• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Fontos Tanácsadás, hibakeresés, probléma megoldás, support

viktorlantos

Alapító
Admin
Előreláthatólag márciustól megváltozik a supportunk. Naponta óriási levéltömeget kapunk mindenhonnan különböző problémákkal. Telefonon, emailben, facebookon, űrlapon, youtubeon, instán mindenhonnan. Egymillió féle kérés, kérdés létezik, de van egy nagy százaléka a megkereséseknek, ami nem kapcsolódik értékesítéshez, viszont rengeteg órát vesznek el a csapattól, hogy megválaszoljuk. Most arra nem térek ki, hogy ezeket adott időn belül is kell megválaszolni általában.

Ezért a következő rendszer bevezetésén dolgozunk:

Ingyenes support:
Az eladással, termékkel kapcsolatos kérdés, árajánlat és terméktámogatás továbbra is ingyenes marad. Személyesen, és minden más elérhetőségen.

Ingyenes személyes support:
A boltban örömmel segítünk a legtöbb kérdésben személyesen.
Ha a teljes bibliát mondatjátok fel velünk, akkor elképzelhető, hogy időpont egyeztetéssel találunk egy számunkra megfelelő időpontot amikor rá tudjuk szánni a szükséges időt.
Ezt előre is érdemes jelezni, mert ha tudjuk, hogy várhatóan egy nagy mesélés lesz, akkor egy nyugisabb időszakot javaslunk. Máskülönben megvan az esély rá, hogy egyszerűen a mese közben le kell, hogy zárjuk a beszélgetést, te pedig feleslegesen utaztál akár több száz km-et.

Prémium support:
A fenti ingyenes lehetőségek mellett lesz egy prémium szolgáltatásunk ahol 30-60-120 perces csomagot tudtok vásárolni. A megválaszolással töltött időnket a support rendszerünk loggolja.
Mire használható a prémium support? Bármilyen jellegű tanácsadásra. Az elmúlt évek alapján azt látjuk rengetegen nem szeretnek olvasni. Könyveket bújni. Fórumozni stb. És nincs arra idő, hogy majd a 3. scape után kellő tapasztalattal megoldjanak egy problémát
A support időt spórol mindenkinek és garantáltan eredményes válaszok érkeznek a hozzáértő csapattól.
Itt a fórumon ez talán csak az új kertészeket érinti. A többiek már mindent tudnak. :)
Persze mindig adott az ingyenes információ lehetősége ami itt a fórumon is biztosítunk és ott vannak a netes források is. A prémium csomag a mi kifejezett megkeresésünkre vonatkozik.
Hogy példákat is mondjak...
  1. Amikor valaki megkeres, hogy algásodik. kapunk néhány információt (legtöbbször nem elégségeset) és oldjuk meg a feladványt órákat töltve időnként a levelezéssel, visszakérdezésekkel stb. Aminek a végén nem történik vásárlás mert eleve tanácsadással kerestek meg minket, mi pedig erre fókuszálunk.
  2. Van amikor a teljes növényezés lexikont mondatják fel velünk, mondván most kezdek és mit kell tudnom róla.....
  3. Amikor egy távoli jövőben tervezik vagy sem a vásárlást és előtte a googleban létező összes információt le kell írjuk plusz az univerzumból hozzácsipegetve még egy keveset. Fantáziálás témakör.
  4. Adjuk tanácsot olyan dolgokra amit eleve nem is forgalmazunk stb stb Ebből is van egy rakat. Mivel a legtöbb cég nem foglalkozik támogatással, a máshol megvett portékáról nekünk kell oktatást tartani
A fentiek csak kiragadott minták. De ezeket napi szinten minden létező nyelven űzzük. Ennek most vége! :):)

Örömmel oktatunk segítünk mindenkit a későbbiekben is. De aki ott ül a gépnél napi 8-10 órában és ilyen kérdésekre válaszol az kvázi ingyen teszi.

