• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Vallée de Mai

Van azert baja, a bal oldal teljesen rossz sajnos, szet is kell majd szednem....

Egyebkent aldom annak az embernek a nevet aki a Seachemnel kitalalta a purigent. Mindne alkalommal elcsodalkozom a hatasan amikor elkezdem hasznalni.
 
Mi lett a bal oldallal? Szétszedted? Átalakítottad? Sikerült kitalálnod oda valami mást?
Idohianyaban semmi nem tortent, cserelek vizet, kicsit nyirok neha, de megint hatalmas noveny halom van mindenhol. Radasul a CO m is kifogyott es nincs idom elvinni feltoltetni. Egyebkent az akva szep, eddigi legszebb scapem, meg a hibaival egyutt is, viszont a karbantartas nem egyszeru.
 
Akkor lehet, végül megbarátkozol a sötét oldallal is, és marad így.;)
Elobb utobb szetszedem, mert meg nem volt olyan scapem amit par honap utan ne robbantottam volna szet picit. Es tenyleg zavar a bal oldal, sok helyet elvesz a tankbol ez a resz total ertelmetlenul.
 
Havi update. Privat okok miatt semmi idom nem volt az akksira, Co kifogyott, vizcsere kb 3 hete nem volt, tiszta dzsungel az egesz es persze fonal alga. Tapozas sem volt.

Tegnap vegre feltoltottem a Co palackot, egyebkent kozben vettem egy dymax 2 kilos palackot. Talan hetvegen lesz idom kopaszra nyirni mindent, vizcserelni es beuzemelni a Co-t megint.
 
Uj update, azaz semmi update. A sok utazas melo, utazas szabi miatt,egy kisebb sport serules miatt, se vizcsere, se takaritas, semmi tap, semmi CO, csak viz utantoltes. Viszont tuti ha neki esek akkor bontom a bal oldalt. Egyszer ha lesz idom..... De ha igy haladok akkor 120P update lesz belole hamarabb:))
 
Na a jo hir az hogy tegnap raszantam magam is kitakaritottam az akvat. Kiszedtem kb 3 tenyernyi fonalalgat osszenove stemekkel es mohaval. Kimulmoztam, bar meg egyszer neki kell esnem mert nem sikerult mindet kiszednem. Szinte az osszes novenyt kiszedtem, mert annyira el lepte a fonal. Ha mar ennyire neki estem akkor a bal oldalt is szet kaptam es csinaltam egy szellosebb valtozatot balra. Ma ujra novenyesitem, es izzitom a Cot meg a tapot. Hozok kepeket is....
 
Szoval az tortent hogy meguntam az akva elhanyagoltsagat, gyakorlatilag az egesz tank egy nagy noveny es alga tomeg volt. Az algat csak ugy tudtam kiszedni hogy szinte az egesz noveny allomany jott gyokerestul. Nagyon durva mulm is osszegyult. Ha mar az egeszet ennyire megbontottam akkor kikaptam az egesz baloldalt, es tul sok tervezgetes nelkul beletettem egy par agat es kovet. Kiszedett novenyeket kitettem ket talba, egyikbe azokat amin nem soka alga volt, masikba amiket joval tobb. A keves algas talat szepen kivalagottam, vissza ultettem. A masik tal egyelore lefedve kint pihen az udvaron, suti a nap a novenyek szepen nonek. Hetvegen kivalagatom azt is. Szoval a novenyeket vissza ultettem. Sajnos glossobol es cubabol semmi nem maradt, Glossobol maradt ket szal. Anubiasok imadtak az elhanyagoltsagot, Bucek is nottek, de ott mar latszott a tapozas hianya mert a levelek nem szepek. Bolbitisbol maradt egy kicsi de szinte o volt az egyetlen ami egyaltalan nem nott es nem ertem miert. Elvileg kozepesen gyors novo, nalam szinte alig nott. Nem ertem masoknak hogy lehetnek ilyen nagyok.
Azota volt tobb vizcsere de meg mindig van kis mulm itt ott, tovabba a taptalaj itt ott felul van, ami lehet a fo oka az algasodasomnak. Eddig soha nem volt ennyi fonalam. Hetvegen beszerzek egy adag cubat ha talalok, illetve venni akarok par uj halat is.
Tapozas megy, 3-3 ml GA, plusz 4 ml Excell, CO ahogy a csovon kifer, lampa eddig 6 oson volt, de jon a pont ugyhogy levettem 5 re. A tank jelenelg ugy nez ki mint egy total ujra inditott akvarium. Remelem beindulnak a novenyek hamar...
 
A scape tovabbra is porog, most van idom figyelni ra. Tegnap volt egy nagy takaritas, vizcsere, ramertem a PO NO ra, mert iszonyat zold pont algam van. Gondoltam a PO szintem alacsony, eddig mindig ez volt a gond az amazonia miatt. Nos nagyot tevedtem. 3-3ml ugyanis par napja emeltem 4-4 re, nem kellett volna.Po szintem 1.2 NO 10, szoval vissza vettem 2-2 ml re az adagolast, es a fenyt is levettem 5 osre. Vettem meg egy adag cuba-t is, hatha most megmarad. Stemek megnyirtam, es suritettem. Ide oda tettem meg mohat es bucet-t. Feltoltottem a dekorhomokot is.

Jovoheten, szuro csovek jonnek, illetve cserelek egy perlont is. CO beoldasom sajnos nem valami jo, a hazi diffimmel. Az akrill nalam meg dobalj a csovet mindig. De lehet raprobalok megint. Kepet is hozok valamikor.
 
Na igazan remek, tegnap eltortem a beszivo uveget 🤬🤬🤬
Tortent hogy a szurom elkezdett levegot szivni es a flow is vissza esett, jott is 1 napra ra a fonal. Szoval fogtam, es hamar kitakaritom a szurot es cserelek perlont akkor kitakaritom az uvegeket is. Nem voltam eleg ovatos, es ahogy szedtem le a csovet a kifolyorol, a hajtasnal a kezemben kette tort. A 20. b**megolas utan lenyugodtam, es meglattam a jo oldalat hogy vegre tudok venni egy skimmerest, vagy upgradelek egy 120P re:D

Na a lenyeg hogy a flow megint a regi, viszont a pont alga meg mindig jon nagyon. Ramertem a KH GH ra is:GH12 KH13. Kerdeznem hogy ez mennyire jo, illetve a kemenyseg befolyasolja e a pont alga jelenletet?
 

Hasonló topikok

Válaszok
45
Megtekintések
3K
Válaszok
29
Megtekintések
2K
Válaszok
162
Megtekintések
16K
Back
Oldal tetejére