• Külső szűrőt keresel?

    Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

    Tudtad, hogy az EHEIM 2275-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

    Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

    Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

    További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

  • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Új magyar szűrőanyag fejlesztése

Jelentem a szűrőanyag egy órája bekerült az akváriumba, eddig mindenki él és virul. :)

34650uq.jpg


Ha sikerül a tesztekből 5-6 litert kivennem, akkor mondhatok bővebbet, fél liter behelyezéséről 10-12 liter másik szűrőanyag közé csak annyit mutat meg, hogy nem ártalmas a cucc. De ezt sem jelentem ki ilyen hamar, várok pár hetet és növelem a mennyiséget.

Az új szűrés viszont remek, jól kezelhető lett, kb. 5 perc alatt kipakoltam és visszapakoltam az egyik oldali kb. 6 liternyi szűrőanyagot. És közben be is csomagoltam a tesztelt cuccot is.

Kosz nem tudott így sem kijönni, kicsit beopálosodott a víz de nem vészes.
 
Alakul, alakul.
Ha minden, elkészül ti fogtok először tudni róla a fórumon.
Tesztelés már folyamatban. :)

Most új irányvonalakat keresek, következő cél a jobb reaktoros CO2 beoldás, kevesebb teljesítményvesztéssel.
 
Majd ha megjelenik a shopban, szerintem lesz reklámja. :)

Ha meg nem lesz érdemes egy GA névre, akkor nincs miről beszélni. ;)
 
Üdv minden lelkes akvakertésznek!

Végre fejleményekkel szolgálhatok!

Voltam fenn Törökbálinton a héten - nem céltalanul - és végre leültünk a srácokkal megbeszélni a részleteket, a folytatást.

Jelentem, hogy az én labortesztjeim mellett el fognak indulni élő, biológiai kísérletek is, melyek összehasonlítási alapot fognak szolgáltatni olyan ismert és sokak által használt, szeretett márkákkal, mint a Siporax vagy a Subtrat Pro.
Ezek, ha minden igaz, Nigro szorgos kezei alatt futnak majd, tehát A Green Aqua-s team első kézből tud majd nyilatkozni a szűrőanyagról.

Ha minden jól sikerül, és tényleg eltaláltam valamit, - amit nagyon remélek és bízom benne - akkor akár néhány hónapon belül megjelenhet a szűrőanyag a boltok polcaim.

Szurkoljatok Nekünk! ;)
 
Gratulálok. :thumbup: A kiválasztottak is kapnak majd tesztelni vagy a GA berkein belül marad? :)
 
Csak most jutottam oda, hogy ezt a topikot is értő figyelemmel olvassam át. Le vagyok nyűgözve a kitartásod és az alkotni akarásodtól! :thumbup: A bolti forgalmazás megkezdése után az első rendelők között leszek!
 
inadsz said:
Gratulálok. :thumbup: A kiválasztottak is kapnak majd tesztelni vagy a GA berkein belül marad? :)

Felhívom ma a srácokat, de ha részükről mehet én szívesen küldök. ;)

eBalazs said:
Csak most jutottam oda, hogy ezt a topikot is értő figyelemmel olvassam át. Le vagyok nyűgözve a kitartásod és az alkotni akarásodtól! :thumbup: A bolti forgalmazás megkezdése után az első rendelők között leszek!

Köszi örülök neki, hogy tetszik a dolog. :)
Most közben egy CO2 beoldón is dolgozom, ami nem fogja le úgy a szűrőket, és az akvárium képét sem rontja el. Egyenlőre DIY a dolog, otthon 1-2 hét és működni fog az is, akkor majd fórumozok róla. Addig be kell ruháznom egy nagynyomású szettre is, mert hát úgy az igazi a dolog.

bitumen said:
Én szívesen vennék már belőle most is saját felelősségemre, ha felteszel néhány képet az szűrőanyag összehasonlítós témába!

Kárt nem csinál, ne aggódj, a víz is kristálytiszta tőle, nekem már közben 5 liter bent van az egyik akim szűrőjében (112 literesben), mindenki jól érzi magát; amanok, red cherryk, neonok, galaxyk, otok is. :thumbup:
Sajna naplózni nem sok időm marad mellette, de halad a projekt.
Mikroszkópos képeket egy hét múlva ígérek nagyobb számban.

Mintát szívesen küldök Neked, forgalmazásra még várni kell.
 
Nemsokára útjukra indulnak az első tesztadagok kishazánkba, akiknek küldeni akartam de nem találtam elérhetőséget, Nekik küldtem üzenetet.

Ha minden jól megy, még a héten postázom őket. ;)
 
A tömegek kérdését közvetítem. ;) Hogy áll a projekt? Mikor lehet raklapszám venni végre? ;)
 
Gratulálok! Nagyon támogatom az ilyen jellegű Magyar fejlesztéseket! Mutassuk meg ,hogy igen is tudunk nagyot alkotni ! :)
 
Hello! Lehet tudni, hogy hogy áll a projekt? Mikor kerül a GA kínálatába? Vagy esetleg lehet belőle venni? (kb 10-12l kellene)
 
Hogy áll az anyag fejlesztése/gyártása? Szerdán elvileg megérezik az új Tetra EX 1200-as szűrőm. :D
 
Hello! Új vagyok itt, és nagyon tetszettek az elektronmikroszkópos tesztek. igen meggyőző. engem is érdekelne, hogy mi lett a projektből. feltölteném az atmanomat.
 
Back
Oldal tetejére