• Külső szűrőt keresel?

    Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

    Tudtad, hogy az EHEIM 2275-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

    Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

    Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

    További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

  • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Tetratec szűrők, vélemények tapasztalatok

viktorlantos

Alapító
Admin
Sokan érdeklődnek a Tetratec szűrők miatt. Jónéhány példányt vásároltak az utóbbi időben, így mindenki szívesen olvasná a tulajok tapasztalatait elsőkézből.
Tegnapi nap folyamán valaki már jelezte, hogy neki bejött a dolog, halk, de 1 nap után nem is nagyon lehet megállapítani, és több véleményre is kiváncsiak vagyunk.Természetesen ezt a visszajelzést is köszönjük :thumbup:

Aki megosztja annak megköszönöm. Jöhet hideg meleg ahogy érzitek. Így kapunk majd teljes képet a dologról. Ráadásul az infókat sem kell majd sok topikból összevadászni.
 
asszony már jelezte, hogy packot kaptam, este beüzemelem a centrifugát és majd mesélek tapasztalatokról:)

addig is a Youtube ról egy link: IgI5vXicWdc

ebből szépen látszik mit is rejt a csomag, engem meggyőzött.
 
Sziasztok!
Egy Tetratec EX 400-nak vagyok boldog tulajdonosa.2009.Október 18-án üzemeltem be véglegesen,azóta semmi problémám nem volt vele.Nagyon halk működésű,megbízható szűrő.(Úgy mondanám,hogy kategóriájában a legjobb.Persze ebben az ár/érték arányban.)Ami viszont ellene szól, az a gyári szűrőközeg,amit szerintem érdemes lecserélni minőségi biológiai és egyéb szűrőanyagokra.(De ez csak 1 személyes vélemény.) :geek: Ezt leszámítva merem ajánlani mindenkinek. :thumbup:
 
Nekem egy 600-as van, innen vettem a fórumról és meg vagyok vele elégedve.
Fél éve működik, halk, igaz nem 600l/h amit produkál, de azt hiszem az egyik szűrőre sem jellemző hogy hozza a gyári teljesítményt.
Különben OK!
 
Üdv Mindenkinek!
Tegnap járt nálam a GLS és hozott egy Tetratec EX 700-at. :mrgreen: Mint írtam ez az első külső szűrőm.Viszonyítási alapom nincs. Hangját illetve lassan már egy napja jár és eddig elég csendesnek bizonyult.Remélem megtartja jó szokását később is. :D
Összeszerelni nem volt egy nagy dolog.Egyenlőre a gyári szűrőanyag van benne. Majd meglátjuk hogy mit csinál hosszú távon.A szűrő anyaga és kidolgozása meglepően jó minőségű.Az esőztető és a szívó kosár szépen megvan csinálva.Átlátszó ,barnás és így nem zavarja úgy az összképet.
A szűrőanyag minősége ránézésre nem a legjobb. De ez majd kiderül később.A flow jónak tűnik, jut mindenhova bubi.
A későbbiek folyamán beszámolok még hogy muzsikál a kicsike.Ha bárkinek kérdése van írjon.
Összességében egy nagyon jópofa szűrő és pimaszul olcsó szerintem. :D
Üdv
Roli
 
ngabko said:
asszony már jelezte, hogy packot kaptam, este beüzemelem a centrifugát és majd mesélek tapasztalatokról:)

addig is a Youtube ról egy link: IgI5vXicWdc

ebből szépen látszik mit is rejt a csomag, engem meggyőzött.

Köszi a videót ezt még nem is láttam :thumbup:
 
Nekem is hétfőn érkezett meg a várva várt EX600-as a GA-tól. Természetesen egyből nekiestem a kibontásának. Elsőre egy nagyon masszív, jól összerakott szűrőt tartottam a kezemben. Ezt így gondolom két nap távlatából is. Az anyaga jó, jók az illesztései és elég könnyű installálni is. A szűrőanyagokról én is azt tudom mondani, hogy nem néz ki a legjobbnak, de ez majd később fog kiderülni. Egyelőre az eredetiek vannak benne. Indítás után nagyon kellemes meglepetés ért. Nagyon halk, a számítógép halk hangjától nem hallottam a szűrő hangját, csak nagyon közelről. Reggel sokkal nagyobb volt a csönd, így már hallottam valamit, de minimális és egyáltalán nem zavaró. A csövek jók, a színük tényleg nagyon rendben van. Az áramlás nem viszi el halakat (55 l-es az aki), és bőven elegendőnek hat. Amint lesz több tapasztalatom, megosztom veletek.
 
