• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Természetfotókönyvek

Konen

Új regisztrált
Legjobb napló
Szerintem érdemes megvenni Amano Fotókönyveit is, vagy bármilyen természetfotós kiadványt, mivel ezekből talán még egyedibb inspirációk származhatnak.
A képeit nézegetve jobban sikerül megérteni a természetben látható arányokat, és ha ez megvan szerintem könnyebb saját magunk által egyedit alkotni, mert ha csak mások akváriumait nézegetjük önkéntelenül is csak másolni fogunk, így egy-egy részletet kiragadva és beillesztve saját elképzelésinkbe nem fogunk egységes természetes hatást elérni, mert lehet, hogy azt a részletet sikerül jól megvalósítanunk, de ettől az összkép még nem biztos, hogy egységes lesz.

http://www.amanotakashi.net/bibliography/index.html
 
Re: A természet megismerése

Ez a rohadt drága Amano könyv volt az egyik, amit egyszerűen beírtam életem meghatározó olvasmányos/nézéses élményei közé. Több mint egy éve készítettem a GA oldalon látható fotókat, és a mai napig mind (!!!!) itt vannak előttem. Az ára miatt félve ajánlom, de szigorúan magánemberként nekem iszonyú élmény volt olvasni... Azt fogom csinálni, hogy kihozom nektek valami GA nyílt napra, hogy lássátok ti is, csak szóljatok előtte, hogy megígértem. Please.
 
Sajnos minden fotó könyvnek, nem csak az Amano-féléknek igen húzós az ára, gondolok itt pl a NatGeo-félékre, vagy bármelyik másikra. Láttam már ennél drágább fotóalbumot is, csak sajnos az ember sokszor másra szívesebben költi el a pénzt, pedig rengeteget lehet belőlük tanulni. Nekem is van itthon pár, féltett kincs mindegyik. Emellett sajnos az is igaz, hogy a könyvek árai súlyosan felfelé ívelnek. Ami pláne az olyan elvetemülteknek fáj, mint én, akik fél könyvtárat tartanak otthon. :cry: Miután az ember kifizet 6000 jó magyar forintot egy egyszerű regényért, átértékelődik az, hogy melyik könyv drága. Az Amano könyvek nem azok, szerintem.
 
Én azt hittem,legalább 30e ft.Ehhez képest nem sok,sőt meglepődtem.(A cukrászkönyvek a legújabb technikákról 16-36e ft-ért kaphatók.)
 
Nagyon ajánlom mindenkinek Amano "Sado Forest From Bottom of Sea" című könyvét, ez inkább az iwagumi stílus kedvelőinek való.
 
És ősszel Amano bácsival alá lehet íratni az ada könyvet :lol: Én a "Glass no Naka No Daishizen" könyvet szeretném nagyon, lehet beruházok rá :)
 
Nahkéremszépen íme egy kis ízelítő Takashi Amano The Rio Negro könyvéből:

4446020222_707092c3e9.jpg

4445247801_90dc31d1b5.jpg

4445249085_3a840a6f5b.jpg

4445250551_cca25a0ac7.jpg

4446025388_f5d339e30c.jpg

4446026570_5435106a58.jpg

Összességében nagyon szép kiadvány és szokásos módon félelmetesen részletes fotókkal. Sajnos borsos az ára.
 
Back
Oldal tetejére