• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes The balance of nature

hzshalas

Főkertész
Sziasztok! Pár hónap kihagyás után nem bírtam tovább és újra indítottam az akváriumot. Miután bekerült a talaj és a mangróvék, feltöltöttem vízzel és jó tíz napig ebbel a felállásban működött az akvárium . Majd a növényesítés előtt egy teljes vízcsere történt. Mivel valami minimálos hangulatút szerettem volna, ezért nem lett túlbonyolítva, hiszen a két mangrove az összes dekoráció. A növényesítés fronton a parvula mininek szántam 98 %-ot, a maradékon hc és vivipara osztozik. Igaz ez utóbbi még beszerzésre vár. Parvulából tíz cserépnyit ültettem szét délután négytől este kilencig...A hc egy kisérlet részeként került a fára, remélem beváltja az elképzeléseimet. Hogy a technikáról is essen pár szó: 2x55w diy világítás a 96liter felett. A szűrést egy Eheim 2075-ös végzi, a co2 egy új Sera diffúzoron keresztül oldódik a vízbe, ami valami csodálatosan apró bubikat csinál :) Egyenlőre 1,5 bubi/sec-cel megy. A táp tf planter és macro, pillanatnyilag az ajánlott adagolás negyede.
IMG_20170120_095317.jpg
IMG_20170125_192016.jpg
IMG_20170203_174223.jpg
IMG_20170204_123357.jpg
és a jelen egy héttel az ültetés után:
tnob.png
 
Nagyon jók ezek a fák, szép lesz :)
Köszi a biztatást :) Nemrég megjelent a barnaalga szinte minden tereptárgyon, foltokban. Kis carbós kezelést eszközöltem ugyan, de tudom, hogy ezen túl kell esni. Akárcsak a ma reggeli vendégemen a fonalalgán...
Bár szívesen olvasnám (látnám) a te naplódat is...;)
 
Ez tök jó, tiszta sci-fi! ;) (y) Tetszenek ezek a minimalista dolgok... Egy klassz háttérfóliával, háttérfénnyel és a bal és jobb oldal felső leárnyékolásával erről nagyon ütős képet lehet csattintani...! ;)
 
Ez tök jó, tiszta sci-fi! ;) (y) Tetszenek ezek a minimalista dolgok... Egy klassz háttérfóliával, háttérfénnyel és a bal és jobb oldal felső leárnyékolásával erről nagyon ütős képet lehet csattintani...! ;)
Jó kis minimál, tetszik. Olyanok az ágak, mint egy majdnem eltemetett szarvasbogár csápjai! :)
Örülök, hogy tetszik. Előszőr itthon is mindenkinek egy filmbéli kép ugrott be amit később sikerült is megtalálni.(Lásd lentebb) Bár más szemmel nézve a cserebogár is jó egy opciónak. :)
Prometheus.jpg
 
Sziasztok!
Pénteken lett hat hetes az akvárium. Alga a parvulák között szép hosszú szálakban lengedezik. Leszedni nehézkes, mert könnyen szakad. Emlékeim szerint minden akváriumomban volt és vagy az idő vagy a macro tápok emelése segített. Jelentős eseményként könyvelhető, hogy teljesült egy régi álmom és beköltözött egy CRS brigád icon_e_smile.gif Ilyen rákjaim még nem voltak, tartásukkal kapcsolatban sok mindent elovastam, de szívesen veszem a jó tanácsokat.
A spenótra és a falevélre rá se bagóznak, inkább csak az agyagos talajon matatnak. Persze ha nekik ez a jó
crs.jpg
 
Sziasztok!
Pénteken lett hat hetes az akvárium. Alga a parvulák között szép hosszú szálakban lengedezik. Leszedni nehézkes, mert könnyen szakad. Emlékeim szerint minden akváriumomban volt és vagy az idő vagy a macro tápok emelése segített. Jelentős eseményként könyvelhető, hogy teljesült egy régi álmom és beköltözött egy CRS brigád View attachment 28148 Ilyen rákjaim még nem voltak, tartásukkal kapcsolatban sok mindent elovastam, de szívesen veszem a jó tanácsokat.
A spenótra és a falevélre rá se bagóznak, inkább csak az agyagos talajon matatnak. Persze ha nekik ez a jó
View attachment 28144
Ahogy a képen látom, jó sok barnaalga van a talajod tetején. Azt imádják.
 
Barnaalga az még akad:) akarom mondani az is. Érdekes, hogy a kimondott rákeledel sem érdekli őket. Igaz JBL, de egyszer majd kipróbálom a prémium gyártók termékeit is. Hátha..
 
13 hetes lett. A parvula szépen terjeszkedik a hajalgával egyetemben...A lámpát egy hete lecseréltem az Arcanusnál kezdetben használt led reflektorra. Anno e világítás alatt a parvula teljesen algamentes volt. Majd meglátom. A hc-t éppen ma ritkítottam meg a fa tetjén, mert nagyon algás lett. Bár lehet, hogy a hajháló a bűnös ami odafogja. A crs brigád kiegészült pár otoval illetve törpe pácélosokkal. Ahogy elnézem mindenki jól érzi magát, senki nem bánt senkit :)
A képen éppen petrezselyemmel próbálkozom kedveskedni, egyenlőre nem sok sikerrel.
tbon.png
 
Back
Oldal tetejére