Sziasztok! passzív szemlélője vagyok/voltam a fórumnak, szóval jogosan merül fel bennetek a kérdés hogy hát ki ez itten?! :) rá is térnék a lényegre hosszúra nyúlt bevezetőm után, szóval boldog tulajdonosa vagyok egy EX1200as szűrőnek, kedden jött meg a drága, gyors kicsomagolás után neki is láttam az összeszerelésnek, viszonyítási alapom egy JBL cpe1500as szűrő volt, a ki és befolyó ágak sokkal jobban illeszkednek mint a korábban említett szűrőnél, bekapcsolás után pedig igazán meglepődtem, JBL szűrőmhöz képest ez a szűrő teljesen hangtalan, mindenkinek bátran ajánlom ilyen áron ilyen minőségű szűrőt nem igazán láttam még!
 
Egy másik topikba már leírtam, de ha már van ilyen is akkor...
Augusztus óta megy nálam az ex 600-as. Nagyon meg vagyok vele elégedve. A gyári szűrőanyagok sajnos elég gagyik. Halk - lehet mellette aludni. Szerintem nagyon jó szűrő.
 
Vion said:
boldog tulajdonosa vagyok egy EX1200as szűrőnek, kedden jött meg a drága, gyors kicsomagolás után neki is láttam az összeszerelésnek, viszonyítási alapom egy JBL cpe1500as szűrő volt, a ki és befolyó ágak sokkal jobban illeszkednek mint a korábban említett szűrőnél, bekapcsolás után pedig igazán meglepődtem, JBL szűrőmhöz képest ez a szűrő teljesen hangtalan, mindenkinek bátran ajánlom ilyen áron ilyen minőségű szűrőt nem igazán láttam még!
Szervusz!

Üdv a fórumon :thumbup:
Annyit árulj el kérlek, a JBL-hez képest hogy nyomja a vizet? Hogy látod,érzed?
 
Proci said:
Vion said:
boldog tulajdonosa vagyok egy EX1200as szűrőnek, kedden jött meg a drága, gyors kicsomagolás után neki is láttam az összeszerelésnek, viszonyítási alapom egy JBL cpe1500as szűrő volt, a ki és befolyó ágak sokkal jobban illeszkednek mint a korábban említett szűrőnél, bekapcsolás után pedig igazán meglepődtem, JBL szűrőmhöz képest ez a szűrő teljesen hangtalan, mindenkinek bátran ajánlom ilyen áron ilyen minőségű szűrőt nem igazán láttam még!
Szervusz!

Üdv a fórumon :thumbup:
Annyit árulj el kérlek, a JBL-hez képest hogy nyomja a vizet? Hogy látod,érzed?

Hali!
egyelőre erősebbnek tűnik, de átmenetileg a gyári szűrőanyagokkal megy, a JBL pedig lávakővel van feltöltve, ráadásul rég tisztítottam lustaságomból kifolyólag, de azért a csöveket rendszeresen tisztítom :)
 
Sziasztok!

beüzemeltem az ex700 at a kis akváriumomban, amíg nem jön meg minden az uj projektemhez, mely 45liter lesz. A 25 literesemben hatalmas hurrikánt csinál, ezért folytottam a csapokon a szívó ágat, hogy halaim ne pusztuljanak ki végkimerülésben.
Az lennne a kérdésem, hogy lefolytottam valamennyire a befolyó ágat, nem káros e a szűrőre, vagy mehet nyugodtan?
Vagy húzzam ki inkább, ne erőltessem a szűrőt?
Gondoltam addig is nevelgetem benne a bacikultúrát, míg megjön az új akváriumom, de nem szeretném ha tönkremenne addig.

