• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Tudományos kutatásom: Milyen úton hat a Carbo a növények fejlődésére?

dexkill

VIP kertész
Tehát nagyságrendileg 7x annyi cukrot tettem bele, mint amennyi első közelítésben ésszerű kísérlet lett volna. :( Jól "megcarbóztam" az akváriumom. :unsure:
Ahogy észleltem az opálosodást, a CO2-t elzártam, és a Carbo adagolást leállítottam. Most úgy tűnik, kevésbé opálos a víz, talán nem kell kicserélnem. Viszont ez majd délutánra lesz egyértelmű, amikor felkapcsolódik a világítás.
Hozzá nem értőként, az a véleményem a cukrozásról, hogy értelmetlen, az elvárható eredményhez képest felesleges kozkázattal jár. Aki low-tech-ben utazik, az elégedjen meg azzal a növekedési és esztétikai értékkel, amit az egészségesen működő akváriuma nyújt. Aki pedig a magasabb szintű növényes akváriumok irányát követi, az válasszon egy jó bevált CO2 adagolási módszert.
Köszönöm, és bocs, amiért félrevittem a témát.
Semmit nem vittél félre, mármint részemről :) A cukor is egy alternatíva a szénpótlásra, ahogy a carbo is. Megfontoltan lehet használni, éppen úgy, ahogy a carbot, ami meg "mérgező a vízi szervezetekre". A nagynyomású CO2-nek is vannak kockázatai, illetve azt a gondozási tempót sem bírja mindenki (idővel/kedvvel), amit az a rendszer megkövetel.

(A megfontolt adagolásról egy szösszenetem: hinnétek, ha azt mondom, hogy az elmúlt fél évben 4 akváriumot indítottam úgy, hogy ammónia és nitrit sók keverékét adagoltam az akváriumba 2-3 naponta? Valódi és erős biológiai szűrést akartam. Se alga, se infuzória "csak gyönyörű haj".)
 
Oldal tetejére