Aki megérti a támogatás mögötti értéket adott esetben ki fogja fizetni azt a 30-60 percet amivel órákat, napokat, heteket spórol magának.
És biztosan lesz egy nagy százaléka a megkereséseknek amit megszűr a rendszer.

Nem egyszer találkozunk olyannal, hogy valaki több oldalt irat velünk, majd ugyanazt a kérdést felteszi még 20 helyen a világhálón. Lehet, csak most már a fenti csomag keretében.

Ok, de mi újság a telefonos megkeresésekkel?
A fentiek alapján ezen is kénytelenek leszünk változtatni. Ha várhatóan csak futjuk a köröket és általános tanácsadásba fordul a telefonos beszélgetés, ami ráadásul időkorlát nélkül csak megy a végtelenbe, akkor a csapat a fenti csomagot fogja javasolni finoman, vagy valamelyik alternatív ingyenes lehetőséget, pl mint ez a fórum is, ahol idővel talán minden kérdésére választ kap ha kellően része a közösségnek.

Az elmúlt években eredményesen használtuk a support rendszereinket. Látjuk a visszajelzéseket, az elégedettséget, vagy az elégedetlenséget. Látjuk az adott esetben végtelen időt amit egy egy probléma megoldására fordítunk. Mostanra készen állunk a fenti rendszer bevezetésére. Tapasztalat, informatikai háttér stb adott.

A fentiek bevezetése elkerülhetetlen, hogy ne sérüljön az általános vevői támogatás.

Várhatóan márciustól működik majd ez a rendszer. A szolgáltatásért a levelezés közben tudtok fizetni, ha úgy adódik. A kollégák jelezni fogják ha a kérdések túlnyúlnak az általános tanácsadáson és csak a prémium szolgáltatás keretein belül tudunk segíteni.
A fizetésről szóló infót és a feltételeket a beszélgetésben megismerhetitek. A fizetés előreláthatólag paypal/bankkártyával történik.

A szolgáltatás nem kötelező, nem nélkülözhetetlen, csak egy opció.
Mi is rengeteg ilyen szolgáltatást használunk/használtunk. Tudom mit várhatok el, tudom mennyibe kerül, tudom mennyit spórolok és mennyit jelent a plusz segítség. Ezért fogok az általános szolgáltatáson túlmutató segítséget kérni, ha úgy adódik.

Az árakat az aktuális munkabérek, infláció, költségek és szolgáltatási árakhoz igazítjuk.

Köszi, hogy olvastátok.
 
Sziasztok,

Valahol teljesen érthető. Az jó lenne ha a GA pontokat be lehetne erre váltani.
Épp a rendszer lényeget venne el. Utána kell járni hány pontja van az illetőnek, leegyeztetni vele is, adminisztralni a pontok felhasználását a pontrendszerben, módosítani a számlán a szolgáltatás összeget a levont pontokkal. Ez nagyjából öt perc. Egy gyorsabb, polcról lekapkodos, nem kérdező ügyfél kiszolgálási idejével egyezik meg a boltban.

Tudjuk, hogy aprosagnak tűnik, de a sok sok öt perc valakit fel napra kivesz a munkából.

Felreertes ne essék, ahogy Viktor is írta, továbbra is nagyon szívesen segítünk mindenkinek mindenben ésszerű keretek között. De a céltalan körökre, egyszerű lustaságbol adódó kérdésekre és a számunkra is ismeretlen termékek utáni infokeresgelesre tényleg nincs időnk már.
 
Csak hogy kis ralatasotok legyen, miért történik ez, és milyen mennyiségű munkáról van szó, MINDEN reggel valamelyikünknek (általában Dani) egy órája elmegy csak azzal, hogy szetvalogassa a ticketrendszerben, hogy melyik üzenettel kinek kell majd foglalkoznia. Egy óra, a nyolc órás munkanapbol. Szerintem igy konnyeden megertheto, miért kell ezt meglepnunk.
 
