem hirtelen találkozik nagyobb mennyiségben, akkor a szervezetét nem csavarja le. Ellenanyag ugyan nem termelődik, csak hozzászokik a szervezet.
Nem vagyok orvos, de szerintem hónapok óta hasonló helyzetet látunk-hallunk a Covid kapcsán is: nagyon nem mindegy, hogy mennyi vírus jut a szervezetedbe, ezért is kell(ene) maszkot viselni. Jelenleg úgy tűnik, hogy ha csak 1 egységnyi vírus jut a szervezetedbe, akkor valószínűleg nem is tudsz róla, hogy már voltál koronás. Ha 100 egységnyi jut a szervezetedbe, akkor pedig lehet, hogy hamarosan csak statisztika leszel.
Ha megfertőződsz, akkor a szervezeted lényegesen később kezd el ellenanyagot termelni (ez lehet akár két hét is), tehát a szervezetedben nem lesz még ellenanyag. De ez még nem jelenti azt, hogy a szervezeted nem reagál rá (pl. láz formájában).
Én így értelmezem a garnélákra vonatkozó bakteriális intoleranciát.
Végezetül nekem pedig az lenne a tanácsom, hogy akit érdekel a fenti anyag, az hasznosítsa! Akit nem érdekel, az pedig nevessen egy nagyot, és görgessen tovább!
Nekem nagyon sok akváriumom van, sokféle garnélával, és sokszor jönnek garnélák olyan helyről, ahonnan korábban még nem. Így nekem nagy hasznomra vált, hogy velük kapcsolatosan ezt a területet egy kicsit jobban megértsem.