• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech Wooden dream

Álló Gábor

Főkertész
Nem tudom, hogy mennyire jó ötlet egy palackot haromfelé osztani.... Megőszülök, mire beállítom 🤪
Amúgy is kettős elosztót vettem, tűszelepest... Szóval nincs visszaút. Ezt az akváriumot szívesen tartom ilyen mid-low vonalon. Egyszerre épp elég lesz háromból kettőt nagyobb odafigyeléssel üzemeltetni.
Nálam is egy palack megy három felé . Vettem hozzá a oxyturbot s elég hamar be is tudtam lőni . Kb háromszor néztem rá s már okés is volt. Ugy hogy ne félj tőle !😉
 

Coller

Főkertész
Na, végül egy elég komoly rendberakás mellett döntöttem. Rettenetes mennyiségű sínylődő Microsorumot pucoltam meg a csúnya levelektől, végül ezeket vissza sem tettem, mert nem volt hova. Lehet, hogy egyszerűen megfojtották a mohák, meg el is öregedtek, nem tudom, de most a továbbra is növénytárolóként funkcionáló 60Pbe tettem, ami menthető volt. Talán használok majd belőlük az újnál, bár, nem valószínű.
A tripartitát is kiszabadítottam hátul, nem is látszott, hogy megnőtt, pedig elvileg kiirtottam :D Most egy ferde faágra fut, ami csak oldalról látszik igazából, az ágyunkból, de onnan is csak épphogy. A középső Microsorum menthetetlen volt, a helyére Hygrophyla difformis került, és ugyanebből hátra is került egy csokor. Ez picit kilóg, de ha mellette a Microsorum észhez tér, akkor majd egyensúlyba kerülnek a dolgok - vagy, hagyom elterjedni balra, és akkor azért kerül egyensúlyba. Vagy pár lávakővel alátámasztom még a Microsorumot... Sajnos van, ami csak most, a képet nézve látszik igazán. De ez már jutalomjáték az eddigiekhez képest...
Az ecsetes Buce ill. Anubias leveleket levagdostam, vagy ami olyan volt, azt kiszedtem, lepermeteztem Carboval, leöblítettem és ment is vissza. A Bucékat ahol kellett, visszavágtam. Ezt talán még agresszívabban is lehetett volna.... Üvegről próbáltam leküzdeni az itt-ott fellelhető zöld pontot és ecsetet.
Beköltözött 3 oto - így négyen vannak, remélem, túléli mindenki - és 20 gyémánt neon, amint a képen is látszik, nekik még tele a gatya... Vizet csak egy kb 15 litert cseréltem, elsőre ennyi RO vizem volt, a jövőben a duplájával készülök majd ezekre a mutatványokra. Nem sóztam vissza, 82 literes az akva, a többi, ami benne van, csapvíz - nem hiszem, hogy gondot csináltam ezzel. TDS mérőt még be kell szerezni.
Ja, és kiköltözött a két Ramirezi. Gyönyörű kis halacsok, de nem ide valók.

20201230_203841.jpg

Holnapra terveztem az új akvához a növényvásárlást, meg pár apróságot a GA-ból, erre mondják a srácok ma, hogy zárva lesznek.... Úgyhogy január elejéig csak hardscape legózás megy majd az erre a célra készített kartonban.
 

Coller

Főkertész
Na, végre erre is jutott idő. Jól bealgásodott, mert az Ada lámpát járattam felette az ody-val együtt, amíg be nem rendeztem az újat. Gondoltam a co2 mellett kevesebb gondot okoz. Egyébként nagy gond nem lett, zöld pont jött, ellenben a növények megköszönték. Hátul brutálisan nő a tripartita, elölről persze szinte semmi jem látszik belőle. A Hygrophyla elég durván nő, nem számítottam erre, már kétszer kellett vágni.
20 liter RO vizet toltam bele vizcsere során. Most már viszonylag rendezett körülmények között tudok itthon gyártani, szóval ráállok erre. A táp és a csapvíz miatt ezzel a cserével is még 220 a TDS. Remélem a növények jobban érzik majd magukat, ha lágy vízben lesznek.

20210113_210818.jpg
 

Coller

Főkertész
Gyanús volt, hogy lowtechben hogyhogy nem sok a 36W-os és a 2x24es ody egyszerre járatva egy 82 literes akváriumhoz. Hát, most nézem, még soha nem cseréltem csövet, másfél éve mennek kb ezek a lámpák. Lehet, hogy ideje volna? Mivel minden nap látom, nehéz megmondani, gyengült-e a fényük....
 
Oldal tetejére