Támogatom az ötletet :) Rengetegszer találkozom a boltban azzal, hogy nincs aki kiszolgáljon mert alap kérdésekről kell hosszasan diskurálnia. Remélhetőleg ez felpörgeti majd egy kicsit a csapatot.
Viszont legyetek óvatosak ezzel, mert ez a közösség részben ettől a közvetlen, nyílt hozzáállástól olyan, amilyen!
Btw nem gondolkodtatok azon, hogy a honlapon is fent lévő alap információkat tartalmazó szuper írásokból készítsetek egy színes kiadványt? Ezt odaadhatnátok az alapokkal ismerkedőknek rögtön a helyszínen.
 
Btw nem gondolkodtatok azon, hogy a honlapon is fent lévő alap információkat tartalmazó szuper írásokból készítsetek egy színes kiadványt? Ezt odaadhatnátok az alapokkal ismerkedőknek rögtön a helyszínen.

Elég sok terv van. Ez a bolti felgyorsításra jó lehet. Bár leginkább abban segítene hogy hazavinné és elolvasná az ügyfél majd visszajönne konkrét kérésekkel. Ez azért egy elég szűk, de szintén fontos réteg.
 
Csak hogy kis ralatasotok legyen, miért történik ez, és milyen mennyiségű munkáról van szó, MINDEN reggel valamelyikünknek (általában Dani) egy órája elmegy csak azzal, hogy szetvalogassa a ticketrendszerben, hogy melyik üzenettel kinek kell majd foglalkoznia. Egy óra, a nyolc órás munkanapbol. Szerintem igy konnyeden megertheto, miért kell ezt meglepnunk.

És akkor a több órám este és reggel nincs benne :)
 
Teljes mértékben érthető és jogos! Nap mint nap csináljuk a facebookon és privát üzenetben. Egyszerűen sokan arra sem képesek, hogy egy hozzászólást vissza olvasson és megkérdezi ugyanazt még egyszer.
Attól szerintem itt a fórum nem fog változni, aki eddig is vette a fáradságot és olvasott az ezután is megteszi, és van itt sok fórumozó aki tud segíteni csak kérdezni kell. Szerintem a videóitokból is sokat lehet tanulni. Ha ettől többet szeretne áldozzon rá!
 
Én évekig dolgoztam supporton. Ez a témakör ott is állandó probléma volt.
Ott például elsőként meg kellett állapítani, hogy az ügyfél jogosult-e bármilyen supportra. Ezért kértünk egy készülék gyári számot, amiből minden kiderült.
  1. Tőlünk vásárolt - mi segítünk
  2. Márkakereskedőtől vásárolt - átirányítottuk hozzájuk
  3. Külföldről hozott gépet vagy illegális csatornán jutott hozzá - kenje a hajára
Nálatok már azt sem egyszerű megállapítani 5 másodperc alatt, hogy ki a potenciális vásárló, ki az ingyenélő adathalász és ki a konkurens.
Aztán valaki tud kérdezni és érti is a választ. 5 kérdés, 5 válasz 1,5 perc, míg ugyanez mással 45 perc, de még mindig nem ért semmit. És akkor itt jön a képbe az, hogy az ilyet mikor próbálod lerázni (a fizetős út felé) és hogyan. Sokszor kaptunk az ügyféltől azért, amikor mondtuk, hogy sajnos itt a vége, innentől inkább a fizetős kiszállást javasolnánk. Sokan felháborodtak, hogy mi miért nem vagyunk hajlandóak 45 percen keresztül telefonon segíteni ( egy fél perces beállításban), amikor 2 éve még megtettük.
Szóval nem irigyellek titeket, de sajnos ez egy olyan lépés amit meg kell tenni.
 
06-90-GA-GA-GA :D
Ez jó, de akkor a többi számot le kell cserélni és titkosítani kell.
Mi anno a márkakereskedőknek csináltunk egy dedikált vonalat (10 Forint/perc), amit senki sem hívott, mert már úgy is tudták mindenkinek a közvetlen számát.
 
A határvonalat elég nehéz megtalálni ebben, de teljes érthető a lépés. Ha másra nem, arra jó lesz hogy lesz a kezetekben valami, amire lehet hivatkozni, ha túl sok lenne az ügyfélből.
 
