• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Törpe gömbhal - Carinotetraodon travancoricus

star67

Legenda
Az enyém nem szóvicc volt, hanem tényleg egy hetero pár (1 fiú, 1 lány), és ez a képen a hím.
Ha lenne róla rendes kép, látszódna a hasán a vonal.:)
 

tsokee

VIP kertész
Az enyém nem szóvicc volt, hanem tényleg egy hetero pár (1 fiú, 1 lány), és ez a képen a hím.
Ha lenne róla rendes kép, látszódna a hasán a vonal.:)
Miután beírtuk, leesett nekünk is, de így legalább minket néznek hülyének, nem romlik a rólunk kialakult kép :D :wacky:
 

Selfedestroyer

VIP kertész
Nálam a fagyasztottra rá se hederítettek. Elvannak csak csigával is? A hasuk egyébként nincs beesve szóval valamit tuti esznek :)
 

Meskó

VIP kertész
Szia! Megeszik a garnélákat, vagy lehet őket együtt tartani? Általában, társas akváriumban tarthatók?
(Bocs, hogy itt írtam, de úgy látom, nincs gömbhalas topic.)
De van. :D
Úgy tudom mindent megesznek, vagy legalábbis megpróbálják, a garnélák pedig nem fogják díjazni a próbálkozásokat sem. Ha van elég búvóhely, és nem spéci garnikat tartasz, amikért kár lenne, tehetsz egy próbát, de szerintem nem sokat látnád szegényeket utána. Vagy mert elfogyasztották őket, vagy mert bujkálnak. Több videót is láttam, ahol társasba rakták őket, de ahogy @tsokee -ék is írták, csipkedik a többi halat. Felesleges stressz lenne mindenkinek. Szóval a gömbik szerintem egy olyan csapat, akiknek kifejezetten saját akvárium kell.
Még az akvarisztikai ismerkedésem idején félig poénból megkérdeztem egy boltban, hogy mit szólna egy betta a gömbökhöz, és azt mondták, hogy nem a gömbik maradnának alul a csatában. :D
 

voyniki

Új regisztrált
1 kisGömbim van aki sztem csajszi. 30l-ben lakik (heti 20-30% vízcsere előkészített csapvízzel, kis belsőszűrő, led lámpa), ahol van nagy mohás vasfa és néhány törpe méretű crypto meg anubiasok... sztem nem csipkedi a növényeket így jó növényes akvába. Nagy csigazabáló (a 250es akvából mindig van mit átpakolni neki szerencsére) de sajna a garnélák is eltűnnek 3hónap alatt (red és vadas volt vegyesen). Amúgy tényleg felismeri a "gazdit", érdeklődő vízfelszínhez és üveg falához jön haverkodni. Gondolkodom h veszek mellé párt és kap nagyobb akvát... de a nagyobb akva résznél elakadok (család már így is kivan a hobbimtól :D )
 
Oldal tetejére