• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

Tetratec EX 1200

Hali mindenki. Ez a szűrő szórakozik velem. Az akvariumomat egy EX700 és egy EX1200 viszi. Az előbbi lassan üti a 8 évet (durva sacc), most újraüzemelesnel előjött az első hiba. A fej megtelik vizzel, majd megkezdődik a szivargás. Először beragasztottam a légtelenítőt, atombiztos lett. Aztan a várt eredmény elmaradt. Kivattáztam, és mint kiderült, az adapter szivat. A dupla O-gyűrűket kicseréltem, továbbra is csobog a fej. Több órányi idegbaj után felfedeztem még egy 7. és 8. O-gyűrűt, azokat is cseréltem. Ugye a gömbcsuklónál lévöket esélytelen cserélni, olyan böhöm vastag méretűt sehol se kapok. Viszont elvileg, ha az átereszti a vizet, az 1+1 legfelsö, vékony, nagyobb átmérőjű gyűrűkbe (a csavarok eltávolítása után a csápon ülnek bent) ütköznek, ha jól kalkuláltam a víz útját. Vagy elszökhet? Mert most az van, hogy az utolsó próba után (mikor az 1+1 hurka gumin kívül már minden ki volt cserélve), még mindig bejutott egy kevés víz a fejbe, de itt megállt. Két napja üzemel, eddig szivárgás nincs. Csodálkozok, hogy most mi van!? Emberek, tönkretesz! Vegyek is új adaptert meg ne is? Kis híján egy fél szűrő ára. Mi a helyzet az adapterben lévő legvastagabb O-gyűrűkkel? Szedte már darabjaira valaki?
 
Oldal tetejére