Szóval nem irigyellek titeket, de sajnos ez egy olyan lépés amit meg kell tenni.

Biztosan lesznek negatív hangok, egyébként most is vannak. Mindent ingyen szeretne mindenki.
Van olyan, akinek órákig segítünk, majd finoman rövidre zárjuk és kapunk egy brutális negatív értékelést. Szal ennek sosincs vége. Olyan nincs, hogy mindenkinek jó.
De próbálj betelefonálni a media marktba vagy az ikeába vagy bárhova és segítséget kérni, hogy most költöztél, mivel rendezhetnéd be a lakást, ötleted az nincs.... Jah és itt van xyz amit az aliról rendeltem mi a vélemény róla és miért nem működik jól? :) Zöldre festettem a falat, de kékes lett WTF? Kiesett a kezemből a szendvics, szeplős leszek tőle?.... néha egész meredek dolgok vannak :)

Mivel manapság a nyomtatott irodalom hiánycikk, az olvasási hajlandóság méginkább nem sok választás marad.
Az pedig egész jól mutatja a helyzetet a világban, hogy amióta a YT fut a határainkon kívül is rájöttek, hogy itt mindenre választ kapnak. Ez a dolog egyébként rendben is van.
Ezért tanultunk, ezért csináljuk, szeretjük amit csinálunk, ezért vagyunk eredményesek is. Most ezt tudást nem konferenciákba, könyvekbe, internetes tanfolyamokba toljuk, hanem az aktuális kor diktálta azonnali segítségnyújtásba.
Aki szeretne vele élni, lesz rá lehetőség. Ha akkora igény lesz rá építünk egy dedikált support csapatot is.

Hogy legyen valami elképzelés most megnéztem az elmúlt 30 napot. Közel 1600 alkalommal válaszoltunk valamire.
Ezek között nem kettő volt olyan, hogy az alap emailt elolvasni, megérteni is 20 perc :) Nemhogy válaszolni rá értelmesen.
Ebben nincsenek benne a social platformos kommentek ami több ezer volt, a telefonos supportok stb.
 
Elég sok terv van. Ez a bolti felgyorsításra jó lehet. Bár leginkább abban segítene hogy hazavinné és elolvasná az ügyfél majd visszajönne konkrét kérésekkel. Ez azért egy elég szűk, de szintén fontos réteg.
Azért a nyomdaköltség komoly, ahogy az a tény is, hogy aki a fórumon nem olvas, azt sem fogja elolvasni. Már csak az ROI (return of investment) miatt is kétszer kell meggondolni, mert (most) úgy érzem, hogy nem fog számottevő terhet levenni vállatokról.

Egy kétnyelvű, magyar/angol E-formátum (e-book, PDF, stb.) talán jó lenne bemelegítésnek. Ha egy counterral megtámasztjátok, akkor követni is lehet, hányan vették igénybe. Hosszútávon aztán össze lehet vetni, hogy hány ember jött vissza arra hivatkozva.

Mindezt csak a költségek és logisztika miatt írtam csupán. Vegyétek úgy, mint egy kósza ötletet @viktorlantos , @inadsz , @danyi03 , @Nigro és valahány nick a GA staff listájában. :)
 
Utoljára módosított:
Sziasztok,

Valahol teljesen érthető. Az jó lenne ha a GA pontokat be lehetne erre váltani.
Jaj, neeee @Czimtom. Azzal ugyanott lennének, ahol a part szakad.
Ha már fizetni kell érte, remélem, az "megszűri" a kérdezők tömegét.

Amúgy a legnagyobb kavarodást az "ingázók" okozzák: itt ezt olvastam/írták, de az FB-n, meg azt olvastam/írták. Totál összezavarja magát, a rosszabja meg a közösségiről vissztér ide és magas lóról osztja az észt. Ha rólunk leperegnek, akkor meg mennek a GA-sokat abajgatni. No, ez az, amit tényleg keretek közé kell szorítani.
 
