• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

Új magyar szűrőanyag fejlesztése

Woctrax

Kertész szaki
#41
Jelentem a szűrőanyag egy órája bekerült az akváriumba, eddig mindenki él és virul. :)Ha sikerül a tesztekből 5-6 litert kivennem, akkor mondhatok bővebbet, fél liter behelyezéséről 10-12 liter másik szűrőanyag közé csak annyit mutat meg, hogy nem ártalmas a cucc. De ezt sem jelentem ki ilyen hamar, várok pár hetet és növelem a mennyiséget.

Az új szűrés viszont remek, jól kezelhető lett, kb. 5 perc alatt kipakoltam és visszapakoltam az egyik oldali kb. 6 liternyi szűrőanyagot. És közben be is csomagoltam a tesztelt cuccot is.

Kosz nem tudott így sem kijönni, kicsit beopálosodott a víz de nem vészes.
 

Woctrax

Kertész szaki
#43
Alakul, alakul.
Ha minden, elkészül ti fogtok először tudni róla a fórumon.
Tesztelés már folyamatban. :)

Most új irányvonalakat keresek, következő cél a jobb reaktoros CO2 beoldás, kevesebb teljesítményvesztéssel.
 

bitumen

Tapasztalt kertész
#44
Csak mert várom, mint a Messiást... kellene 8-10 liter szűrőanyag és a német/amerikai márkák helyett bizalmat szavaznék a kezdeményezésednek! Hajrá!!! :clap:
 

Woctrax

Kertész szaki
#46
Üdv minden lelkes akvakertésznek!

Végre fejleményekkel szolgálhatok!

Voltam fenn Törökbálinton a héten - nem céltalanul - és végre leültünk a srácokkal megbeszélni a részleteket, a folytatást.

Jelentem, hogy az én labortesztjeim mellett el fognak indulni élő, biológiai kísérletek is, melyek összehasonlítási alapot fognak szolgáltatni olyan ismert és sokak által használt, szeretett márkákkal, mint a Siporax vagy a Subtrat Pro.
Ezek, ha minden igaz, Nigro szorgos kezei alatt futnak majd, tehát A GreenAqua-s team első kézből tud majd nyilatkozni a szűrőanyagról.

Ha minden jól sikerül, és tényleg eltaláltam valamit, - amit nagyon remélek és bízom benne - akkor akár néhány hónapon belül megjelenhet a szűrőanyag a boltok polcaim.

Szurkoljatok Nekünk! ;)
 

eBalazs

Kertész szaki
#48
Csak most jutottam oda, hogy ezt a topikot is értő figyelemmel olvassam át. Le vagyok nyűgözve a kitartásod és az alkotni akarásodtól! :thumbup: A bolti forgalmazás megkezdése után az első rendelők között leszek!
 

bitumen

Tapasztalt kertész
#49
Én szívesen vennék már belőle most is saját felelősségemre, ha felteszel néhány képet az szűrőanyag összehasonlítós témába!
 

Woctrax

Kertész szaki
#50
inadsz said:
Gratulálok. :thumbup: A kiválasztottak is kapnak majd tesztelni vagy a GA berkein belül marad? :)
Felhívom ma a srácokat, de ha részükről mehet én szívesen küldök. ;)

eBalazs said:
Csak most jutottam oda, hogy ezt a topikot is értő figyelemmel olvassam át. Le vagyok nyűgözve a kitartásod és az alkotni akarásodtól! :thumbup: A bolti forgalmazás megkezdése után az első rendelők között leszek!
Köszi örülök neki, hogy tetszik a dolog. :)
Most közben egy CO2 beoldón is dolgozom, ami nem fogja le úgy a szűrőket, és az akvárium képét sem rontja el. Egyenlőre DIY a dolog, otthon 1-2 hét és működni fog az is, akkor majd fórumozok róla. Addig be kell ruháznom egy nagynyomású szettre is, mert hát úgy az igazi a dolog.

bitumen said:
Én szívesen vennék már belőle most is saját felelősségemre, ha felteszel néhány képet az szűrőanyag összehasonlítós témába!
Kárt nem csinál, ne aggódj, a víz is kristálytiszta tőle, nekem már közben 5 liter bent van az egyik akim szűrőjében (112 literesben), mindenki jól érzi magát; amanok, red cherryk, neonok, galaxyk, otok is. :thumbup:
Sajna naplózni nem sok időm marad mellette, de halad a projekt.
Mikroszkópos képeket egy hét múlva ígérek nagyobb számban.

Mintát szívesen küldök Neked, forgalmazásra még várni kell.
 

Woctrax

Kertész szaki
#51
Nemsokára útjukra indulnak az első tesztadagok kishazánkba, akiknek küldeni akartam de nem találtam elérhetőséget, Nekik küldtem üzenetet.

Ha minden jól megy, még a héten postázom őket. ;)
 

dsfaron

Új regisztrált
#57
Hello! Lehet tudni, hogy hogy áll a projekt? Mikor kerül a GA kínálatába? Vagy esetleg lehet belőle venni? (kb 10-12l kellene)
 
#60
Hello! Új vagyok itt, és nagyon tetszettek az elektronmikroszkópos tesztek. igen meggyőző. engem is érdekelne, hogy mi lett a projektből. feltölteném az atmanomat.
 
Oldal tetejére