• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech Wooden dream

Myrio-ra gondoltam én is. HM véletlen került az akvába, van a tripartita bokorban, majd megy hozzád :D Erre nem gondoltam, hogy a tripartita szív ki mindent. De lehet benne logika, gyökerei szabadon vannak, nő, mint állat.
A CO2-t megveszem magamnak :D Addig szerintem most már nem bombázok szét semmit itthon, próbálok mindent egyben tartani, hogy az új scape-ek már azzal mehessenek. Mondjuk, nem állítom, hogy mind a három üveget azzal fogom tolni, kell egy pihenősebb akva is :)
 
Köszi, akkor készítem is a helyet neki!!

Az új elrendezésnél nekem egyetlen növény szúrta ki a szemem, a szép vörös levelű buce a tetején, amit a jobb szélen az íves ág könyökénél látnék szívesebben.;)
 
De :) Még kell azért matatni benne. Főleg hátul kell frissíteni a flórát. Meg ami innen nem látszik (és épp ezért nagy a veszélye a halogatásnak), jobb oldalon lent a fa mögött kupi van eléggé :D
 
Hát, az meghalta már magát, belebüdösödött az üvegbe, amibe neked félretettem. Pár pici szál maradt bent az akváriumban, amit nem vettem észre, majd bebokrosítom azokat :D
De lehet, rendelek bele majd myriot, mert nagyon gyászos már hátul ahhoz képest, milyen szép volt.
 
Miért jó a myrio? :unsure:
Ez gyenge szójáték lett volna.
Lehet, van valakinek feleslegben túlszaporulat. Ablakon zacsiban leengedi és senki nem fertőződik, de hamar megoldódik a bal sarok gondja.
 
Egyelőre az parkolópálya, de sztem megrendelem majd, így támogatva a GA-t a nehéz időkben. Ez a minimum :) A következő karbantartásnál esedékes lesz a dolog.
Most kis mulmozás, rendrakás volt, pár mohát átraktam a-ból b-be. Letakarítottam a pontalgát is az üvegről.
20200410_225306.jpg

Holnap picit rendet vágok a másik kettőben is. A Mordorban szűrő puceva is szükséges lesz szerintem.
 
Azt hittem, egyből lecsapsz a @BlackOut által kínált ingyen myriora!
Egyből rendbe vághattad volna vele a bal hátsó sarkot.
Igen, tudom, és köszi is, hogy "megidéztél", de közben, mivel nekünk is van vállalkozásunk, érzékeny vagyok a témára. Valahogy úgy voltam vele, tudom, hogy sok kicsi sokra megy, és bár - remélem - csepp a tengerben a rendelésem, még csak nem is lesz kiugró a kosárértéke, de ha megtehetem, rendelek onnan, hiszen tuti van elég kiesés ott is. Ez kb. olyan, mint hogy magyar termelőtől veszek mindent, amit csak lehet - eddig is figyeltem erre, de most különösen.
 
Na basszus, tegnap este etetéshez lekapcsoltam a szűrőt, most kapcsoltam vissza, nem vettem észre, ez a fáradtság átka :(
Cseréltem egy kis vizet, aztán figyelem a fejleményeket - sokat nem akartam, gondolom, egy érett vízből hamarabb índul újra bacikultúra. Illetve, lehet, hogy most kellene akkor már szűrőt takarítani, minden mindegy alapon. Holnap lesz rá időm legkorábban.
Jó kis vizsga lesz ez, bár érzésem szerint ez olyan nyugis kis lowtech, hogy nem lesz tragédia belőle. A 20 literes nanoban, amiben van vagy nettó 15 liter víz, hetek óta nem cseréltem sem vizet, sem szűrőt nem pucoltam (így az gyakorlatilag forgatja a vizet, mert csak szivacs van benne), alig nyúlok hozzá, és az egyetlen mellékhatás a garnélák szaporodása - gondolom, tetszik nekik a nyugis élet.
Drukkoljatok, hogy a brigik megűsszák, őket lenne nehéz pótolni leginkább, meg egyébként is, sajnálnám őket.
Az amanok mindenesetre nem szöknek egyelőre, és orange sakura hullát sem találtam.
 
Tanulság, ha kikapcsolod a szűrőt etetéshez, állíts be emlékeztetőt a mobilodon, úgy tuti nem felejted el visszakapcsolni, bármilyen fáradt is vagy.
 
Talán nem merészség kijelenteni ennyi idő után, hogy a 12 órás leállás az égvilágon semmi gonot nem okozott az akváriumban. Nem cseréltem extra vizet sem a takarítás óta, nem volt rá szükség.
Igazából nem is értem, hogy lehet ez, de ezek után nincs az a karbantartás, vagy áramszünet, amin aggódni fogok :D
 
Na, eljött az ideje egy kiadósabb metszésnek, toppolásnak, átvariálásnak. Ahogy a legutóbbi képen is látszódott, a háttér elég gyatra állapotba került. Megmentettem annyi Rotalát, amenyit tudtam, de, mint a képen is látszik, nem sok maradt. A másik httér, ami azóta sem tudom, mi lehet, mert nem Bacopa, az tuti, azt csak durván toppolni kellett. A bazi nagy Crypto wendti hellgrün felkerült a sarokba. Továbá picit szétültettem a Microsorumból is, így a moha sáv mögött kezd kialakulni egy Microsorum sáv, ami még a végén olyan lesz, mintha kezdettől így terveztem volna :D A bal alsó sarok sosem volt még ilyen világos, és tök jó kis részletek lehetnének ott, csak kell bedobni pár apró bucét vagy ilyesmit. Orange sakura szaporulat valamiért rég nem volt, vagy nem vettem észre, nem tudom, miért. Eleinte nagyon beindultak. Vagy az amanok tizedelik őket, vagy a brigik.
Most ilyen, még nem tisztult ki 100%-osan:

woodendream1.jpg

woodendream2.jpg

Nyáron valamelyik akváriumban szerintem beizzítom a gázt is most már... De még nem tudom, melyikben. Szívem szerint újat építenék, de sajnálom a mostaniakat is - nem azért, mert ne lehetne szebbet, jobbat, de szeretem őket nagyon, és a karbantartásuk sem kíván nagy energiákat. Tudomtudom, akkor legyen egy új üveg :D De ez most nem opció.
Valószínúleg a Mordor lesz az "áldozat".
 
Back
Oldal tetejére