Lehet én néztem be valamit bocsánat, de a GA pont nem a vásárlás után jár? Én csak ezét gondoltam, hogy akinek sok GA pontja van az kaphasson supportot, mert sokat vásárolt. De egyébként teljes mértékben megértem döntést. Én pl szerintem így is igénybe fogom venni. :p
 
Szerintem nyomtatott tartalomban van fantázia. Lehetne kis füzeteket csinálni. Egyet mondjuk a tápozásról, a növényekről, a talajokról, stb. Témakörönként. Ebbe bekerülhetnének a termékeitek leírása is. Meg egy pár q&a akár az eddigi levelezés ő is. Még el is lehet adni valamennyiért. Nyomtatott tartalom úgysincs sok a boltban. :) De a support sem rossz, bár a pont beváltás nem lenne rossz, mert azzal a saját vásárlóitoknak segítetek.
 
Szerintem nem a pontok felhasználásával van problémájuk, hanem a hozzá tartozó "papírmunkával". Ha kis tételben vásárolok nem is szoktam kérni a pont jóváírást, mert látom, hogy húszan vannak még mögöttem és várják, hogy kérdezhessenek, az a pár kattintás naponta sokszor így is sok időt elvesz. (Kéne pontygyűjtő kártya, akkor csak egy csippantás lenne, bár a hozzá tartozó rendszer kiépítése nem 2 perc.)

A füzeteknek se látom sok értelmét, egyrészt felesleges papírpazarlás, másrészt akkora tudásanyag van a GA oldalán és ezen a fórumon is, hogy nehéz lenne kiragadni a leglényegesebb részeket. A legtöbb stílushoz más-más talaj, táptalaj, tápozási arány, tápozási fajta tartozik, más-más növények kellenek a különböző akváriumokba. Lehetetlen lenne összeszedni őket néhány szórólapon. A növények leírása, igényei, fent vannak GA-n, kategorizálva fajta, méret, igényesség szerint. Részemről könnyebb kattintgatni a honlapon, vagy beírni ide a keresőbe a növény nevét, mint hogy előkotorjam a ki tudja hova ledobott szórólapot, végiglapozni, hogy pont az a növény benne van-e egyáltalán.

A fizetős support létrehozásával teljesen egyetértek. Az emberek nagy része lusta, és mástól várja a megoldást, a legkisebb problémával is képesek megkérdezni valakit. Én inkább bolyongok 2 órát az Obiban, de akkor sem kérdezem meg, hogy hol van az öntapadós szúnyogháló. (A kertészeti osztályon van. A legutolsó hely, ahol kerestem volna.)
Amikor pár napja emailt írtam nektek teljesen meg voltam győződve róla, hogy napok múlva fogtok csak válaszolni, kellemes csalódásként ért, hogy egy óra múlva már jött is a válasz. Látva a fenti posztban, hogy mennyi levél mellett sikerült ilyen gyorsan reagálni, főleg leborulok előttetek. 🙇‍♀️
 
A füzeteknek se látom sok értelmét, egyrészt felesleges papírpazarlás, másrészt akkora tudásanyag van a GA oldalán és ezen a fórumon is, hogy nehéz lenne kiragadni a leglényegesebb részeket. A legtöbb stílushoz más-más talaj, táptalaj, tápozási arány, tápozási fajta tartozik, más-más növények kellenek a különböző akváriumokba. Lehetetlen lenne összeszedni őket néhány szórólapon. A növények leírása, igényei, fent vannak GA-n, kategorizálva fajta, méret, igényesség szerint. Részemről könnyebb kattintgatni a honlapon, vagy beírni ide a keresőbe a növény nevét, mint hogy előkotorjam a ki tudja hova ledobott szórólapot, végiglapozni, hogy pont az a növény benne van-e egyáltalán.
Pedig egy kezdőnek nem a sok infó a fontos, hanem a lényeg.. Legalábbis nekem mint kezdő ez lenne a fontos jelenleg. De 20 oldalról próbálom összeszedni.. És megértem hogy valakit elriaszt. Engem pont nem. 🙂
 
Back
Oldal tetejére