• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes Vallée de Mai

Ma bekerultek a
- Cryptok: Cryptocoryne wendtii, cryptocoryne parva mini plusz parvula ami nem crypto de passzol hozzajuk meretben. Szepen meret szerint rendezve.
- Buchek es Anubiasok: deep purple, wavy green, nana bonsai. Ey utobbi kerult hatra, wavy elore mert ezek mar megvoltak es nagyobbak, deep purple meg kozep tajra. Wavy es ay anubias sajnos elegge csapzott mert az elozo scapeben valahogy nem passzolt nekik a tapozas es lyukadtak a levelek. Remelem az uj GA tapozassal rendbe jonnek.

Holnap meg ultetes aztan lehet feltoltom, mert az ido is szorit. Megyek par het szabira es addig legalabb egy kicsit bekene allnia hogy ne alga halomra erjek haza. Eppen ezert a szurohoz nem nyulok, csak perlont fogok cserelni.

Szamitasaim szerint 20 fele noveny lesz benne legvegul. Bar lehet meg elcsabulok....
 
Tegnap csak kepet volt idom felrakni, de ezen kivul annyi tortent hogy toltam egy feles vizcseret, sajnos a vasfa szinezi a vizet elegge. Beuzemeltem a COt is, a Doctor meg ecetben azik. A szuroben volt egy perlon csere, illetve kivettem a Seachem Purigen egy kis regeneralasra. Most aktiv szen nelkul indulok, meglatjuk mi lesz belole. Ma megprobalom beultetni a stemeket.
 
Update: Mennek a vizcserek, igaz csak 2-3 naponta. A viz kristaly tiszta csak barna meg mindig. A viz feluleten eleg durva hartyam van, gondolom a fa okozza. Hetvegen beultettem a stemelet. Rotala Hra, Rotala Pink, Ludwigia arcuata es super red. Foleg a jobb es bal felso reszbe kerultek, de ultettem lentre is par tovet ide oda. Tapozas GA 3-3 ml, vilagitast 3 asrol felvettem 5 osre. Van kis barna algam de nem veszes. Hetvegen merek egy ammoniat es ha minden ok, mennek be a halak, bar be kell szereznem par oto-t is.
 
Reg jelentkeztem.
Nos szabin voltam egy jo 3 hetig, akvat rabiztam egy ismerosre, de mivel nem ert hozza ezert tutira kellett menni. Ugyhogy vilagitas levettem 3 asra, GA tapbol napi 1-1 ml ment, mivel 3 het utan most fogok vizcseret csinalni. CO csak eppen potygott. Tegnap este erkezes utan gyorsan raneztem. Nos a vziem szep tiszta, van pont algam sajnos, gondolom alacsony P miatt. Novenyeim nagyjabol rendben vannak. Gloss iszonyat beindult.

Ami meg jo hir, hoztam magammal meg 5 fele uj novenyt, ok is bekerulnek majd. Tolok majd egy vizcseret a hetvegen, meg ultetek nyirok, aztan CO, tap es feny feltolva es remelem egy honap utan mar kifolynak a novenyek majd.
 
Tehat az tortent hogy 3 hetre magara hagytam az akvat, kapott 1-1 ml tapot naponta, feny 3 ason es Co alacsonyan. Ami tortent hogy zold pont algas lettem, eleg durvan amit annyira nem ertek, mert a feny eleg alacsonyan volt, es azert csak kerult bele nemi foszfat. A masik amit mondjuk ertek az a fonal alga, 3 het vizcsere nelkul meg jo hogy csak aennyi lett.

Szoval, kiszedtem egy nagy adag fonalat, persze kiteptem vele nemi novenyt is, lekapartam az uveget, lecarboztam a koveket nagyjabol, a fakra felragasztottam a weepinget, a spikyt hatra ragasztottam, Anubias es meg ket masik noveny aminek nem tudom a nevet hirtelen is bekerultek fokent elore. Toltam egy 80% os vizcseret. Feny ment 5 osre, Co-t is feltekertem, tapozas megy 3-3 ml vel naponta. Most varok egy hetet, hogy kicsit helyre jojjenek a novenyek, aztan lesz egy nagy nyiras, kis ultetgetes. Probalok szerezni oto-kat es sun csigat, de kb 2 honapja nem lattam egyik boltban sem. Halak is csak 3 szerencsetlen torpe razboram van, vennem kene majd vagy 14 galaxy razborat, vagy valami mas halat.

Tegnap megkaptam az egyik legnagyobb elismerest az akvariummal kapcsolatban, felesegem: "Az akvarium teljesen ugy nez ki mintha viz alatti gyokerek kozott uszkalnanak a halak"

Scapel kapcsoaltban, en jelenleg a jobb oldallal es a kozep resszel tok elegedd vagyok, a bal oldal viszont nem tetszik, tul sok teret elvesz mert tul szeles lett, tulsagosan kozel van a front uveghez, ami azt eredmenyezi hogy tul sotet van ott. Betettem egy nagy adag Anubiast ide, remelem ok szeretni fogjak. Ha meg nem akkor fel ev mulva jo szokasomhoz hiven ugyis szetbombazom a scape egy darabjat ha megunom:D
 
Nekem egyelőre kicsit idegenül hat az a középső, előre nyúló ág, de persze alakulhat még.;)
Ez csak azert van igy mert tul tolottem az akvat, es hulyen nez ki hogy vege van az agnak felul. Vagy lentebb lesz a viz szint vagy amin meg gondolkodom hogy epitek egy fa "hidat" felululre a ket ag koze es dobok ra egy kis mohat.
 