Köszönettel: Gabko
 
ngabko said:
A 25 literesemben hatalmas hurrikánt csinál, ezért folytottam a csapokon a szívó ágat, hogy halaim ne pusztuljanak ki végkimerülésben.
Az lennne a kérdésem, hogy lefolytottam valamennyire a befolyó ágat, nem káros e a szűrőre, vagy mehet nyugodtan?
Szívó ágon káros lehet, inkább nyomó (visszamenő) ágon fojtsd. Csak ott szabad a külső szűrőket, vízpumpákat :!:
 
2 napja beszereztem én is egy EX1200-at. Eddig a következőket tapasztaltam az Eheim 2028-al összehasonlítva:

1. A két szűrő egymás mellett van és nem tudnám megmondani, hogy melyik halkabb, vagy hangosabb a másiknál. Szép, csendes masina.
2. Flow szempontjából nem igazán tudok mit mondani, mert a Tetratec csak "natur" dolgozik, míg az Eheim visz egy hordót és egy külső reaktort is. A Tetratec így most az 1200L/h névleges teljesítményével és az egyéb terhelések nélküli üzemeltetésével, érezhetően erősebb az 1050L/h-s, egyéb kiegészítőkkel terhelt 2028-nál, de túl nagy különbséget nem tapasztaltam.
3. Egy kicsit hiányolom belőle a 2028 alján kialakított viszonylag nagy ülepítő részt, viszont 4 szűrőkosár van benne, míg az Eheimben 3. Szerintem megfelelő töltettel ellátva a 4. kosár(pl. nagyobb méretű kerámiagyűrű), betöltheti az ülepítő rész szerepét is.
4. A Tetratec gyári csövezése az állíthatósága, variálhatósága és a színe miatt határozottan jobban tetszik mint az, amit az Eheimhez mellékelnek gyárilag.
5. Kicsit nyikorgósabbak szerintem a műanyagok illesztései, mint az 2028-é, de pontosak az illesztések, mindent egyből normálisan a helyére lehet pattintani(csőcsatlakozó, szivattyúfej stb.)
6. Mivel a szűrőt barátomtól vettem, ezért egy takarítással kezdtem a beüzemelést és szerintem semmivel sem bonyolultabb a karbantartása, mint a 2028-é, rotor rész könnyen szétszedhető és a fej csövezése is könnyen takarítható.

Szóval az eddigi tapasztalataim szerint, kap tőlem egy 5-ös alát a Tetratec az Eheimhez képest, de ár/érték arányban, így az első benyomás alapján *5 :clap: . Hosszabb távon meg majd meglátjuk, hogy hogyan teljesít.
 
Lassan 2 hete van az aki alatt a szűrő /tetratec ex1200/.Teljesen megvagyok elégedve vele,csendes és nagyon hatékony!Amióta használom azóta szemmel látható mennyivel tisztább a víz.Egyenlőre gyári töltettel dolgozik.Igaz hogy első külső szűrőm,így nincs mihez viszonyítanom!
 
Kicsit utánaolvastam ennek a szűrőnek és bár az jött le, hogy ez sem tökéletes (miért is lenne, ezt is emberek alkották), meglepően korrekt a németországi ügyfélszolgálatuk. Álljon itt egy remek példa. Némi tört magyarsággal ha jól értem, a srác ebayen vett egy használt ex 1200-at, ami eresztett. Felhivta a tetratec supporot, így a gyártótól gratis kapott fejet ami útközben megsérült (meg egyébként azzal is eresztett), majd miután jelezte, kapott egy vadi új komplett ex 1200-at. Le a kalappal! :clap:
 
Tetra szűrők vödör mérete

Mintha valaki valahol a vödör ill. szűrőanyag térfogatról érdeklődött volna. Sajnos nem találom a hsz-t így ide teszem amit találtam ezzel kapcsolatban:
tetratec.png
Ebből a pdf-ből vágtam ki: katt!

EX 1200-nál elvileg 12 liter, de szerintem ez a vödör mérete. Irányadónak azért ez is valami:)
 
Back
Oldal tetejére