• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech Wooden dream

Coller

Főkertész
Nasi van :D Úgy vetik rá magukat, mintha éhínségben lennének... Mondjuk sok algám nincsen, tehát nem csoda, ha éhesek. A másikban az RC-k alig mentek rá erre a pálcára, bezzeg a halak lezabálták... Legközelebb oda csak lámpaoltás után egy órával teszem be.

palca.jpg

Bekerült egy doboz Staurogyne repens, és egy doboz HC cuba is. ami a legjobban viselkedő előtéri növényem lett... Próbáltam jó mélyre dugdosni őket, hogy az amanok ne kapirgálják ki, de lehet, hogy ez szélmalomharc. A kezemet is agyonkapirgálják, mikor karbantartok, nem valami ijedősek :)
 
Utoljára módosított:

Coller

Főkertész
Citromfű.... Óriási izgalom az elején, de nem forraltam fel eléggé, az volt az érzésem, túl kemény nekik. Aztán mikor rendesebben megforráztam, már nem volt olyan érdekes - lehet, az illata tetszett nekik, amit ezzel kifőztem belőle?

 

Coller

Főkertész
Történt egy kis Orange Sakura állomány bővítés, mert a 10 fős csapat kb a felére volt fogyatkozva, általam ismeretlen okból :( Vagy 4 órán át szoktattam őket be az új helyre, remélem, ez elég lesz. Ma kaptak a lakók forrázott salátát, elég élénk volt rá az érdeklődés, bár ezek az amanok szerintem a szárított cipőtalpat is behabzsolnák:

sali1.jpg

A teljes látkép nem sokat változott, a tripartita kezd eldurvulni, de még várok pár napot, és akkor más növényeket is lehet majd nyírbálni, és átpakolni a Mordorba. A zöld fonál gyakorlatilag eltűnt - az utóbbi napokban picit bátrabban tápozom (majdnem EI szerint, pedig nincs CO2 csak carbo), lehet, hogy ez segített? Vagy egyszerűen kezd beállni az aki így másfél hónap után... A hátső résznek még azért bőségesen van hova dúsulnia, más kérdés, hogy nem tudom, hogyan fogom beütetni az új töveket :D Baloldalt a fa tetején van egy buce amit átteszek jobbra, mert úgysem látszik rendesen, a tripartitát pedig picit agresszívabban fogom nyírni.
(Bocs, telósak a képeim, másra perpill nincs is lehetőségem, és a felső rész mindig megsül teljesen, de majd kitalálok erre valamit)

sali2.jpg


Továbbra sem látom, milyen halakat telepítsek bele... Ma majdnem bevásároltam Borarasokból egy 20as csapatot, de végül mégsem, még rágódom rajta picit. Tetszik halak nélkül is - korábban sosem hittem volna, hogy ilyet leírok :)
 

Coller

Főkertész
Megint elhúzunk 3 napra, így biztos, ami biztos alapon mostanra időzítettem a feles vízcserét mindkét üvegben, plusz utána 3 napi tápot belezuttyantottam - jelen esetben 7,5 milli microt és macrot jelentett ez. Sárguló, forázott cseresznyelevelet próbáltam etetni velük tegnap este, de ez még az amanoknak sem kellett, bezzeg az előtte való forrázott fejes saláta.... Abból még az erezet sem maradt meg.
 

Coller

Főkertész
Az egyedül hagyott, három és fél napig magányos akvárium mérlege: burjánzó tripartita, szépen növögető stem-ek, és egy sakura mínusz... Nem értem, a másikban szaparodnak az RC-k, itt meg ezek a sakurák valahogy nem indulnak meg, és nem látom, mit csinálok másképp, a talaj nem hiszem, hogy ennyi idő után ennyit számítana.

Kezdem látni, hogy ide kell egy radikálisabb beavatkozás is, mert a stem-ekből sosem lesz szép, egybefügő fal ebben a felállásban. A fa mögött brutálisan meg kell emelnem a talajszintet, annyira, hogy maga a fa legyen a talajszint határa, és ide kell ültetnem majd ezeket a növényeket. Így az ültetés is egyszerűbb lesz, és nem kell ilyen eszetlen hosszú szárat növeszteniük szegényeknek, ha fényhez akarnak jutni. Még nem pontosan látom, hogy oldom meg ezt, bontani nem akarok... Most azt látom, hogy kiszedem onnan a növényeket, egy adag valamilyen kővel megtámasztom a hátsó részt, leszívom a talajt mögüle, alátöltöm kövekkel, visszatöltöm a talajt, pótolom is, ha kell, aztán újraültetem a stem-eket. Melós, ellenben nagyon vagány lesz, ha sikerül így megoldani.

Kérdések:
- Milyen követ használjak? Ide nem akarnék valami aranyárban lévő követ betolni, kiváltképp az alátöltéshez. Erre valamilyen ötlet? Vagy másképp fogjam meg a talajt? A legmagasabb részen vagy 20 cm-t kellene emelnem, de mélységében csak 10-15 cm van erre. Tehát elég meredek lesz a fala.
- Ilyenkor, ha új talaj is kell ehhez, akkor gondolom ismét gyakrabban kell vizet cserélni egy ideig, igaz?
 

star67

Legenda
A legtöbben lávakövet tesznek a talaj alá emelésként vagy gyeprácsot, bár ezen még megy a vita, mi oldódhat ki belőle esetleg?
 

Coller

Főkertész
Én is ezen agyaltam. Most rágugliztam, igazán nem tudom, lávakő és lávakő között mi lehet a különbség, de a bauhausban 230 ft/kg áron mérik.... Feltöltésre gondolom, ez is megfelel, látszani nem is fog.
 
Oldal tetejére