Ez az akvarium valahogy nem akar osszejonni, vissza jottem szabirol, erre kifogyott a CO palackom, persze nekem meg most kell munka miatt utaznom rengeteget ugyhogy megint low techbe kapcsoltam. Aminek az lett az eredmenye, hogy megint tiszta zold pont alga minden, ami meg a kisebb gond ,de haj algam is van tetemes mennyisegben. Ennek ket okat latom, egyik hogy itt ott a taptalajom ra kerult az amazoniara, illetve a szurom perlon cseren kivul nem volt takaritva tobb mint egy eve. Ugyhogy hetvegen, beszerzek Purigent, lesz egy szuro tisztitas, CO palack tolteni van. Masik hogy hatulrol a glossot ki kell szednem es elore kell tennem az MC koze, mert tul nagyok a levelek,. Hatul a HC-t suriteni kell. A bal elso sarok meg sajnos tul sotet, vagy szet kell bontanom, vagy be kell az egeszet pakolnom anubiassal.
 
Tegnap este toltam egy vizcseret es nyirtam. Nos ami sokkolo volt hogy rengeteg mulmom van, gondolom ez annak koszonheto hogy low techben nyomtam. A masik hogy mertem is, az is eleg sokkolo volt:
GH:10.5
KH:12
P:0.7
NO3:1
Egyszoval a koveim kemenyitik a vizet. Gondolom ezert van ennyi pont algam, a masik a P:N aranyom. Viszont nem nagyon ertem a foszfatom miert ennyivel magasabb (talan a mulm? de akkor nem ertem miert nem a nirtatom magas) . Green Aqua Micro Macro megy, 3 ml naponta. Ha valakinek van otlete, ossza meg velem.

Szurot nem sikerult takaritanom, majd a heten egyik este.

Tovabb a bal oldalt szet kell szednem, tul sotet es sok helyet elvesz es nem mutat sehogy. egyelore otletem meg nincs hogy mi legyen vele.
 
Tegnap vegre bovult a hal allomany. Bekerult a szegeny megmaradt 3 torpe razboram melle, 10 darab amanda lazac, illetve 3 oto. Gondolkozom meg hogy veszek meg 5 darab amandat olyan szepen egyutt usznak.

Ma tervezek vegre egy alapos szuro takaritast, es be akarom rakni a regenralt purigent is. Egyebkent novenyeim nonek, fonal algam meg mindig van. Venni akartam tegnap amano shrimpet de azert nem vagyok hajlando adni 2400Ft ot ero ropogos dirhamot darabjaert.

Kovetkezo scapem tuti hogy egy natural lesz 60p be, sok hallal:) De erre meg varni kell egy evet.
 
Na tegnap vegre megejtettem a szuro takaritast, hat volt benne kosz rendesen. A csoveket es az uvegeket is szepen kitakaritottam. Kimentettem belole 3 shrimpet is, az egyik kis mutatos kek hatan egy piros pottyel. Belement a Seachem Purigen is. Remelem, tisztul a vizem es alga gondoom is javulni fog.

Ment meg bele dekorhomok is, sokat vilagosodott a scape. Lehet este befotozom rendesen.
 
Tegnap vegre bovult a hal allomany. Bekerult a szegeny megmaradt 3 torpe razboram melle, 10 darab amanda lazac, illetve 3 oto. Gondolkozom meg hogy veszek meg 5 darab amandat olyan szepen egyutt usznak.

Ma tervezek vegre egy alapos szuro takaritast, es be akarom rakni a regenralt purigent is. Egyebkent novenyeim nonek, fonal algam meg mindig van. Venni akartam tegnap amano shrimpet de azert nem vagyok hajlando adni 2400Ft ot ero ropogos dirhamot darabjaert.

Kovetkezo scapem tuti hogy egy natural lesz 60p be, sok hallal De erre meg varni kell egy evet.
Szia. Egy észrevétel. Mivel több a KH-d szikes a vized. Növelni kellene a GH-t, mert szerintem azért van algád ( a szikes vízben nem fejlődnek a növények, és az alga kapja az össze tápot)
 
Szia. Egy észrevétel. Mivel több a KH-d szikes a vized. Növelni kellene a GH-t, mert szerintem azért van algád ( a szikes vízben nem fejlődnek a növények, és az alga kapja az össze tápot)
Csapvizem: KH:2,5 GH:4. A kovek huzzak el enyire az ertekeket. Mindenesetre ramerek megint a csapvizemre, mert regebben emeltem GH-t, csak a legutobbi meres ota nem csinalom.
 

Hasonló topikok

Válaszok
45
Megtekintések
3K
Válaszok
29
Megtekintések
2K
Válaszok
162
Megtekintések
16K
Back
Oldal tetejére