• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

El Natural Wasteland 20L

csoli

Kertész szaki
Nálam Florascaval fut lassan egy éve, gond nélkül, könnyű beszerezni és nagyon olcsó is.
Ekkora gondot okoztak nálad a csigák? Eléggé felgyorsítják a maradék kaja/bomló növényi részek lebomlását, szerintem pont hogy hasznosak, főleg szűrés nélküli akváriumban.
 

scitek

Főkertész
Kedvelem a csigákat, de pajzscsigát köszönöm nem kérek. A legnagyobb probléma velük, hogy képtelenség beszerezni őket.
Virágföldet egyelőre barkácsáruházakban néztem, florasca-t nem forgalmaznak.
Szívesen kipróbálok mindenféle virágföldet, de ez elég lassú folyamat. Úgy vettem észre, hogy kell legalább két hónap míg úgy ahogy, beáll egy akvárium.
Most a negyedik tipusú virágföld a kockában, az ötödik tipusú pedig itt tesztelődik. Futtatom még a triót is.
 

scitek

Főkertész
A bacopa és a ludwigia kikerült. Valamelyik talán nem jött ki gyökerestől. Az s.repens is ment, nem érezte jól magát. Amúgy sem tettszik.
A füvet próbáltam még megtizedelni, de képtelenség gyökerestől eltávolítani. Túl sűrű, jön vele a talaj is. Kis részen azért kiszedtem. A maradékot tövig nyírtam, de már nem látszik.
Középre először rotala rotundifolia green került, de nem vált be. Mindenáron vízszintesen akart nőni. Ki kellet cserélni sima rotundifolia-ra.

Karbantartása nem bonyolult. Heti 5 liter vizet cserélek és az úszó növényeket ritkítom. Alig algásodik, ezért vettem ki a csigát, nehogy éhezzen. De most visszatettem, mert mégiscsak algásodik. Érdekes módon barna alga nő az üvegen.
A stemeket sövény módjára nyírom. Ha felér a felszínre, simán harmad alatt skalpolom. Ha oldalra lóg ki nagyon, sík mentén vágok mindent. Legközelebb a rotala-nak kell helyet csinálni, mert nagyon ránőttek.
 
Oldal tetejére