• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Zille első garnélása

Kislányomnak jövő héten névnapja lesz. Alapvetően abban állapodtunk meg, hogy halas akváriuma csak akkor lesz, ha már iskolába megy. Mivel nagyon szeretett volna egy saját üveget, belementem, hogy egy icike-picike garnis üvegje lehet. Vettünk neki egy hátsó szűrős 4,9literes akvárium szettet. Lámpa beépített, épp hogy csak egy kis fényt ad, de talán választott növényeknek elég lesz.
Kb 6 hete áztatom rendszeres vízcserével az aktív talajt (talán fluval, de nem vagyok biztos benne). @kadet -tól fogunk majd pár darab garnélát kapni bele.
Zillével tegnap este részletesen megbeszéltük, hogy mi lesz az építési menetrend. Pillanatragasztózáson kívül szinte mindent egyedül csinált. Büszke voltam, mert eleocharist is úgy ültette ebbe a vékony kis rétegbe, hogy csak egy úszott fel végül. Persze a végére a csipeszezéstől kicsit megfájdult a keze. :) Este teszek fel képet még.

IMG_2699.jpeg
 
Utoljára módosított:
Na ilyen lett. Tudom nem valami nagy szám, de első nekifutásra marha büszke vagyok rá. A jobb oldalon ki kellett hagyni egy kis helyet, mert oda egy kastély jön majd… Remélem nem olvad semmi majd ki belőle. Tbányán látta a dánióban hónapokkal ezelőtt és egy gyenge na menjünk már pillanatomban rávágtam neki, hogy persze majd ha egyszer lesz saját akváriumod, majd tehetsz bele ilyen mini kastèlyt… A probléma, hogy marha jó memóriája van az ilyenekre.

IMG_5248.jpeg
IMG_5247.jpeg
Növények: Eleocharis mini
Monosolenium tenerum
Crypto parva
Bucék

A crypto és a bucék a terráriumi nevelő dobozból jöttek.

Magáról az akvárium szettről. A megnevezni nem kívánt online szlovák, vagy cseh oldalról jött. Kb az a minőség is. Nem nyalni akarok a GA-nak, de ott ritkán futni bele ilyen minőségbe.
Alapvetően nem lenne rossz a hátsó részes szűrés. Jó a kialakítása, tényleg adja magát, hogy a lehető legtisztább víz érkezzen vissza a látványrészre. Azzal sem lenne nagy bajom, hogy az egész műanyag.
A probléma a beömlővel kezdődik. Nem lehet úgy állítani, hogy ne csobogjon, nem lehet vízfelszín alá vezetni, csak ha tökig töltöd az egészet. Megoldást kerestem alin, remélem kompatibilis lesz ami egyszer majd érkezik…
Második személyes problémám. Nem teljesen néma. Lehet azért majd halkul idővel, de fene se tudja. Én GA-val és az egész növényes akvarisztikával pont azért ismerkedtem meg anno, mert hangtalan belső szűrőt kerestem és kaptam tőlük dennerle márkában.
A harmadik és legkisebb gond a lámpa. Van rajta kék, fehér, lila sor. De minek. Tengeribe ez a fényerő GERONIMO sem ér. Akkor meg miért nem fehér az összes? Időzíteni meg iszonyat macera, mert a szűrő usb-je közvetlenül a tetőbe megy vissza, szóval usb hosszabbító kell…

Mindegy. Kezdésnek, meg ismerkedésnek a garnélákkal jó lesz. Kapott 2m 8mm-es átlátszó csövet a vízcseréhez, meg egy pipettás üveget apt3 complettel. Majd meglátjuk az igyekezetet, meg a rendszerességet.
 
Back
Oldal tetejére