• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Twinstar 2 - az új sorozat

Sziasztok!
Rendeltem egy Twinstar Yotta+ -t, remélhetőleg napokon belül megérkezik. Ezekre az új típusokra is jellemző, hogy ajánlatos kicsit ferdén behelyezni? Fluval U2-es belső szűrőm van, és úgy terveztem, hogy elé raknám, hogy az áramlás jól eloszlassa a bubikat. Vkinek vmi tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban? A pontalgát azért vmilyen szinten ez is megszünteti a növényekről és az üvegről?
 
Halihó vki!
Megjött a Yotta+, be is üzemeltem a használatiban leírtak alapján, de ebből még egy árva buborék, annyi sem jött ki. A led szép kéken világít, de ezen kívül semmi. Pár óra elteltével szerintem már produkálnia kellett volna vmit, nem? Most tényleg szükségem lenne vmi válaszra, véleményre!
 
Halihó vki!
Megjött a Yotta+, be is üzemeltem a használatiban leírtak alapján, de ebből még egy árva buborék, annyi sem jött ki. A led szép kéken világít, de ezen kívül semmi. Pár óra elteltével szerintem már produkálnia kellett volna vmit, nem? Most tényleg szükségem lenne vmi válaszra, véleményre!
Ott valami nem okés, ha 2 óra alatt semmit nem produkált :)
 
Jól van összedudva minden. A beüzemeltetés után nagyjából 9 óra múlva kezdett el bubizni. Nem siette el a dolgot, de a lényeg, hogy működik. A halak úgy tűnik, élvezik. Remélem, a reaktor jóideig kihúzza, nem kell fél évente cserélgetni.
Köszönöm a válaszokat. Jó tudni, hogy szükség esetén van kitől tanácsot kérni.
 
Hülye kérdés: az új reaktornak ugye a fehér oldala van felül?

Tapatalkkal küldve
Szerintem ugy logikus ha a szürke fele van felfelé.A tartó miatt is ,meg a vezeték miatt is.Nálam a szürke fele van felfelé;)
 
Sikerült szereznem egy Twinstar Shrimp 30-at. A garnéláim szemlátomást élvezik. Szétszedtem és kiderült, hogy az S1, S2, M3, M5 belseje mindnek megegyezik. Belül beállítható miként üzemeljen.

Azt nem értem miért jó, áramszünet után nem kapcsol vissza. Megoldhatták volna, hogy tudja a készülék, hogy be volt kapcsolva áramszünetkor és ha visszajön az áram akkor visszakapcsoljon.

Másik dolog ami vele kapcsolatban eszembe jutott, hogy a gömbmohákra milyen hatással van a készülék, mivel az is egyfajta alga. Nő, vegetál, vagy elpuszul a gömbmoha a készülék használatakor?
 
Nem lesz a gömbmohára hatással, sőt nálam nagyon az algákra sem volt hatással. :)

Nekem pl. a taiwan bee garnélák nem nagyon szerették a twinstart. Le is cseréltem egy oxydatorra.
 
Utoljára módosított moderátor által:
Sziasztok!

Segítséget kérek! Twinstar M5 nem megy. Bekapcsolom, pittyen, majd kis idő múlva ismét pittyen , és villog az egyes led. Mi lehet?
 
Nem lehet, hogy beragadt a kis pöcök (kapcsoló)? És folyamatosan kapcsolgatná az IC-t?
Szerintem nem. Bekapcsolom. Nyomom 1rol 2re, majd ki. Simán megy. Ai reaktorral vagy hogy hívják lesz a baj. Próbálná működtetni, de lefagy. Nem is reagál a gombra. Csak újraindításra. Kipróbáltam reaktor nélkül, körbe tudom kapcsolni, semmi baja. Ahogy rádugom a reaktort, elkezdené a bubizast, de pittyen egyet és lefagy.
 
Back
Oldal tetejére